Arra gondoltam, hogy egy új kategóriát kezdek el a receptek közt.A palacsintát mindenki szereti, legyen az gyerek vagy felnőtt.

A gyerekek is nagy érdeklődéssel, kicsiny segítségükkel hatalmas szerepet játszanak a palacsinta elkészítésében...a palacsinta elfogyasztásában---sütés közben! :-)

 

Lecsós palacsintatorta

Hozzávalók a palacsintához: ( 6-8 db-hoz )

* 2.5 dl tej

* 3 tojás

* 2 evők. vaj

* 10 dkg liszt

* a sütéshez: olaj / vaj

Hozzávalók a töltelékhez:

* 1 evők. olaj, 1 mokk. morzsolt bazsalikom

* 1 közepes vöröshagyma, só, bors

* 2 fehér húsú paprika

* 1 piros húsú kaliforniai paprika

* 1/2 cukkini, 1 evők. paradicsompüré

* 2 nagyobb paradicsom

* 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A palacsinta tésztát kikeverem a hozzávalókból és kisütöm.

A lecsóhoz felhevített olajon üvegesre pirítom a nagyobb kockára vágott vöröshagymát , majd hozzáadom a karikára feldarabolt paprikákat és a kockára vágott cukkinit.

Ha már puha, hozzákeverem a paradicsompürét, fűszerezem.Addig főzöm, amíg a lé teljesen el nem forr.A bazsalikomot eztán adom hozzá.

Egy kapcsos tortaformát kivajazok.Palacsintával kezdve rétegezni kezdem, megkenem a lecsóval, majd reszelt sajtot szórok rá, megint palacsinta....és így tovább.A tetejére is palacsinta kerüljön, amit sajttal szórok meg.

Előmelegített sütőben, 180°C-on megsütöm, kb. 20-30 percig, amíg a sajt megpirul.

Tálalás:

A forma oldalát lekapcsolva, torta szeletekre vágva kínálom.

Kitűnő hozzá saláta, pecsenye, különböző sültek.

Megjegyzés:

A bevált palacsintánkat is használhatjuk hozzá.

Nono rakott palacsinta tortája :-)

Hozzávalók a palacsinta tésztához:

* 50 dkg liszt

* 2 tojás

* csipet só, tej

Kisütöm a palacsintákat.

---------------------------------------

Hozzávalók a töltelékhez:

* 1 zacskó puding ----ízlés szerint

* 3 evők. cukor, 1 vaníliás cukor

* 400 ml tej

Megfőzöm a pudingot.

----------------------------------------

* instant kakaópor

*  cukorral ízesített darált dió

* lekvár----ízlés szerint,  a legjobb a darabos eperlekvár

* 1 tábla tejcsoki

* 1 doboz habtejszín

Elkészítés:

A tálaló tálon elkezdem rétegezni a palacsintánkat: egy palacsintát megkenek lekvárral, ráhelyezek egy másik palacsintát, ezt jól megszórom darált dióval, megint palacsinta következik, amit pudinggal kenek meg, majd ismét palacsinta, ezt kakaóval szórom meg, palacsintát teszek rá és jöhet újból a puding, majd kezdem előről a sorrendet....egészen addig rétegezem, amíg kb. akkora nem lesz, mint egy torta,a tetejére puding kerüljön.Az oldalát is pudinggal vonom be.

Amikor a tejszínt felvertem, rákenek egy újjnyi réteget a palacsinta torta tetejére, a széleire körbe habzsákból habrózsát nyomok, reszelt csokival díszítem.

Tálalás előtt 3 órával hűtőbe rakom.Úgy szeletelem, mint egy tortát.

A Hulala tejszín nekem nagyon bevált, merem másnak is ajánlani, cukor nem kell bele, édes, pillanatok alatt felverhető, nagyon kemény hab az eredmény.

 

 

Szalonnás túrós tekercs

Hozzávalók a palacsinta tésztához: ( 10 db-hoz )

* 15 dkg liszt

* 1 tojás

* 1 dl tej

Megsütjük a palacsintákat.

-----------------------------------------------------------------

Hozzávalók a töltelékhez:

* 20 dkg húsos szalonna

* 4 szál zöldhagyma

* 20 dkg juhtúró

* 10 dkg tehéntúró

* 2 dl tejföl

Elkészítés:

A szalonnát zsírjára pirítjuk, kiszedjük, majd a fele zsírban megpirítjuk a felkarikázott hagymát, félre tesszük.

A túrókat villával áttörjük, elkeverjük 1-2 evőkanál szalonna zsírral, sózzuk, ha kell, majd a palacsintákra kenjük.Szórunk rá szalonna darabkákat, feltekerjük.

Mérettől függően 2-3 részre vágjuk és kizsírozott hőálló tálba helyezzük a palacsintákat, tejföllel és szalonna zsírral leöntjük meglocsoljuk.

Előmelegített sütőben, 200°C-on, 10 percig sütjük.

Tálalás:

Tányérra szedve a palacsinta tetejére pirított hagymát és szalonnát teszünk.Salátával kínáljuk.

Marhahúsos-cukkinis rakott palacsinta

Hozzávalók a palacsintához:

* 20 dkg liszt

* 2 tojás

* 2 dl tej

* szódavíz

* olaj----sütéshez

Hozzávalók a töltelékhez:

* 1 fej vöröshagyma

* 30 dkg cukkini

* 6 evők. olaj

* 60 dkg darált marhahús

* 1 mokk. szárított oregánó

* 1 evők. liszt

* csípős fűszerpaprika

Hozzávalók a raguhoz:

* 1 piros színű kaliforniai paprika

* 20 dkg paradicsom

* 4 szál újhagyma

* 4 evők. olíva olaj

* 1 dl tejszín

Elkészítés:

Egy nagyobb serpenyőbenn felforróstunk 4 evők. olajat, megpároljuk benne a felvagdosott vöröshagymát, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta.Sózzuk, borsozzuk.Kevés vizet öntünk alá, lefedjük és puhára főzzük.

A palacsinta tésztát bekeverjük, kb.16 palacsintát sütünk, de a massza kicsit sűrűbb legyen a szokásosnál.

A megmosott, 3-4 mm vastag karikára vágott cukkinit, 2 evők. olajon kicsit megpirítjuk, hogy roppanósan puha legyen.Sózzuk, borsozzuk.

Amikor a hús már puha és nincsen alatta folyadék, megszórjuk a liszttel, kicsit pirítjuk (1-2 perc), és öntünk alá egy kis vizet, hogy krémes legyen.Erős paprikával ízlés szerint fűszerezzük.

Kapcsos tortaformát olajjal kikenünk és elkezdünk rétegezni:a palacsintát vékonyan megkenjük a darálthússal, aztán cukkini szeleteket teszünk rá, beborítjuk palacsintával.....és így tovább, a tetejére palacsinta kerül.Alufóliával betakarjuk.

Előmelegített sütőben, 160°C-on, 10-15 perc alatt összemelegítjük.

A raguhoz a paprikát és a paradicsomot kis kockára vágjuk, és forró olajban 2-3 perc alatt megfuttatjuk, beletesszük a felkarikázott zöldhagymát, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk.

Tálalás:

Tortaszeleteket helyezünk el a tányéron, mellé kínáljuk a ragut, zöldhagyma szárát apróra vágjuk és megszórjuk vele a palacsintát.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr11958299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása