Hozzávalók 6-8 darabhoz:

40 dkg búza rétesliszt
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 tasak sütőpor
1 kk. só
1 tojás
1 dl olaj
1 pohár langyos víz
A díszítéshez: többféle mag
1 tojás a kenéshez

A hozzávalókból sima, rugalmas tésztát gyúrunk, három részre vágjuk, ezekből cipókat formázunk. Egymás után fél centi vékonyra kinyújtjuk, ráfektetjük a papírsablont, késsel körülvágjuk. Egy tésztacipóból két busó fejet tudunk kivágni. A leeső darabokból bajuszt, vagy szakállt formázunk, a többi tésztát összegyúrjuk, és újra kinyújtjuk. Enyhén felvert tojással a helyükre ragasztjuk a díszítőelemeket, aztán az álarcoknak azt a részét kenjük le a tojással, amit éppen díszíteni akarunk, és óvatosan rászórjuk a magokat. Végül az álarcon a simán maradt részeket is átkenjük tojással, hogy szép fényesre süljön. Tortalapáttal alányúlunk, átemeljük a tepsibe, és előmelegített sütőben 200 C-os sütőben aranybarnára sütjük az álarcokat.

Édes kis maszkok
Hozzávalók 6-8 darabhoz:
30 dkg liszt
20 dkg cukor
10 dkg vaj
1 tojás
1 tasak vaníliás cukor
színes cukormázak

Linzertésztát gyúrunk a hozzávalókból, lehetőleg pár órán át hűtőben pihentetjük. Aztán három részre vágjuk, sütőpapíron vékonyra nyújtjuk a tésztát, és a sablonok körvonalai mentén kivágjuk a maszkokat. A papírral együtt tepsibe emeljük, és világosra sütjük. Ha kihűlt, megkenjük tojásfehérjével azt a részt, ahová a cukorgyöngyök kerülnek, aztán óvatosan rászórjuk úgy, hogy a cukrot kicsi tölcsérbe töltjük, befogjuk a nyílást, óvatosan engedjük a tésztára a gyöngyöket. Színes cukormázzal is díszíthetjük. Meleg helyen tartjuk, amíg megszárad a díszítés.
 

1 komment

Címkék: farsang

A bejegyzés trackback címe:

https://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr821745851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oroszlán25 2010.02.10. 15:28:42

Ezt a receptet most fogom kiprobálni,de azt hiszem h másfajta álarcot is készíthetünk.....
süti beállítások módosítása