Farsangi fánk- tallér

(kb. 16 darab)

Hozzávalók:

Tésztához:

125 ml tej
100 g lágy vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 csipet só
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma citrom
2 tojás (közepes méretű)
1 tojássárgája (közepes méretű)

Ezenkívül:

Napraforgóolaj
Porcukor
Lekvár ízlés szerint

Előkészítés:

A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat.

Elkészítés:

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a meleg vajas tejet, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk, majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, henger alakúvá formázzuk, majd 16 részre osztjuk. A tésztaadagokat gömbbé formázzuk, és meleg helyen, letakarva hagyjuk kelni, míg láthatóan megnő. Közben az olajat egy nagyobb főzőedényben vagy olajsütőben 180°C-ra felhevítjük.
A megkelt tésztaadagokat kis korongokká nyújtjuk úgy, hogy a közepe vékonyabb, a széle vastagabb legyen. Majd a forró olajban a tészta mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A megsült fánkokat egy konyhai papírtörlővel borított sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Porcukorral meghintve, ízlés szerint meggylekvár kíséretében tálaljuk.

www.vatera.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr201079415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása