2009.02.11. 09:07
Boszi ujja süti
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 20 dkg darált dió
- 1 egész tojás
- 2 tojássárgája
- 10 dkg mandulabél
- szezámmag
- piros ételfesték (vagy olvaszott csoki)
Elkészítés:
A vajat a liszttel, a darált dióval,és a tojásokkal jól eldolgozzuk.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és ujjformára hengergetjük, majd kb 8-10 centisre vágjuk. Formázgassuk meg, "díszítsük" egy-két bevágással. Göcsört kialakításával még élethűbbé tehetjük.
A mandulabelet dobjuk forró vízbe (amit már lehúztunk a tűzhelyről) és hagyjuk benne 5 percig. Húzzuk le a barna héjat, majd áztassuk 3-4 percig az ételfestékben.
Az "ujjacskákat" kenjük át tojássárgával, szórjunk rá pár szem szezámmagot, nyomjuk bele a megfestett mandulákat "körömnek".
Világosra sütjük 200 fokon (előmelegítve)
Ha nem használtunk ételfestéket, akkor olvasztott csokival "fessük" ki a körmöket.
Ez a süti garantált siker! Figyeld a hatást, amikor a vendégek elé tálalod! Ajánlott: minden vidám buliba.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek