2009.04.23. 07:17
Tupperware receptek! ( Nokedli Szaggató )
Először is el kell,hogy mondjam,hogy nagyon szeretem a "tupikat"!Már mániámmá vált az edények,dobozok,füszertartók,stb.gyűjtése.Arra gondoltam,hogy a kipróbált receptjeimet megosztom veletek.Természetesen azok is elkészíthetik az ételeket,akiknek nincsen a receptekben megemlített "tupper".De ha már lúd,akkor legyen kövér! :-)
Konyhaművész Nokedli Szaggató
Rakott milánói galuska
Hozzávalók:
-fél kg liszt
-1 tojás
-10 dkg gomba
-20 dkg darált csirkemell(vagy bármilyen más darált hús,ki milyet szeret)
-2 dl tejföl
-20 dkg reszelt sajt
-2 tasak Milánói makaróni por
Elkészítés:
A Konyhaművész Keverőtálban a lisztből,tojásból,egy csipet sóval galuskát készítünk.Forrásban lévő sós vízben a Konyhaművész Nokedli Szaggatóval kiszaggatva kifőzzük,majd langyos víz felett a Szűrőcsodába téve leszűrjük.
A Mesterszakács Nagy Nyeles Serpőenyőben kevés olajon megpároljuk a Tupperware Konyhai Késsel finomra vágott gombát és a darált csirkemellet.Beleöntjük a Milánoi alapot(elkészítés a zacsi hátoldalán) és pár percig főzzük.
A 3 literes UltraPluszt kivajazzuk,majd rétegesen lerakjuk a galuskát és az elkészített szószt.A rétegeket mindig meglocsoljuk tejföllel és a tetejére a Konyhai Malmon lereszelt sajtot teszünk.
180°C-os sütőben csak addig sütjük,amíg a sajt megolvad.Tálaláskor olíviabogyóval és oregánóval díszítjük.
Megjegyzés:
Nos,én az alapot "megbolondítom":az olajon megpirítok vöröshagymát,fokhagymát,TV paprikát,fűszerezem sóval,borssal,oregánóval,majd erre teszem rá először a húst és amikor majdnem kész,akkor a gombát és végül a milánói alapot.
Daragaluska
Hozzávalók:
-3 ek. olaj
- 1 egész tojás
- 7 ek. búzadara
- ízlés szerint só,bors,vegeta (ki mit szeret használni )
Elkészítés:
A Mix-Fix-be beletesszük az olajat,tojást,majd fűszerezzük,végül összerázzuk.Hozzátesszük a búzadarát és a Szilikon Keverő segítségével jól összekeverjük,már nem rázzuk.Ezt követően a fazékba felfőzött leves felett a Konyhaművész Nokedli Szaggató segítségével beleszaggatjuk.Ragulevesbe,húslevesbe egyaránt kiváló.
Megjegyzés:
-Ha a hozzávalókhoz még belekeverünk egy kisdobozos májkrémet,akkor májkrémes daragaluskát kapunk-isteni finom!
-Azért kell a Mix-Fix-be összerázni a hozzávalókat,mert sokkal lágyabb galuskákat kapunk és több búzadarát felvesz,mint egyébként.De úgy is tökéletes daragaluskát csinálhatunk,(akinek nincsen Mix-Fix-e ),hogy a tojást kettéválasztjuk,majd a fehérjét kicsit villával felverjük,aztán mehet bele a tojássárga és így tovább.
Ínyenc sonkás galuska
Hozzávalók:
-2 tojás,só,bors
-2-2.5 dl tej
-40 dkg finom liszt,10 dkg reszelhető sajt
-25dkg darált sonka,2 dl tejföl
Elkészítés:
A Konyhaművész Keverőtálba beleütjük a tojásokat és 2 dl tejjel habosra keverjük,sózzuk,borsozzuk,majd beleöntjük a lisztet és a finomra darált sonkát.Jól összekeverjük,ha szükséges liszttel sürítjük vagy tejjel hígitjuk.
Sós,forrásban lévő vízbe szaggatjuk a Konyhaművész Nokedli Szaggatóval,a megfőtt galuskákat meleg vízzel leöblítjük,leszűrjük.
A jól lecsepegtetett galuskákat forrósított tejfölre öntjük,összekeverjük.
Tálalás,díszítés:
Vékonyra szeletelt paradicsomkarikára tálaljuk,a Konyhai Malomban lereszelt sajttal megszórjuk.Friss oregánóval díszítjük.
Megjegyzés:
Én úgy csináltam,hogy a lecsepegtetett galuskát felhevített olajra öntöttem,átforrósítottam és csak ezután tettem hozzá a tejfölt.
Gombás galuska
Hozzávalók:
-1 tojás,3 dl víz,1 csokor petrezselyem
-2 gerezd fokhagyma,1 kis fej vöröshagyma
-40 dkg liszt,só,bors,vegeta
-25 dkg gomba,olaj,2 dl tejföl
Elkészítés:
A Konyhaművész Keverőtálban felütjük a tojást és vízzel habosra keverjük.Hozzáadjuk a Kézi Apríton finomra vágott petrezselymet,fokhagymát,fűszerezzük.Ezután hozzáadjuk a lisztet és a szokásos módon galuskamasszát keverünk,majd félretesszük.
A Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben felforrósított olajon megfonnyasztjuk a Kézi Apríton felaprított vöröshagymát,rátesszük a megtisztított gombát,fűszerezzük.Lefedve addig főzzük,amíg zsírjára nem pirult,ezután kissé kihűtjük.Az egyik felét a galuskamasszába keverjük.
A galuskát a szokásos módon a Konyhaművész Nokedli Szaggatóval készítjük el.A kész galuskákat meleg vízzel öblítjük le és melegen tartjuk.
A megmaradt gombát visszatesszük a tűzre,rászórunk 1 evőkanál liszttel elkevert 2 dl vizet és a tejfölt,ízesítjük,ha kell.Kevergetve alaposan kiforraljuk,tálba öntjük.A mártásra borítjuk a galuskákat.
Pörköltös húsgombóc galuskával
Hozzávalók:
-A húsgombóchoz:
*40 dkg darált hús,2 evőkanál zsemlemorzsa
*2 tojás,2 száraz zsemle
*só,bors,vegeta,pirospaprika,olaj
*1 gerezd fokhagyma,1 nagy vöröshagyma,1 dl tejföl
-A galuskához:
*2 tojás
*1.5 bögre ( 2.5 dl ) liszt
*só
Elkészítés:
Az 1 literes Friss Tál edényben elkeverjük a darált húst a tojással,az Uborkaliftben beáztatott,összenyomkodott zsemlével és a zsemlemorzsával.Fűszerezzük,hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.A jól elkevert masszából gombócokat formálunk.
A vöröshagymát a Kézi Aprítón felaprítjuk és a Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben bő olajon megpirítjuk,majd a tűzről levéve pirospaprikát keverünk bele,felöntjük vízzel,visszatesszük a tűzre és ha forr,beletesszük a gombócokat, puhára főzzük.
Közben elkészítjük a galuskát:a 2 literes Mérő-Mix-ben felütjük a tojást,felengedjük 1 dl vízzel és annyi lisztet adunk hozzá,amennyit felvesz.Majd a Konyhaművész Nokedli Szaggatóval a hagyományos módon kiszaggatjuk a galuskát.
A húsgombócok levébe belekeverjük a tejfölt és forrón ráöntjük a tálba tett húsgombócokra.
Tálalás:
Galuska mellé helyezzük el a gombócokat,amiket tejföllel leöntünk,petrezselyemmel megszórunk.Paprika kockákat ( piros,sárga ) szórhatunk köré.
Süssünk szilikon formákkal!
A szilikonból készült formák használhatók mind elektromos vagy gáz sütőben, mind mikrohullámú sütőben. A formák 220°C-ig hőállóak, de a hideget is -25°C-ig tűrik. Így nem csak sült finomságokat, hanem jégkrémeket,desszerteket ill. kocsonyás, zselés ételeket is készíthet bennük. A termékek rugalmasságának köszönhetően az elkészült ételeket könnyen és gusztusosan tálalhatja.
Milyen ételeket készíthetünk szilikon formákkal?
A hűtőben: Aszpikos finomságokat, csokoládékrémet, gyümölcskocsonyát, túró- és joghurttortát, pudingkölteményeket készíthetünk.
A fagyasztóban: mélyhűtött desszerteket, fagylalttortákat, parfét. A különböző ízeket a család ízlésének megfelelően rétegezheti!
Mikrohullámú és hagyományos (gáz ill. villany) sütőben: kenyeret, süteményeket, tortákat, pitéket vagy egybesült fasírtot "varázyolhatunk"az asztalunkra.
Milyen előnyei vannak a Tupperware szilikon formáknak?
1. 220 ° C-ig hőálló.
2.A mélyhűtőben - 25 ° C-ig használhatóak.
3.Ellenállóak a különböző savakkal szemben.
4.Nehezen foltosodnak.
5.A bennük készített ételeket könnyen lehet kivenni a formából.
6.Könnyen tisztán tarthatóak.
7.Különösen jól tűrik a mosogatógépben való tisztítást.
8.Rozsdamentesek.
9.Törhetetlenek, normál használat mellett megőrzik alakjukat.
10.Mindig visszaállnak eredeti alakjukra.
Intelligens krémes
Hozzávalók:
10 dkg cukor, 4 db tojás, 7,5 dkg vaj, 2,5 csomag vaníliás cukor, csipet só, 0,5 l tej, 5 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk a Konyhagyöngyében, a fehérjét felverjük a Mérő-mixben, a sárgáját a cukorral, vajjal, vaníliás cukorral, meg a csipet sóval jól elkeverjük a Szilikon keverővel. A tejet a Maxi-mixben összerázzuk a liszttel és a sütőporral. A lisztes tejet beleöntjük az elkevert sárgába, majd óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, beleforgatjuk. Szilikon Királynő formába öntjük. /olyan lesz, mint a madártej ezért óvatosan rakjuk az előmelegített sütőbe/.
10 percig erős lángon, utána fél óráig közepes lángon sütjük.
Mikor kész hagyjuk teljesen kihűlni, és úgy a legjobb ha hűtőbe is betudjuk tenni és csak másnap szeleteljük. Ez az intelligens sütemény tudja, hogy az aljának és a tetejének meg kell sülni, de a közepe krémes marad.
Szólj hozzá!
Címkék: tupperware
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek