Először is el kell,hogy mondjam,hogy nagyon szeretem a "tupikat"!Már mániámmá vált az edények,dobozok,füszertartók,stb.gyűjtése.Arra gondoltam,hogy a kipróbált receptjeimet megosztom veletek.Természetesen azok is elkészíthetik az ételeket,akiknek nincsen a receptekben megemlített "tupper".De ha már lúd,akkor legyen kövér! :-)

Konyhaművész Nokedli Szaggató

 

 

 

 

 

Rakott milánói galuska

Hozzávalók:

-fél kg liszt

-1 tojás

-10 dkg gomba

-20 dkg darált csirkemell(vagy bármilyen más darált hús,ki milyet szeret)

-2 dl tejföl

-20 dkg reszelt sajt

-2 tasak Milánói makaróni por

Elkészítés:

A Konyhaművész Keverőtálban a lisztből,tojásból,egy csipet sóval galuskát készítünk.Forrásban lévő sós vízben a Konyhaművész Nokedli Szaggatóval kiszaggatva kifőzzük,majd langyos víz felett a Szűrőcsodába téve leszűrjük.

A Mesterszakács Nagy Nyeles Serpőenyőben kevés olajon megpároljuk a Tupperware Konyhai Késsel finomra vágott gombát és a darált csirkemellet.Beleöntjük a Milánoi alapot(elkészítés a zacsi hátoldalán) és pár percig főzzük.

A 3 literes UltraPluszt kivajazzuk,majd rétegesen lerakjuk a galuskát és az elkészített szószt.A rétegeket mindig meglocsoljuk tejföllel és a tetejére a Konyhai Malmon lereszelt sajtot teszünk.

180°C-os sütőben csak addig sütjük,amíg a sajt megolvad.Tálaláskor olíviabogyóval és oregánóval díszítjük.

Megjegyzés:

Nos,én az alapot "megbolondítom":az olajon megpirítok vöröshagymát,fokhagymát,TV paprikát,fűszerezem sóval,borssal,oregánóval,majd erre teszem rá először a húst és amikor majdnem kész,akkor a gombát és végül a milánói alapot.

Daragaluska

Hozzávalók:

-3 ek. olaj

- 1 egész tojás

- 7 ek. búzadara

- ízlés szerint só,bors,vegeta (ki mit szeret használni )

Elkészítés:

A Mix-Fix-be beletesszük az olajat,tojást,majd fűszerezzük,végül összerázzuk.Hozzátesszük a búzadarát és a Szilikon Keverő segítségével jól összekeverjük,már nem rázzuk.Ezt követően a fazékba felfőzött leves felett a Konyhaművész Nokedli Szaggató segítségével beleszaggatjuk.Ragulevesbe,húslevesbe egyaránt kiváló.

Megjegyzés:

-Ha a hozzávalókhoz még belekeverünk egy kisdobozos májkrémet,akkor májkrémes daragaluskát kapunk-isteni finom!

-Azért kell a Mix-Fix-be összerázni a hozzávalókat,mert sokkal lágyabb galuskákat kapunk és több búzadarát felvesz,mint egyébként.De úgy is tökéletes daragaluskát csinálhatunk,(akinek nincsen Mix-Fix-e ),hogy a tojást kettéválasztjuk,majd a fehérjét kicsit villával felverjük,aztán mehet bele a tojássárga és így tovább.

Ínyenc sonkás galuska

Hozzávalók:

-2 tojás,só,bors

-2-2.5 dl tej

-40 dkg finom liszt,10 dkg reszelhető sajt

-25dkg darált sonka,2 dl tejföl

Elkészítés:

A Konyhaművész Keverőtálba beleütjük a tojásokat és 2 dl tejjel habosra keverjük,sózzuk,borsozzuk,majd beleöntjük a lisztet és a finomra darált sonkát.Jól összekeverjük,ha szükséges liszttel sürítjük vagy tejjel hígitjuk.

Sós,forrásban lévő vízbe szaggatjuk a Konyhaművész Nokedli Szaggatóval,a megfőtt galuskákat meleg vízzel leöblítjük,leszűrjük.

A jól lecsepegtetett galuskákat forrósított tejfölre öntjük,összekeverjük.

Tálalás,díszítés:

Vékonyra szeletelt paradicsomkarikára tálaljuk,a Konyhai Malomban lereszelt sajttal megszórjuk.Friss oregánóval díszítjük.

Megjegyzés:

Én úgy csináltam,hogy a lecsepegtetett galuskát felhevített olajra öntöttem,átforrósítottam és csak ezután tettem hozzá a tejfölt.

Gombás galuska

Hozzávalók:

-1 tojás,3 dl víz,1 csokor petrezselyem

-2 gerezd fokhagyma,1 kis fej vöröshagyma

-40 dkg liszt,só,bors,vegeta

-25 dkg gomba,olaj,2 dl tejföl

Elkészítés:

A Konyhaművész Keverőtálban felütjük a tojást és vízzel habosra keverjük.Hozzáadjuk a Kézi Apríton finomra vágott petrezselymet,fokhagymát,fűszerezzük.Ezután hozzáadjuk a lisztet és a szokásos módon galuskamasszát keverünk,majd félretesszük.

A Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben felforrósított olajon megfonnyasztjuk a Kézi Apríton felaprított vöröshagymát,rátesszük a megtisztított gombát,fűszerezzük.Lefedve addig főzzük,amíg zsírjára nem pirult,ezután kissé kihűtjük.Az egyik felét a galuskamasszába keverjük.

A galuskát a szokásos módon a Konyhaművész Nokedli Szaggatóval készítjük el.A kész galuskákat meleg vízzel öblítjük le és melegen tartjuk.

A megmaradt gombát visszatesszük a tűzre,rászórunk 1 evőkanál liszttel elkevert 2 dl vizet és a tejfölt,ízesítjük,ha kell.Kevergetve alaposan kiforraljuk,tálba öntjük.A mártásra borítjuk a galuskákat.

Pörköltös húsgombóc galuskával

Hozzávalók:

-A húsgombóchoz:

*40 dkg darált hús,2 evőkanál zsemlemorzsa

*2 tojás,2 száraz zsemle

*só,bors,vegeta,pirospaprika,olaj

*1 gerezd fokhagyma,1 nagy vöröshagyma,1 dl tejföl

-A galuskához:

*2 tojás

*1.5 bögre ( 2.5 dl ) liszt

*só

Elkészítés:

Az 1 literes Friss Tál edényben elkeverjük a darált húst a tojással,az Uborkaliftben beáztatott,összenyomkodott zsemlével és a zsemlemorzsával.Fűszerezzük,hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.A jól elkevert masszából gombócokat formálunk.

A vöröshagymát a Kézi Aprítón felaprítjuk és a Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben bő olajon megpirítjuk,majd a tűzről levéve pirospaprikát keverünk bele,felöntjük vízzel,visszatesszük a tűzre és ha forr,beletesszük a gombócokat, puhára főzzük.

Közben elkészítjük a galuskát:a 2 literes Mérő-Mix-ben felütjük a tojást,felengedjük 1 dl vízzel és annyi lisztet adunk hozzá,amennyit felvesz.Majd a Konyhaművész Nokedli Szaggatóval a hagyományos módon kiszaggatjuk a galuskát.

A húsgombócok levébe belekeverjük a tejfölt és forrón ráöntjük a tálba tett húsgombócokra.

Tálalás:

Galuska mellé helyezzük el a gombócokat,amiket tejföllel leöntünk,petrezselyemmel megszórunk.Paprika kockákat  ( piros,sárga ) szórhatunk köré.

 

Süssünk szilikon formákkal!

 

A szilikonból készült formák használhatók mind elektromos vagy gáz sütőben, mind mikrohullámú sütőben. A formák 220°C-ig hőállóak, de a hideget is -25°C-ig tűrik. Így nem csak sült finomságokat, hanem jégkrémeket,desszerteket ill. kocsonyás, zselés ételeket is készíthet bennük. A termékek rugalmasságának köszönhetően az elkészült ételeket könnyen és gusztusosan tálalhatja.

Milyen ételeket készíthetünk szilikon formákkal?

A hűtőben: Aszpikos finomságokat, csokoládékrémet, gyümölcskocsonyát, túró- és joghurttortát, pudingkölteményeket készíthetünk.

A fagyasztóban: mélyhűtött desszerteket, fagylalttortákat, parfét. A különböző ízeket a család ízlésének megfelelően rétegezheti!

Mikrohullámú és hagyományos (gáz ill. villany) sütőben: kenyeret, süteményeket, tortákat, pitéket vagy egybesült fasírtot "varázyolhatunk"az asztalunkra.

Milyen előnyei vannak a Tupperware szilikon formáknak?

 1. 220 ° C-ig hőálló.

2.A mélyhűtőben - 25 ° C-ig használhatóak.

3.Ellenállóak a különböző savakkal szemben.

4.Nehezen foltosodnak.

5.A bennük készített ételeket könnyen lehet kivenni a formából.

6.Könnyen tisztán tarthatóak.

7.Különösen jól tűrik a mosogatógépben való tisztítást.

8.Rozsdamentesek.

9.Törhetetlenek, normál használat mellett megőrzik alakjukat.

10.Mindig visszaállnak eredeti alakjukra.

 

 

Intelligens krémes

Hozzávalók:

10 dkg cukor, 4 db tojás, 7,5 dkg vaj, 2,5 csomag vaníliás cukor, csipet só, 0,5 l tej, 5 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk a Konyhagyöngyében, a fehérjét felverjük a Mérő-mixben, a sárgáját a cukorral, vajjal, vaníliás cukorral, meg a csipet sóval jól elkeverjük a Szilikon keverővel. A tejet a Maxi-mixben összerázzuk a liszttel és a sütőporral. A lisztes tejet beleöntjük az elkevert sárgába, majd óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, beleforgatjuk. Szilikon Királynő formába öntjük. /olyan lesz, mint a madártej ezért óvatosan rakjuk az előmelegített sütőbe/.

10 percig erős lángon, utána fél óráig közepes lángon sütjük.

Mikor kész hagyjuk teljesen kihűlni, és úgy a legjobb ha hűtőbe is betudjuk tenni és csak másnap szeleteljük. Ez az intelligens sütemény tudja, hogy az aljának és a tetejének meg kell sülni, de a közepe krémes marad.

A bejegyzés trackback címe:

https://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr281081324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása