Joghurtos csoki szelet

 

Hozzávalók a tésztához:

* 25 dkg ráma

* 25 dkg porcukor

* 6 tojás

* fél dl étolaj, 1 csomag vaníliás cukor

* 23 dkg liszt, 3 dkg kakaópor

Hozzávalók a krémhez:

* 0.5 dl natúr joghurt

* 10 dkg porcukor

* 1 csomag vaníliás cukor, fél liter tejszín

* 1 dkg zselatin, fél dl víz

Elkészítés:

A puha margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral.Egyesével belekeverjük a tojásokat, majd az olajat is hozzáadjuk.

Egy fakanállal két részletben hozzákeverjük a már elvegyített lisztet és a kakaóport.

A tésztát egy 23*35 cm-s, papírral kibélelt tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben 190 °C-on, 20 percig sütjük.

Amíg sül, elkészítjük a krémet:a tejszínt habbá verjük a vaníliás cukorral.A joghurtot kikeverjük a porcukorral és hozzátesszük a habot.Ezután kézi habverővel, gyors mozdulatokkal, rövid idő alatt belekeverjük a ( forró vízben feloldott ) langyos zselatint.

A teljesen kihült tortalapra rákenjük a krémet, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.

Forró vízbe mártott késsel átlósan felszeleteljük négyzet alakúra, amit csokireszelékkel megszórva kínáluk.

Megjegyzés:

Hulala a bevált, és ajánlott kedvenc tejszínem!

Ennél jobb nincs! :-)

 

 

 

Zümi meggyes sütije :-)

 

Hozzávalók:

* 25 dkg ráma

* 25 dkg porcukor

* 6 tojás

* 2 csomag vaníliás cukor

* fél csomag sütőpor, fél citrom reszelt héja

* 25 dkg liszt

* 1 üveg magozott meggy

Elkészítés:

A puha margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a porcukorral, majd egyesével a tojásokat is belekeverjük.

Két részletben fakanállal adjuk hozzá az előzőleg elkevert lisztet a sütőporral.

Egy 23*35 cm-s, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát, és megszórjuk a meggyel.

Előmelegített sütőben 190°C-on, 25 percig sütjük.Akkor jó, ha a gyümölcsök mellett is megsült a tészta.

Miután langyosra hűlt, felszeleteljük.Porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés:

Használhattok mirelit gyümölcst is.

Kísérletezzetek bátran másfajta gyümölcsökkel is, melyek teljesen megváltoztatják a süti karakterét! :-)

 

A Mami linzere  :-)

 

Hozzávalók:

* 38 dkg liszt

* 25 dkg margarin

* 12 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor

* 3 tojásSÁRGA, fél citrom reszelt héja

* baracklekvár, fél dió bél / darált dió

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a hideg margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a tojássárgát.

Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.Hűtőbe tesszük 20-30 percre, majd egy pillanat alatt átgyúrjuk és lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk.

Különböző alakzatokat szaggatunk belőle, amiket díszíthetünk sütés előtt és után.Sütés előtt fél dió belet nyomhatunk egy párra, illetve tojással megkenve darált dióba is forgathatjuk.

Előmelegített sütőben 210°C-on, 10 percig sütjük.

Sütés után kedvünk szerint meghinthetjük porcukorral néhány sütitetőt, de a lényeg, hogy minden tetőlapocskának készítsünk aljat is, hogy a baracklekvárral össze tudjuk ragasztani.

 

Bécsi perec

 

Hozzávalók:

* 33 dkg liszt

* 5 dkg kakaópor

* 25 dkg margarin

* 15 dkg porcukor

* 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojásSÁRGA

* 10 dkg tejbevonó

* kb. 3 evők. étolaj

* mogyoró / pisztácia őrlemény

Elkészítés:

A lisztet a kakaóporral elvegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a hideg margarint.Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgákat.Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.

20-30 percre hűtőbe tesszük.Azután egy pillanat alatt átgyúrjuk, lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtjuk.

Egy sütőpapírral borított tálcára tesszük a tésztát, majd 2x2 cm-s kockára vágjuk.

Visszatesszük a hűtőbe, és mindig csak annyi kockát vegyünk elő, amennyit feltudunk dolgozni anélkül, hogy a tészta megolvadna.

A kockából előszőr hengert, majd enyhén lisztezett deszkán cerúzavékonyságú, kb. 28 cm-s rudat formázunk a kezünkkel, amit a tepsin perec alakúra formázunk.

Előmelegített sütőben 210°C-on, 10 percig sütjük.

Míg hűl, felolvasztjuk a csokit, szükség szerint olajjal hígitjuk.Belemártjuk a pereceket a csokiba, villával kivesszük, alaposan lecsepegtetjük és sütőpapírra helyezzük.

Mielőtt a csoki megdermedne, meghintjük mogyoróval / pisztáciával, de ezek nélkül is nagyon finom!

 

Bögrés süti

 

A sütőt előmelegítem 190°C-ra.A tepsit vagy kibélelem sütőpapírral vagy vajazom,lisztezem.

17 dkg vajat/margarint jól elkeverek 1 és fél bögre cukorral,2 vaníliás cukorral,majd fokozatosan hozzáadok 3 lágyan felvert tojást.

Majd egy másik tálban 3 bögre liszttel elkeverek 1 és fél csomag sütőport,1 és fél bögre instant kakaót.

Ezt a lisztes keveréket szépen adagolva keverem a vajas masszához,közben 1 és 1/4 bögre tejet öntök bele.

A tészta állagának olyasminek kell lennie,mint a piskóta tésztának.

Majd a tepsibe öntöm,szépen elsimítom,hogy egyenletes legyen a massza.Majd kb.15-20 percig sütöm.

Én a képen látható bögrés sütit úgy díszítettem,hogy meglocsoltam olvasztott csokival és megszórtam színes tortadarával.

Megjegyzés:

-A tésztába dobhattok kimagozott meggyet,cseresznyét,akármilyen gyümölcsöt.Sőt!A kakaó helyett megbolondíthatjátok mákkal,dióval.

 

Pingvin szelet

 
Hozzávalók:
  • Piskótához:
  • 6 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 16 dkg liszt
  • 3 dkg kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • Krémhez:
  • 3 dl tej
  • 5 dl tejszín
  • 1 dkg zselatin, illetve tortazselé
  • Mázhoz:
  • 10 dkg ráma sütőmargarin
  • 1,5 dl tej
  • 35 dkg étcsokoládé
Elkészítés: 1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgákat, vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A tojásfehérje habhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben 190 foknál 15-20 percig (hőlégkeveréses sütőben 180 foknál 15 percig) sütjük. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk.

2. A zselatint 1/2 dl tejben az előirás szerint elkészitjük. A mázhoz a tejet, margarint és csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig sűrűsödni kezd, majd levesszük a tűzről. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet, és még néhány percig keverjük.

3. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét, elsimítjuk, és ráöntjük a csokoládémáz egyharmadát, rákenjük a krém másik felét majd betakarjuk a piskóta felső részével. A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. Legalább három órára a hűtőszekrénybe rakjuk. A jól megdermedt süteményt szeletekre szeljük.

Ha lédúsabb sütemény szeretnénk, úgy a piskótát meglocsolhatjuk 1 dl tejjel. Alacsonyabb süteményhez használhatunk nagyobb tepsit (35 x 42 cm).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr581095669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása