Nos!Lássuk az előételt!

Nono töltött tojása :-)

Hozzávalók:

-10 főtt tojás

-15-20 dkg gépsonka/párizsi/felvágott---amit szeretnénk

-só,bors,petrezselyemzöld,1-2 gerezd fokhagyma

-1 tejföl,majonéz,mustár

Elkészítés:

A megfőtt tojásokat kettévágom,majd kikaparom a sárgáját,amit ízesítek sóval,borssal,petrezselyemzölddel.A gépsonkát apróra vágva keverem hozzá.

A tejfölt a majonézzel,mustárral (ízlés szerint) ,zúzott fokhagymával jól elkeverem,majd a sonkás tojással is elvegyítem.

Végezetül csillagcsöves nyomózsába teszem és megtöltöm a félbevágott tojásokat.Ha nincs nyomózsákunk,az sem baj,mert kiskanállal is megtudjuk csinálni.

Tálalás:

Salátaágyra helyezem el.Sült csirkehúst szoktam mellé tálalni.

Díszítés:

A tojások tetejére tehetünk petrezselyemzöldet,zöldborsót,retket,paradicsomot,újhagymát....bármit,ami éppen van otthon.

Nono salátája :-)

Ezt a salátát szoktam elkészíteni mindig,nálunk ez a tuti! :-)

Egyszer egy baráti szilveszteri buliba is a salátámmal állítottam be...nagy sikere volt! :-)

Hozzávalók:(nem dekázgatok,mert mindenki annyit tesz bele,amennyit csak tud!)

-gépsonka/felvágott/párizsi---ki mit szeret

-tejföl,majonéz

-üveges borsó,konzerv kukorica

-só,bors

-csemege uborka

-trappista sajt

Elkészítés:

A borsót és a kukoricát lecsepegtetem.Majd a salátás tálba teszem.Továbbá gépsonkát és a sajtot csíkokra vágom,a csemege uborkát "kockára".Majd ráöntöm a tejföllel elkevert majonézt,amit borsozok,sózok (vigyázat!a sóval,mert a sonka és a sajt is sós lehet)esetleg zúzott fokhagymát is tehetünk bele!És már mehet is a hűtőbe egészen a tálalásig!

...a főétel!

Nono húsvéti töltött húsija :-)

Hozzávalók:

A töltelékhez:

-20 szelet sertés lapocka

-10 szelet sonka (ízlés szerint lehet:gépsonka,kötözött sonka,füstölt,főtt,stb. )

-10 szelet trappista sajt

A panírozáshoz:

-liszt,tojás,zsemlemorzsa

A sütéshez:

-olaj

Elkészítés:

A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk,majd kiklopfoljuk.Próbáljuk úgy ,hogy azért nagyjából egyforma szeleteket kapjunk.Majd összeállítjuk a következő képpen:Hússzelet,egy szelet sonka,egy szelet sajt,ismét hússzelet.Majd kipanírozzuk és megsütjük.

Nem kell félni,hogy szétesik a hús!

Tálalás:

Csak akkor tudjuk a húst felvágni,amikor már kissé kihült.

Köretnek jó hozzá a rizi-bizi,zöldséges rizs,krumplipüré,sült krumpli.Savanyúságot is kínálhatunk mellé.

A húst srégen vágjuk fel.

Húsvéti fasírt

Hozzávalók:

-3 főtt tojás

-sonka szeletek (lehet gépsonka,füstölt,főtt,stb. )

-trappista sajt szeletek

-alufólia

A fasírthoz:

-50 dkg darált hús (setés,baromfi )

-1 tojás,olaj

-1 kisebb vöröshagyma,2-3 gerezd fokhagyma

-só,bors,vegeta,zsemlemorzsa,petrezselyemzöld

Elkészítés:

A fasírthoz a hozzávalókat jól összedolgozzuk,a vöröshagymát lereszelve,a fokhagymát össze zúzva,a petrezselyemzöldet apróra vágva tesszük bele.Zsemlemorzsát akkor teszünk hozzá,ha túl lágy lenne.

Egy alufóliára csepegtetünk olajat,elkenjük,majd ráteszünk egy sor fasírt masszát úgy,hogy újjnyi vastagságú legyen,majd ráhelyezünk sonka szeleteket,sajtszeleteket,ismét fasírt massza....így rétegezzük egészen addig,amíg van hozzávalónk,az utolsó rétegünk a fasírt massza legyen,erre helyezzük rá egymás mellé vizszintesen az egész főtt tojásokat.Végül alufólia segítségével feltekerjük a fasírtunkat úgy,mint a rétest.

Kissé olajozott tepsibe tesszük alufóliástól,letakarva a tetejét,kb.160 °C-os sütőbe 30 percig,ezután kitakarjuk a fasírtunk tetejét és pirosra sütjük,kb.15-20 perc alatt.

Tálalás:

Újjnyi szeletekre vágjuk,rizzsel,krumplival,savanyúsággal tálaljuk.

...és jöhet a desszert!

                                                          

Nálunk minden évben az asztalra kerül,mind a család,mind a locsoló legénykék örömére a madártej!

 


 

 

 

 

 

 

Madártej:

Hozzávalók:

-1 liter tej

-4 tojás

-4 evőkanál cukor

-1 csomag vaníliás cukor vagy egy vanília rúd kikapart belseje

-fél csomag vanília pudingpor

Díszítés: ízlés szerint :mazsola,mandula,durvára reszelt csoki

Elkészítés:

A tojásokat elválasztjuk,a fehérjét habbá verjük,porcukrot is tehetünk bele kb.2 evőkanállal-ízlés szerint.

A tojás sárgával elkeverjük a cukrot/vaníliás cukrot,majd a tejhez hozzáadva feltesszük főni.Hozzáadjuk az előzőleg kevés tejjel elkevert pudingport,majd a  kikapart vaníliával sűrű krémmé főzzük.

Tartalékra vesszük a gázt és evőkanál segítségéval beleszaggatjuk a fehérje habot.Vigyázzunk ne legyen sok habgaluska a lábosunkba!Szűrőkanállal kimerjük,majd ha minet elkészítettük, a vaníliás krémet kiöntjük a tálalótálba,ráhelyezzük a habokat,díszítjük.

Fogyasztás előtt pár órára hűtőbe tesszük.

                                                                                                                       

A bejegyzés trackback címe:

https://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr311846622

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása