Tésztához: 

-6 tojás

-6 ek. cukor

-3 ek. finomliszt

-3 ek. rétesliszt

-1/2 cs. sütőpor

Krémhez:

-4 dl tej,10 dkg margarin,3 dkg kakaópor

-1 cs.csokipudingpor,4 ek.cukor

 

Díszítéshez:

-10 dkg sárga marcipán

-1 csomag csokidara

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájára rászitáljuk a sütőporos liszteket, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.

Tortaformába öntjük, és 5-6-os fokozaton aranybarnára sütjük a piskótát.Előmelegített sütőben 180 °C-on megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

A pudingot a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, és sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni, majd mikor teljesen kihűlt, a margarinnal és kakaóporral habosra verjük.

A tortát kettévágjuk, és megkenjük a csokoládékrémmel, tetejére és az oldalára is jusson. Meghintjük kakaóporral.

A marcipánt kinyújtjuk, és szirmokat vágunk belőle, amit virág formában a tortára helyezünk. A közepére csokidarát szórunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr931854465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása