2009.02.11. 09:22
Pókháló csemege
Hozzávalók:
* 1 bögre tej
* 1 bögre liszt
* 1 ek cukor
* csipet szódabikarbóna, vagy sütőpor
* csipet só
* 3 tojás
* olaj
* műanyag uzsonnás zacsi
Elkészítés:
A tejet a csipet sóval és 1 evőkanál cukorral elkeverjük, majd felforraljuk.
Állandó kevergetés közben hozzácsurgatjuk a lisztet.
Levesszük a tűzről, hagyjuk hűlni pár percig.
Kevergetés mellett egyenként beleütjük a tojásokat.
A palacsintasütőbe 3mm vastagságig olajat öntünk és felforrósítjuk.
Egyszerű trükk arra, hogy ne legyen borzalmas szagú a lakás a sütéstől: használj olivaolajat, vagy kókusz-zsírt!
Az uzsonnás zacsi egyik csücskét vágjuk le, hogy kb 4-5 mm-es lyuk legyen rajta.
Beletöltünk a tésztából egy adagot és a felforrósított olajba csíkonként "kirajzoljuk" a pókhálót:
- először az egymást keresztező 4 vonalat, majd a vonalakat összekötő íveket.
Gyorsan dolgozzunk! Ha nagyon gyorsan sül a tésztánk, vegyük lejjebb kissé a hőmérsékletet.
A ropogós pirosra sült pókhálókat megszórhatjuk fahéjas cukorral.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek