Desszertes Gyűrű

 

 

 

A Top5 listán a Tupperware Desszertes Gyűrű foglalta el az első helyet!Ennek nagyon örülök, mert így tudom, hogy érdekel titeket ez a téma.

A Desszertes Gyűrűt sokminden étel elkészítésére lehet használni:rizs, fagyi, sorbet, stb.

Íme néhány új recept!

Joghurt torta ( Sütés nélkül !  )

Hozzávalók:

* 3 doboz natúr joghurt

* 2 doboz tejszín

* 1 csomag zselatin

* 12-13 evők. cukor

* tetszőleges mennyiségű gyümölcs

Elkészítés:

A joghurtot, zselatint és a cukrot összekeverjük, és felmelegítjük. Felforralni nem szabad. Kihűlés után belekeverjük a tejszínt és a gyümölcsöt. Kivizezett Desszertes Gyűrűbe töltjük, és hagyjuk megdermedni. Ha kihűlt, a formából kivéve lehet díszíteni tejszínhabbal és gyümölccsel.

Gyümölcsös túrótorta ( Sütés nélkül ! )

Hozzávalók:

* 1/2 kg túró 

* 23 dkg cukor

* 1 csomag vaníliás cukor

* 10 dkg vaj

* 3 dl tej

* 2 zacskó zselatin ( 25 g )

* gyümölcsök

* 1 dl tömény szörp

Elkészítés:

A túrót, cukrot, vaníliás cukrot, a vajat habosra keverem. Félre tesszük.

3dl tejjel elkeverem az egyik 25 g-os zselatint, felfőzöm, de nem forralom.

Majd össze keverem a túró krémmel, hűtjük, és Desszertes Gyűrűbe öntöm, hűtőbe teszem, amíg teljesen megdermed.

Ezután  gyümölcsökkel kirakom.

Elkészítem a kocsonyát: 1dl tömény szörpöt, 2, 5 dl vizet, 1 e. kanál cukrot, 25g-os zselatint felfőzöki, ha kihűlt a túrókrémre öntöm, és hűtőbe teszem.

Zöldséges túró


Hozzávalók:

- 50 dkg juhtúró

- 2 tejföl

- 1 csomag zselatin

- 1 - 1 - 1 db zöld, sárga, piros színű kaliforniai paprika

- 1 db kígyóuborka

- 1 snidling szára

- 1 újhagyma szára

- 1 póréhagyma szára

- só, bors

Elkészítés:

A zöldségeket apró kockákra vágjuk, összekeverjük a túróval. A zselatint a tejfölben elkeverjük, meglangyosítjuk-forralni nem szabad! Amikor hűlni kezd, belekeverjük a zöldséges túróba, sózzuk, borsozzuk. Desszertes Gyűrűbe töltjük, lehűtjük.

Almás babapiskóta

Hozzávalók:
- 80 dkg reszelt alma

- 5 dl víz

- 6-8 evők. cukor

- 2 csomag citrom pudingpor

- 3-4 evőkanál rum ill. rumaroma

- 1 doboz babapiskóta

Elkészítés:

A pudingport, 1 dl vízzel Mix-Fix-be elkeverjük.

Az almát 4 dl vízben a cukorral megpároljuk (10-15 perc). Ha puha, hozzákeverjük az oldott pudingot. Jól összekeverjük és Desszertes Gyűrűbe öntjük.Rummal locsolt, apróra darabolt babapiskótát szórunk bele.

Másnap borítjuk ki.

Megjegyzés:

Apróra vágott gyümölcsöt is szórhatunk bele.

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

 

Citromos túróhab

Hozzávalók:

50 dkg túró, 3 dl tejszín, 6 dkg porcukor, 1 citrom, 1 csomag/csapott ek vaníliáscukor, 1 ek zselatin, 2 tojássárga

Elkészítés:

A túrót villával összetörjük, kikeverjük a tojássárgával, porcukorral, vanilinnal. A citrom héját belereszeljük a túrókrémbe, s hozzáfacsarjuk a levét. 2 kanál tejszínben feloldjuk a zselatint, majd hozzáadjuk a többit is és felverjük. Hozzáadjuk a habot a túrókrémhez, Desszertes Gyűrűbe simítjuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük. Dermedés után tálaljuk, kíséretként meggy- vagy málna öntettel.

                                                                

Citrom varázs

Hozzávalók:

8 dl tejföl, 8 dl tejszín, 10 ek porcukor, 2 citrom héja, 1,5 citrom leve, 1 cs. babapiskóta darabokra törve

Elkészítés:

A tejszínt habbá verjük, a tejfölt a cukorral, citrommal kikeverjük. Összevegyítjük a krémeket és Desszertes Gyűrűben rétegezzük a babapiskótával. Jól behűtve, gyümölccsel körítve tálaljuk.

Túrós gyümölcsös desszert

Hozzávalók:

* 1 csomag torta zselé

* mirelit gyümölcs (ízlés szerinti mennyiség) / friss gyümölcs

* 25 dkg túró

* 4 kicsi natúr joghurt vagy a gyümölccsel megegyező

* 8 evők. cukor

* 1 csomag étkezési zselatin ( 20 g-os )

Elkészítés:

A tortazselét a Desszertes Gyűrűbe töltjük, és a szabadon választott friss ill. mirelit gyümölccsel kirakjuk.
Betesszük a hűtőbe dermedni, addig elkészítjük a túrós keveréket:A túrót, a joghurttal, a cukorral a Konyhai Mindenttudóban kikeverjük. Felfőzzük 1 dl vízben az étkezési zselatint és a túrós keverékhez öntjük.Pár tekerés, és kész!
Beöntjük a desszertesbe, és visszateszük dermedni.

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

Barackos Charlotte torta

 

Ezt a desszertet a tálalás előtt egy nappal kell elkészíteni.

....valamikor délután...

Hozzávalaók a piskótához:

* 6 tojás

* 6 evők. cukor

* 6 evők. liszt

* 1 csomag sütőpor

* baracklekvár

Hozzávalók a töltelékhez:

* 50 dkg túró

* 5 dl tejszín

* 1 üveg őszibarack befőtt----leve is kell

* 1 csomag ( 20 g ) zselatin

* cukor----ízlés szerint

* 2 csomag vaníliás cukor

* 1 csomag habfixáló

Elkészítés:

A tojásokat elválasztom.A tojássárgákhoz hozzáadom a cukrot, majd habosra keverem.

A tojásfehérjéket is kemény habbá verem, majd a cukros tojáshoz hozzákeverem APRÁNKÉNT!!! a habot és a liszttel elkevert sütőport.Nagyon ÓVATOSAN!!! keverem a habot!

Majd a tepsibe belehelyezem a Szilikon Sütőlapot, a tésztát szépen egyenletesen ráöntöm, elsimítom,majd előmelegített sütőben 160 °C-on megsütöm.

Megkenem a lekvárral, majd konyharuha segítségével feltekerem.Ha kihűlt, akkor kb. 18-20 szeletre vágom fel.

A töltelékhez a túrót villával áttöröm, beleteszem a felkockázott barackot, a vaníliás cukrot, a cukrot.

A zselatint 1 dl baracklében feloldom, ha már langyos, akkor keverem hozzá a tejszínhez, ezzel együtt verem keményre a tejszínt.Ezután a túróval összekeverem.

A Desszertes Gyűrűbe elkezdem rétegezni, hogy előszőr az aljára és körbe az oldalára elhelyezem a piskóta szeleteket, majd a túró következik, megint piskóta.Majd ráhelyezem a tetejét a desszertes gyűrűnek és hűtőbe teszem.

...másnap délelőtt...

Kiveszem a hűtőből a desszertes gyűrűt.Kiborítom a tálcájára, majd tejszínhabbal és barackkal díszítem.Tálalásig hűtőbe teszem.

Megjegyzés:

Az eredeti receptem az ez, de most már meggyorsítom az eseményeket úgy, hogy Hulala tejszínt használok!Ennél jobb tejszínnnel nem találkoztam, nagyon finom és nagyon keményre fel lehet verni pillanatok alatt.Ehhez se cukor, se habfixáló nem kell!

 

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

Aszpikos Tupper

Hozzávalók:

*30 dkg felvágott / főtt tarja / sonka /gépsonka / párizsi----ki mit szeret

*5 tojás

*csemege uborka ---ízlés szerint

*vegyes zöldség :kukorica, répa, zöldborsó

*1 nagy tejföl, majonéz

*2 húsleves kocka, 1 csomag étkezési zselatin

*só, bors

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzöm, ha kihűlt felszeletelem.

A vegyes zöldségeket az egyik húsleves kockával puhára főzöm, leszűröm, lecsepegtetem.

Felteszek 2 dl vizet 1 leveskockával, felforralom, hozzáadom a zselatint és felfőzöm.

A felvágottat, uborkát, feldarabolom, hozzáadom a tejföllel elkevert majonézhez, fűszerezem,vegyes zöldséget is belekeverem alaposan összedolgozom.Ha a zselatin kihűlt, hozzáöntöm, elkeverem.

A Desszertes Gyűrűbe öntöm úgy, hogy a tejfölös-majonézes salátából annyit öntök bele, hogy feléig érjen a gyűrűnek, majd beborítom a felszeletelt tojással, a saláta másik fele következik.Teljes megszilárdulásig hűtőbe teszem.

 

Malakoff torta

Hozzávalók:

20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 3 db tojás, 2 dkg liszt, 2 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 4 dkg kakaó, 1 evőkanál rum, 1 doboz babapiskóta

Elkészítés:

15 dkg vajat habosra keverjük a porcukorral és egyenként hozzáadott tojássárgájával. A maradék 5 dkg vajból liszttel és tejjel főzött, majd kihűtött besamelt lassanként adagolva hozzákeverjük. Adunk hozzá kakaót, rumot és a tojások keményre vert habját. Babapiskótát vaníliás-cukros tejbe mártunk és a desszertgyűrű formát körbe kibéleljük, a krémet a többi piskótával lerakjuk. Tetejére (kiborítva ez lesz az alja) piskóta kerüljön. 1 napra hűtőbe tesszük. Tejszínhabbal díszítjük.

Gesztenye torta

Hozzávalók:

50 dkg gesztenyemassza, 30 dkg darált keksz, 25 dkg vaj, 3-4 teáskanál rum, 30 dkg meggy, 10 dkg porcukor, 1-1 ½ dl tej, 1 pohár tejszín
Elkészítés:

A darált kekszet, 15 dkg puha vajat, rumot és 5 dkg porcukrot összekeverjük és kibéleljük vele a desszertgyűrű oldalát. Beletesszük a következő krémet: kikeverjük a gesztenyemasszát 5 dkg porcukorral, 10 dkg vajjal és annyi tejjel, hogy puha krémet kapjunk. Desszertgyűrűbe öntjük. Kimagozott meggyet szurkálunk bele. Ezután lehűtjük, tálaláskor a mix-fixben készített tejszínhabbal vagy csokimázzal díszíthetjük.

Csokiparfé

Hozzávalók:

12 dkg csokoládé, 6 dl tejszín, 3 db tojássárgája, ¼ rúd vanília, 12 dkg porcukor


Elkészítés:

A csokoládét lereszeljük és 4 dl tejszínt kemény habbá verjük. 2dl tejszínből, a tojássárgájából, a reszelt csokoládéból, a vaníliából, a cukorból forró vízgőz fölött krémet készítünk. A kihűlt krémmel lazán összekeverjük a tejszínhabot. A masszát a desszertgyűrű formába töltjük és mélyhűtőben 3-4 óra hosszat fagyasztjuk. Ha kész tejszínhabbal, csokoládéöntettel, gyümölcsökkel, befőttekkel díszítjük.

Epres bomba

Hozzávalók:

25 dkg túró; 1 tasak gyors rizs; ½ l tej; ½ kg eper; ½ l tejszín; 15 dkg vaníliás cukor; 3 dkg zselatin

Elkészítés:

A tejet felforraljuk és a tasakban félpuhára fõzött rizst hozzáadva tejberizst készítünk belõle, majd hagyjuk kihûlni. A túrót áttörjük a krumplinyomóval. A 2 literes Mérõ-Mixben az epret összeturmixoljuk a porcukorral, utána a túrót is hozzákeverjük az Új Hullám Keverõvel. Ezután ezeket az Új Hullám nagy tálba rakjuk és a hideg rizst belekavarjuk. A zselatint kevés vízben – melegítve – feloldjuk, majd ezt is belekavarjuk. A tejszint a Maxi-Mixbe kemény habbá rázzuk és a gyümölcsös túróba forgatjuk. Ha ez elkészült kell hozzá 2 db Fesztivál vagy 1 Fesztivál és 1 Desszertes Gyûrû amibe beletöltjük és egy pár órára hûtõbe tesszük. Ezután ha jól összeállt készíthetünk emeletes tortát, ugyanis a Desszertes Gyûrû közepén található üres térbe még rakhatunk gyümölcsöket gyümölcskocsonyával, majd a Fesztiválból a tetejére helyezzük a másik felét és kész az emeletes bomba.

Citromos joghurttorta ( sütés nélkül ! )

Hozzávalók:

* 5 dl joghurt

* 1 citrom reszelt és kifacsart leve

* 2.5 tasak zselatinpor

* 3 dl tejszín

* cukor / folyékony édesítő ( kb. 15 csepp )

* citrom

Elkészítés:

A joghurtba belekeverem a reszelt citromhéjat, a Konyhaművész Citrusprés segítségével kifacsart citrom levét, a cukrot / édesítőt, és a zselatinport.Összemelegítem, hogy a zselatin jól eloldódjon.

A tejszínt felverem és joghurtos masszához adom.

A Desszertes Gyűrűbe előszőr a felkarikázott / cikkekre vágott / csillag alakúra vágott citromot rakom, majd ráöntöm a krémet.

Hűtőbe teszem 2-3 órát tálalásig.

Megjegyzés:

Hulala tejszínt használtam.

 

 

 

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

Joghurtos - málnás darapuding ( Sütés, főzés nélkül ! )

Hozzávalók:

* 15 dkg kukoricadara

* 5 dl joghurt

* 1 citrom reszelt héja és kifacsart leve

* cukor / folyékony édesítő ( kb. 1 evők. )

* 40 dkg fagyasztott málna

Elkészítés:

A kukoricadarát fél liter forrásban lévő vízben 1-2 percig főzöm, majd a tűzről lehúzom.

Ha kihűlt, hozzáadom a joghurtot, a citrom héját és levét, végül a cukorral / édesítővel elkeverem.

A Desszertes Gyűrűbe előszőr a fagyos málnát teszem, ízlés szerint, a többit a masszába keverem.

Beleöntöm a darapudingot a formába, majd hűtőbe teszem.

Marakujapuding

Hozzávalók:

* 4 marakuja

* 1 csomag vaníliás puding

* 3 dl tej

* 2 evők. cukor

* 1.5 dl marakujalé

Elkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, kettévágjuk, húsukat kikanalazzuk.

Maxi-Mix-ben jól elrázzuk a pudingot a cukorral és 2-3 evők. hideg tejjel.

A többi tejet a marakujalével felforraljuk, beleöntjük a pudingot, és állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük.

A krémet hagyjuk kihűlni, majd beledolgozzuk a marakujahús egyharmadát.

Hideg vízzel kiöblítjük a Desszertes Gyűrűt, majd a beletesszük a pudingot.Hűtőbe tesszük, tálaláskor a maradék marakuját a kiborított puding tetejére kanalazzuk.

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

 

 ...mi is az a marakuja?

...tulajdonsága!

* Termése lúdtojásnyi, gömbölyű, tojásdad vagy körte alakú, csüngő, 8–10 cm-es bogyó.

* A tömör, szívós, bőrnemű, nedvdús termésfal mintegy 3 mm vastag, sima és gyengén fényes, ha beérik, sötét lilásbarna vagy feketésbarna; a flavicarpa változaté sárgászöld, fehéresen foltos.

* A bogyó belsejében a nagy termésüreget vattaszerű, száraz, legfeljebb 2,5 mm vastag, fehér szövet veszi körül három, befelé ívelő, 2 cm széles lemezzel.

* A lemezeken 4 mm hosszú szemölcsök ülnek, és azokhoz tapadnak a magok, amiket nagy magköpeny burkol.

* A magköpenyek héja átlátszó, hártyás, a belsejüket üveges, narancsszínű, sűrűn folyós pulpa tölti ki. Ennek markáns, savanyú-aromás íze miatt kedvelik a gyümölcsöt.

* A 6 mm hosszú és 4 mm széles kemény, fekete magok laposak, széles alapjukon kis fog nő.

...felhasználása!

* A fáról frissen szedve fogyasztják vagy gyümölcsként tálalják (mintegy 2 hétig tárolható) .

* Ilyenkor félbevágják a bogyókat, és a magköpenyt a nagyon ízletes pulpával együtt kanalazzák ki; a magok is ehetők.

* Gyümölcslében nagyon jellegzetes ízű, ezért többnyire hígítva és cukrozva isszák, vagy más gyümölcsléhez, joghurthoz, jégkrémhez és egyéb édes ételekhez adagolják.

* A pulpából zselét vagy szirupot is készítenek, de az erős hevítés csökkenti zamatát.

 

 

 

1 komment

Címkék: tupperware

www.vatera.hu

A bejegyzés trackback címe:

http://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr181090901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

virág33 2011.02.04. 11:56:25

Nagyon szuperek ezek a tupper receptek,örülök hogy rátaláltam erre az oldalra:)