Pillangó muffin

Hozzávalók:

-muffinok (saját ízlésünk szerinti )

-250 ml habtejszín

-színes cukorkák

-muffin papír

Elkészítés:

A már kész és kihült muffinokra szépen elterítjük a felvert habtejszínt,majd díszítjük a képen látható módon.

 

 

 

 

 

Muffingalóca

 

(kb. 24 darabhoz)

Sütőforma: (mini muffin 24-es)
Némi vaj, búzaliszt

Hozzávalók:

200 g búzaliszt
2 teáskanál Sütőpor
75 g porcukor
1 tasak Vanillincukor
1 narancs reszelt héja
125 g lágyvaj vagy margarin
3 közepes méretű tojás
50 g aprított mandula

Máz:

2 evőkanál eperbefőtt/eperlekvár
1 evőkanál víz
2 evőkanál porcukor
Kevés aprított mandula

Előkészítés:

A hozzávalókat kimérjük, a sütőformát kivajazzuk, enyhén belisztezzük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Egy keverőedényben a lisztet és a sütőport összekeverjük. Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, majd konyhai robotgép segítségével kb. 2 percig sima masszává keverjük. A masszát 2 teáskanál segítségével egyenletesen elosztjuk a sütőformában. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük előmelegített sütőben 160 °C-on,kb.20 perc alatt.

Sütés után a muffint még kb. 10 percig a sütőformában hagyjuk, majd a formából eltávolítva sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Az eperbefőttet egy szitán átpasszírozzuk. Némi vízzel és átszitált porcukorral összekeverjük, és kb. 5 percig főni hagyjuk. Egy ecset vagy kés segítségével a mázat a muffin tetejére kenjük, és aprított mandulával megszórjuk, majd hagyjuk a mázat száradni.

Tipp:

Amennyiben nem áll a rendelkezésre eperbefőtt, úgy használhatunk más piros befőttet vagy zselét. A zselét nem kell a szűrőn átpasszírozni.
Ha a máz megdermedne elegendő újramelegíteni.

 

 

 

Mókás muffin figurák

Hozzávalók:

1 doboz Muffin alappor /saját készítésű maffinok
150 ml olaj
50 ml tej
1 tojás (közepes méretű)

Ezenkívül:

12 db fagylalttölcsér
20 g tejcsokoládé
Néhány színes csokoládé drazsé

Elkészítés:

A muffint a dobozon lévő használati utasítás alapján elkészítjük. A megsült muffinokat egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. A fagylalttölcséreket kis kalapként a muffinok tetejére fordítjuk, és enyhén belenyomjuk. A csokoládét apróra törjük, és gőz felett megolvasztjuk. A felolvasztott csokoládét tortadíszítőbe töltjük. A színes drazsékat a csokimázzal a muffinokra ragasztjuk úgy, hogy azok szemet és orrot formáljanak. A maradék csokimázzal szájat rajzolunk.

Tipp:

Ha túl széles szájú tölcsérünk van, vágjuk le a tölcsér alsó részét, és csupán azt használjuk fel sapkának.

A gyerekeink nagy örömmel fognak segíteni a remekművek elkészítésében. :-)

 

 

Bogármuffin

 

Anyósomtól tanultam az alap muffin tészta elkészítését.Mindenféle muffinhoz ez a recept kiváló.Ezt leírom most.

 

 

Alap muffin tészta receptje ( 12 db-hoz )

*1 tojás

*7 evők. cukor

*7-8 dkg margarin

*3 dl tej

Ezt egy tálban habosra kikeverem.

---------------------------------------

*14 evők. liszt

*1.5 kiskanál sütőpor

Elkeverjük.

---------------------------------------

Majd a lisztes keveréket hozzáadom a cukros tejhez.Nem kell sokáig kevergetni csak addig, amíg a liszt elvegyül.A muffin formát félig tesszük a tésztával, majd előmelegített sütőben 180 °C-on, 20-25 percig sütjük.

Amit a muffinról tudni kell!

* Ha kakaós muffint szeretnénk csinálni, akkor azt is a liszttel vegyítsük el!

* A liszthez adhatunk: - lekvár

                                         - gyümölcs darabok

                                 - mazsola, kókusz, mogyoró

                                         - csoki darabok, darált dió, darált mák

                                         - mogyorókrém

* A tej helyett adhatunk: - gyümölcslé

                                              - fekete kávé

                                              - tea, befőtt lé, szörp

Elkészítés:

Amikor a maffinok már jól kihűltek, akkor a "kis kalapjukat"levágom, majd ketté vágom.---Ezek lesznek majd a bogarak szárnyai.Éles recés késsel nagyon könnyű.

A következő lépésben elkészítjük a dekorációt.

 

 

Hozzávalók a dekorációhoz:

* 2 vaníliás puding, 2 vaníliás cukor

* cukor ízlés szerint

* 1 liter tej

* mandula aroma, vérnarancs aroma

* 1 tábla tejbevonó

* zselés cukor

Elkészítés:

A vaníliás pudingba addig csepegtetek aromákat APRÁNKÉNT!! ,amíg  a kívánt színt el nem érem, megkóstolom közben, hogy ne legyen túl intenzív az íze az aroma miatt.

 

Ezután elkezdem felkenni a krémet a muffin tetejére és a szárnyaira.

Készítek  bogarat, lepkét, katicabogarat.A színeket a pöttyökhöz felváltva használom, a katicabogárnak a pöttyei olvasztott tejcsoki, valamint a bogarak  csápjai is.Sütőpapírra vonalakat húztam, amit  megdermedés után a "fejre"helyezek el.Végül felhelyezem a "fejeket".

 

Megjegyzés:

Ha nincsen aroma otthon akkor szörppel színezhetjük meg a pudingot.

Használhatunk csak pudingot is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr471869569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása