Mikrós Rizsfőző Edény

 

 

 

 

Ismét egy olyan edény a Tuppertól, ami megkönnyíti a dolgunkat, mondjuk meló után.Így ezzel a rizsfőzővel pillanatok alatt, 30 perc alatt egy vacsorát tehetünk a családi asztalra.

...mit kell tudni a Rizsfőző Edényről?

* Energiát takaríthatunk meg azzal, hogy ugyanabban az edényben főzzük, tálaljuk és tároljuk a rizst.


* A dupla fedél két részből áll, mégpedig van egy belső, homorú kialakítású gőz és hab elvágó zsiliptető és erre illeszkedik rá a füles, fánk alakú lezáró tető.

* A használati utasításban meghatározott folyadék mennyiség betartása esetén kizárt a folyadék kifolyása, kifutása, mert a természetes habzás a felső fedél fánk alakú bemélyedésében lecsapódik, összegyűlik, és visszafolyik a zsiliptetőbe, ahonnan visszafolyik a nedvesség az ételhez.

* Fontos! A főzési időt és a víz mennyiséget a rizs fajtája, a mikrohullámú sütő teljesítménye, illetve az elérni kívánt nedvességtartalom szerint kell pontosan meghatározni.

 * A rizst nem tudjuk túlfőzni!!!

 

...jöjjön néhány recept!

Zöldséges rizottó

 

Hozzávalók:

* 35 dkg rizs

* 1 fej vöröshagyma

* 1 gerezd fokhagyma

* 20 dkg spenót

* 1 szál répa

* 1 szál zeller

* 1 kis cukkini

* 5 evők. olaj

* 1 dl száraz fehérbor

* 1.2 l zöldségleves kockából

* 1 csokor vágott petrezselyem

* 1/2 csokor vágott snidling

* 1 csipet szárított kakukkfű

* 1 mokk. morzsolt majoranna

* 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A Rizsfőző Edénybe beletesszük a megmosott rizst, hozzáaöntjük a bort, 2 evők. olajat, a levest, és betesszük a mikróba.Ha kész, hagyjuk kihűlni.

A Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben,  a maradék olajon megpirítjuk a felaprított hagymát és a fokhagymát.Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket, majd beleforgatjuk a zöldségeket, 3 percig pirítjuk, majd lefedve még 3 percig pároljuk.

Ezután a rizst is a zöldségekhez keverjük, sajttal megszórva tálaljuk.

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

Kolbászos rizstál

 

Hozzávalók:

* 25 dkg rizs

* 1 szál póréhagyma

* 30 dkg lángolt kolbász

* 3 evők. olaj

* 3 tojás

* 10 dkg reszelt sajt

* 1 evők. mustár

Elkészítés:

A rizst megmossuk és 6 dl vízben a használati utasítás szerint a Rizsfőző Edényben megfőzzük.

A Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a karikára vágott hagymát ( zöldjét is felhasználva ) , hozzáadjuk a hosszú csíkokra felvágott kolbászt, ropogósra sütjük.

A tojásokat felütjük, sózzuk, hozzáadjuk a reszelt sajtott, a mustárt és felverjük.A kolbászra öntve azonnal összeforgatjuk a rizzsel, jól átforrósítjuk, hogy a tojás megdermedjen.

Kolbász helyett használhatunk virslit, krinolint is!

 

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

Nono gombás rizs receptje! :-)

 

Hozzávalók:

* 25 dkg rizs

* 30 dkg gomba

* olaj

* só, bors

* 1 szál újhagyma

* 1 gerezd fokhagyma

* 1 csokor frissen aprított  petrelyelyemzöld

Elkészítés:

A rizst, a szokásos módon, 6 dl vízzel, a Rizsfőző Edényben megfőzök.

A Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben, kevés olajon megfonnyasztom a karikára vágott újhagymát a zöldjével együtt, az apróra vágott fokhagymát is, majd hozzáadom a megtisztított,  nagyobb darabokra felszeletelt gombát, sózom, borsozom.Megszórom a petrezselyemzölddel és puhára párolom.

A megfőtt rizst hozzákeverem, fűszerezem, ha kell.

Sült hús mellé kínálom.

A legjobb, ha nem vízzel, hanem húslevessel engedjük fel a rizst.

 

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

Mandulás rizses morzsa

 

Hozzávalók:

* 3 dl tej

* 5 dkg mazsola

* 4 evők. rum

* 15 dkg rizs

* 15 dkg margarin

* 1 evők. cukor

* 2 tojás

* 2 tojásSÁRGA

* 5 dkg lehéjazott mandula

* porcukor

Elkészítés:

A tejet kb. fél dl vízzel, egy csipet sóval felforralunk.

A megmosott rizst a Rizsfőző Edénybe tesszük, ráöntjük a tejet, betesszük a mikróba és kb. 10 percig főzzük, majd utána az edényben hagyjuk megpuhulni.

Habosra keverünk 10 dkg margarint a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojássárgát és a tojásokat.Végül a rumba áztatott mazsolát, utólag a mandulát.Az egészet a rizshez keverjük.

A Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben a maradék margarint felforrósítjuk, belesimítjuk a rizsezs masszát és közepes lángon 8-10 percig sütjük az alját, majd villával darabkákra szaggatjuk.

Tálalás:

Porcukorral megszórjuk, almakompóttal kínáljuk.

Ha teszünk félre mandulát, akkor a tetejét is megszórhatjuk vele.

 

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

Fogyjunk a rizzsel, fogyjunk a Tupperrel !  :-)

...néhány fogyi recept!

Tavaszi rizstál

 

Hozzávalók:

* 1 karalábé

* 15 dkg répa

* 1 fej vöröshagyma

* 1 teásk. olaj

* 1 1/2 dl húslé kockából

* 15 dkg rizs

* só, bors

* reszelt sajt

* 1 teásk. apróra vágott snidling

Elkészítés:

A Rizsfőző Edényben megpároljuk a rizst.

Közben az olajon megpároljuk az összeaprított zöldségeket, pár perc után felöntjük a húslével, sózzuk, borsozzuk., fedő alatt 10 perc alatt puhára főzzük.

A rizst a zöldségekkel összeforgatjuk.

Tálalás:

Tetejét reszelt sajttal és összeaprított snidlinggel szórjuk meg.

350 kcal

 

 

Currys rizssaláta

 

Hozzávalók:

* 2 pohár natúr joghurt

* fél gerezd fokhagyma

* só, bors

* curry---ízlés szerint

* 10 dkg pulykamell sonka

* 7 dkg ananász

* 10 dkg rizs

Elkészítés:

A rizst a Rizsfőző Edénybe tesszük, sózzuk, borsozzuk, megfőzzük, kihűtjük, majd lehűtjük.

A joghurtot elkeverjük a zúzott fokhagymával, kevés sóval és borssal, curryval.Hozzáadjuk a csíkokra felvágott sonkát, és a kockára feldarabolt ananászt.

Végül a rizst is elkeverjük benne.

300 kcal

 

 

Csirkés rizs

 

Hozzávalók:

* 4 szál újhagyma

* 3 répa

* 20 dkg spárga

* 10 dkg csirkemellfilé

* 1 teásk. olaj

* 4 dl húslé kockából

* 10 dkg rizs

Elkészítés:

A rizst megfőzzük a Rizsfőző Edénybe, melegen tartjuk.

A Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe az olajat forrósítsuk fel, tegyük bele a csíkokra vágott csirkemellet, majd 1-2 evők. húslével futtassuk meg.Ezután adjuk hozzá a felaprított zöldségeket, öntsük fel a maradék húslével.5 percig forraljuk.

A még forró rizshez keverjük, lefedve hagyjuk.

350 kcal

 

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

Paradicsomos rizses csirke

 

Hozzávalók:

* 15 dkg csirkemell

* só, bors

* 1 késhegynyi pestó

* 3 dkg mozzarella

* 1 gerezd fokhagyma

* olaj

* 1 fej vöröshagyma

* 20 dkg paradicsom konzerv

* petrezselyemzöld

* fogvájó

* 10 dkg rizs

Elkészítés:

A rizst a Rizsfőző Edényben megfőzzük, melegen tartjuk.

A csirkemellet bedörzsöljük sóval, borssal.

A pestót összekeverjük a kockára vágott mozzarellával és megtöltjük a csirkemellet.

A két végét fogvájóval összezárjuk.

A Mesterszakács Nyeles Rostonsütőben 1 evők. olajon pirosra sütjük.Kivesszük, majd ugyanebben a serpenyőben 1 evők. olajon megfuttatjuk a finomra összevágott fokhagymát és vöröshagymát.Hozzáadjuk a paradicsomot és fűszerezzük, ízlés szerint, petrezselyemzölddel, hagyjuk kicsit rotyogni.

Ha kész a paradicsomos szószba belekeverjük a rizst.A húst felszeletelve a tetejére helyezzük.

350 kcal

 

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

Kókuszos gyümölcsrizs

 

Hozzávalók:

* 1 evők. kókuszreszelék

* 1 pohár natúr joghurt

* 1 teásk. méz

* 12 dkg rizs

* 7 dkg ananász

* 10 dkg eper

Elkészítés:

A rizst a Rizsfőző Edénybe megfőzzük, kihűtjük.

A joghurtot összekeverjük a kókusszal, a mézzel, majd a rizsbe forgatjuk.

Ezután hozzáadjuk a feldarabolt ananász és az epret.

300 kcal

 

 

Wokos spárga

 

Hozzávalók:

* 25 dkg zöld spárga

* 2 répa

* olaj

* gyömbér

* 1 dl zöldségleves kockából

* 15 dkg rizs

* szójaszósz

Elkészítés:

A rizst megfőzzük a Rizsfőző Edényben , melegen tartjuk.

A Mesterszakács Wokban felforrósítunk 1 evők. olajat, majd rádobjuk a meghámozott, feldarabolt spárgát, a csíkoökra vágott répát, reszelünk bele körömnyi gyömbért, majd kicsit süssük.

Ezután felengedjük a húslével, felforraljuk és beletesszük a megpárolt rizst.

Ízlés szerint szójaszósszal ízesítjük.

350 kcal

 

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

Halas tál

 

Hozzávalók:

* 15 dkg gomba

* olaj

* 12 dkg rizs

* 15 dkg koktél paradicsom

* 15 dkg tengeri halfilé

* citrom

* 1 kisebb vöröshagyma

* só, bors

* petrezselyemzöld

* parmezán

Elkészítés:

A rizst megfőzzük a Rizsfőző Edénybe, majd félre tesszük.

A Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben kevés olajat megforrósítunk, majd a felkockázott gombát és az apróra vágott hagymát megpároljuk.

Ha kész, akkor a rizzsel elkeverjük a gombát, és a paradicsomot is beleforgatjuk.

UltraPluszba símítjuk.

A halra csepegtetünk citromot, megszórjuk sóval, borssal, ráfektetjük a rizsre, megszórjuk, ízlés szerint, apróra vágott petrezselyemmel és reszelt parmezánnal.

Előmelegített sütőben, 200 °C-on , 15 perc alatt megsütjük.

350 kcal

 

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

www.vatera.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr911980983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása