• kevés tej
  • kevés cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj vagy  sütőmargarin
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 25 dkg reszelt sajt
  • + tojás a kenéshez
 
Elkészítés: Először az élesztőt langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet a vajjal vagy margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a tojássárgáját, a tejfölt, a tejet, és sóval ízesítjük. Gyenge rétestészta-keménységű tésztát kapunk, amit 30 percig deszkán pihentetünk. Utána kinyújtjuk, és háromba hajtjuk. Ezt még kétszer megismételjük 20 perces pihentetések után. A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét késsel megrácsozzuk, és apró pogácsákat szaggatunk belőle. A sütőlemezen előbb 10 percig pihentetjük, mert különben a pogácsa sütés közben eldől. Ebből a tésztából még rudakat is készíthetünk.

Megjegyzés:
Nagyon finom lesz!

Nos!El kell,hogy mondjam,hogy én már kipróbáltam kb.100 féle pogácsa receptet és hát egyik sem lett olyan,mint kellene.Nagyon örülök,mert ez a pogácsa kivétel!Merem ajánlani,nagyon jól megkelt,könnyű tésztája nagyon omlóssá,finoman ropogóssá varázsolta a pogácsáimat! :-)

Amiben különbözik a hozzávalóktól az az,hogy nekem lisztet igényelt még a tésztám és nem tettem bele pluszba tejet csak annyit,amennyi az élesztőhöz kellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr441081775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása