Hozzávalók:

  • -2 pulykacomb
  • -20 dkg dióbél
  • -2 banán
  • -20 dkg mandarin
  • -2 dl tejföl
  • -1 dl tejszín
  • -2 dl savanykás fehérbor
  • -1 dl akácméz
  • -40 dkg makaróni
  • -5 dkg vaj
  • -vegeta, őrölt gyömbér

 

A megtisztított, megmosott pulykacombokat megszórjuk vegetával, őrölt gyömbérrel, és kevés vajon, borral, fedő alatt majdnem puhára pároljuk. A gyümölcsöket megmossuk, meghámozzuk. A banánt karikára vágjuk, a mandarint gerezdekre szedjük és óvatosan kimagozzuk, majd a pulyka edényében a durvára tört dióval, a mézzel és tejszínnel 5-6 percig pároljuk, ezután a tejföllel behabarjuk. Hozzáadjuk a húst, teszünk rá egy kevés vegetát és őrölt gyömbért, majd a (félig) kifőzött makarónival kivajazott jénai tálban összekeverjük. Lefedve aranysárgára sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr27832738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása