Oroszlán25 2009.02.15. 17:23

Majmocska torta


Hozzávalók:
* 2 lapos tepsi
* 1 kerek salátás tál
* gyertya

Piskóta:
* kevés vaj a tepsi kikenéséhez
* 3 evőkanál kakaópor
* 6 evőkanál rétesliszt
* 6 evőkanál porcukor
* 1 mokkáskanál szódabikarbóna
* 6 egész tojás

Csokoládékrém:
* 15 deka csokoládé
* 5 deka vaj
* 4 dl tejszín
* 2 kávéskanál instant zselatinpor
* 2 evőkanál porcukor

Banánkrém:
* 2 db banán
* 5 deka vaj
* 2 dl tejszín
* 2 kávéskanál instant zselatinpor
* 1 evőkanál porcukor
* 1 kávéskanál kurkuma (sáfrány)
* csipet fahéj

Elkészítés:
Kivajazzuk, kilisztezzük a tortaformát és előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
* a tojás hehérjét felverjük félig és hozzáadjuk a porcukor 2/3-át, majd tovább verjük egészen keményre
* egy másik tálkában elkeverjük a maradék cukrot a tojássárgával
* fakanállal hozzákeverjük a fehérjéhez óvatosan, hogy ne törjön meg túlságosan
* a szódabikarbónával elkevert réteslisztet beleszórjuk, majd beleforgatjuk a masszába
* beletesszük a tortaformába és elhelyezzük a sütőben
* a sütő ajtaját (ha nincs rajta szabályozó nyílás, egy fakanállal kissé kitámasztjuk kb félcentire, hogy sülés közben a gőz eltávozhasson. Nagyjából 15-20 perc készül el.
A megsűlt piskótát a sütőben hagyjuk kihűlni, 20 centisre nyitott ajtónál.

A csokikrémhez a tejszínt a porcukorral és a zselatinporral  felverjük,  belekeverjük a 15 dkg felolvasztott, olvadt vajjal elkevert, langyos csokoládé masszát, és a fahéjat.

A banánkrémhez a banánt a vajjal és a kurkumával a turmixgépben pürésítjük.
A tejszínt a porcukorral és a zselatinporral  felverjük,  majd összekeverjük a banán masszával.

Összeállítás: 

* Szedjük le a megsült tésztát a sütőlemezről és hagyjuk teljesen kihűlni.
* Egy nagyobbacska félgömbszerű műanyag tálkát készítsünk elő.
* A kisűlt tészták közül az egyikre helyezzük a tálkát és vágjuk körbe.
* A tálka belsejét olajjal kenjük ki vékonyan és béleljük ki fóliával.
* Az egészben hagyott tésztát helyezzük 3-4 percre nedve konyharuhára, majd óvatosan  nyomkodjuk bele a tálkába, hogy kibélelje.
* rétegezzünk bele a csokikrémből, majd a levágott piskótákból darabkákat, aztán egy réteg banánkrém, és így tovább.

* A körlap alakú piskótával lezárjuk, ami lezárja a krémet.

*A majmocska haját szűrőn átnyomott krém maradékból készítjük.

*A maradék krémmel a fotó segítségével dekoráljuk a tortát.

*Biztos siker gyerkőcünk szülinapi partiján ez a finom torta!

*Sok sikert hozzá!

                                                                                                                                                                                                         

 

 

2 komment

Címkék: torták

www.vatera.hu

A bejegyzés trackback címe:

http://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr41944755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Oroszlán25 2009.02.15. 17:24:20

A majmocska torta nekem biztos h nem sikerülne,nagyon béna vok én az ilyesmihez! :S Kár érte,mert nagyon jol néz ki!

Oroszlán25 2009.02.15. 17:38:18

...arrol nem beszélve,h ezt a tortát csak akkor érdemes megcsinálni,ha már nem lesz gazdasági válság......sztm eléggé drága.....pláne akkor,ha nem sikerül! :-)