Oroszlán25 2009.04.23. 12:46

Fánkok!

Mogyorós fánk

Hozzávalók: 10 dkg liszt, 1 dl olaj, 1 dl víz, 3-4 db tojás, csipet só, csipet porcukor, sütéshez olaj, 10 dkg csokoládé, 5 dkg pörkölt, aprított mogyoró
A karamell öntethez: 15 dkg kristálycukor, víz
Elkészítése:
1. Égetett vagy népiesen forrázott tésztát készítünk. Ebből a tésztából van a csokifánk, az éclair-, a képviselő- és az igen kedvelt tolófánk is.
2. Az olajat, vizet, csipet sót, cukrot egy lábasban feltesszük forrni. Ha gyöngyözve forr, egy mozdulattal hozzáöntjük a lisztet. Addig hevítjük ezt a masszát, amíg az edény falától el nem válik.
3. A tűzről levéve egyenként hozzáadjuk a tojásokat, így egy nagyon sűrű burgonyapüréhez hasonló állagú tésztát kapunk. Vigyázat, ha nagyok a tojások, 3 db is elegendő.
4. Ezt a tésztát csillagcsővel habzsákból nyomjuk a forró olajba, amiben szép pirosra sütjük a fánkokat. A tolófánkunk sokkal formásabb, esztétikusabb lesz, ha zsírpapírra formázzuk a tésztát, és így tesszük az olajba.
5. A jól lecsepegtetett fánkokat olvasztott csokoládéba, mogyoróba, díszítő szórócukorba mártjuk. Így az egyszerű tésztából is hangulatos, ünnepi süteményt varázsolhatunk.
Különlegessé tehetjük süteményünket azzal is, ha karamellöntettel tálaljuk. A kristálycukrot aranysárgára pirítjuk, majd a tűzről levéve kevés vízzel öntetsűrűségűre felfőzzük.

A bejegyzés trackback címe:

https://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr651081804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása