Gombás raguleves

 

Hozzávalók:

* 30 dkg pulykafelsőcomb-filé

* 40 dkg burgonya

* 40 dkg gomba

* 10 dkg vöröshagyma

* 2 evők. olaj

* 2 kisk. fűszer paprika

* 1 dl 12 %-os tejföl

* 1/2 citrom leve

* 1 csokor finomra vágott petrezselyemzöld

* só, bors

Elkészítés:

A húst és a burgonyát felkockázzuk a Tupperware Henteskéssel , majd a gombát is felszeleteljük.A hagymát a Kézi Aprítón felaprózzuk.

A Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben forró olajon megfuttatjuk a hagymát, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a húst.

Felengedjük kb. 1 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk.

Amikor a hús megfőtt, beletesszük a burgonyát és a gombát.Fedő alatt megfőzzük.

Hozzáadjuk a tejfölt, a citrom levét.

Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel.

Tálalás:

Tupperware Mediterrán tál

 

 

 

 

  352 kcal

  14.7 g zsír

25.7 g szénhidrát

 

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

Rakott cukkini

 

Hozzávalók:

* 60 dkg cukkini

* 30 dkg paradicsom

* 30 dkg mozzarella sajt

* 3 evők. olíva olaj

* 1 evők. margarin

* 3 gerezd fokhagyma

* 2 evők. zsemlemorzsa

* 1 kisk. oregánó

Elkészítés:

A Mesterszakács Szeletelő Késsel a cukkinit és a paradicsomot karikára vágjuk.A sajtot a Sajtkéssel felszeleteljük.

Mesterszakács Nyeles Rostonsütőben a felhevített olajon elősütjük a cukkiniket.

Az UltraPlusz alját megkenjük a margarinnal, megszórjuk a zsemlemorzsával, majd rétegezzük a cukkinit, a paradicsomot és a sajtot úgy, hogy a sajt legyen a tetején.

A rétegeket enyhén sózzuk, oregánóval megszórjuk, zúzott fokhagymával ízesítünk.Megcsepegtetjük olajjal, ráhelyezzük az UltraPlusz tetejét.

Előmelegített sütőben 180°C-on 20 percig sütjük, majd a tetejét levéve 5 percig pirítjuk.

  358 kcal

  23 g zsír

16.5 g szénhidrát

 

Megjegyzés: Aki szereti tehet rá csípős Piros Aranyat is.

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyümölcsös citromos túrókrém

 

Hozzávalók:

* 40 dkg krémtúró

* 4 kisk. tejföl

* folyékony édesítőszer ízlés szerint

* 1 citrom reszelt héja

* 50 dkg fagyasztott málna

* 4 db. kivi

Elkészítés:

A krémtúrót és a tejfölt beletesszük az Újhullám Közepes Edénybe, ezután  összekeverjük a Szilikon Keverővel , majd folyamatosan csurgatjuk rá a folyékony édesítőt.Ebből jóval kevesebb kell, mint a cukorból!

A málnát kiolvasztjuk, lecsepegtetjük a Szűrőcsodában. A kivit a Mesterszakács Szeletelő Késsel meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk.Pár szem gyümölcsöt tegyünk félre a díszítéshez.

A gyümölcsöket keverjük bele a túrókrémbe.Reszelt citromhéjjal szórjuk meg.Tálalásig tegyük hűtőbe.

Tálalás:

Tupperware Új Hullám Desszertes Kehely

 

 

 

 

  200 kcal

  3 g zsír

26 g szénhidrát

 

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyári burgonyasaláta

 

Hozzávalók:

* 50 dkg burgonya

* 40 dkg paradicsom

* 1 csokor újhagyma / 15 dkg lilahagyma

* 1-2 evők. fehérborecet

* folyékony édesítőszer - ízlés szerint

* 2 mokk. morzsolt tárkony

Elkészítés:

A burgonyát, a Mesterszakács Nyeles Főzőedényben, héjában megfőzzük, megtisztítjuk és karikára vágjuk.

A paradicsomot és a hagymát is felkarikázzuk.

Páclevet készítünk: 3 - 4 dl vizet az ecettel, édesítővel, tárkonnyal, csipet sóval ízesítünk.Beletesszük a zöldségeket és hűtőben néhány órán át összeérleljük.

Sültekhez tálaljuk.

Tálalás:

Tupperware Elegancia Tál

 

 

 

 

147 kcal

0 g zsír

31 g szénhidrát

 

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

Padlizsános pulyka csőben sütve

 

Hozzávalók:

* 40 dkg pulykamellfilé

* 2 evők. liszt

* 3 evők. olíva olaj

* 30 dkg padlizsán

* 4 dl ( 12 °-os ) tejföl

* 2 tojás

* 3 - 4 bazsalikom levél

* 4 szelet füstölt trappista sajt ( gyárilag szeletelt )

* só, őrölt fehér bors

Elkészítés:

A pulykamell szeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártva mindkét oldalát megsütjük a Mesterszakács Nyeles Serpenyőben felhevített olajban, majd az UltraPluszba helyezzük.

A padlizsánt felkarikázzuk és a húsra fektetjük.

A tejfölt, Szilikon Keverővel,  kikeverjük a tojással, sóval, borssal, az apróra vágott bazsalikommal, majd a padlizsánra öntjük.

Beborítjuk a sajtszeletekkel.

Előmelegített sütőben, 180°C-on addig sütjük, amíg a sajt kicsit megpirul.

460 kcal

26.8 g zsír

19.2 g szénhidrát

 

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pudingos meggyleves

 

Hozzávalók:

* 40 dkg magozott meggy

* 4 dj joghurt

* 1 csomag eper ízű pudingpor

* 1/2 citrom

* szegfűszeg, kis darabka fahéj - ízlés szerint

* folyékony édesítőszer

Elkészítés:

A Mesterszakács Nyeles Főzőedényben ( 2.4 l. ) 1.5 liter vizet összeforralunk a megmosott citromhéjjal, a teatojásba tett szegfűszeggel és fahéjjal.Majd eltávolítjuk a citrom héját és a főzővízbe tesszük a meggyet, felforraljuk.

A Maxi- Mix-ben összerázzuk a joghurtot a pudingporral csomómentesre és behabarjuk vele a levest.

Citrom levével és az édesítővel ízesítjük.

Hagyjuk kihűlni a levest, tálalás előtt kivesszük a teatojást.

Langyosan vagy jól lehűtve tálaljuk.

Tálalás:

Tupperware Mediterrán Tál

 

 

 

460 kcal

26.8 g zsír

19.2 szénhidrát

 

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

 

Pulykanyárs zöldfűszeres rizzsel

 

Hozzávalók:

* 2 bögre rizs

* 2 evők. frissen vágott zöldfűszer vegyesen

* 60 dkg pulykamellfilé

* 2 vékony szál póréhagyma

* 16 szem koktélparadicsom

* 4 kisk. olaj

* só, bors, vegeta

* hurkapálca

Elkészítés:

A Mikros Rizsfőző Edényben megfőzzük a rizst úgy, hogy dupla mennyiségű vizet adunk hozzá, mint amennyi a rizs, sózzuk, bosozzuk.Amikor megpuhult  a zöldfűszerekkel jól összekeverjük.

A húst a Henteskéssel ízlés szerinti darabokra felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk.

A póréhagymát is felvágjuk, majd  hurkapálcára felváltva felhúzzuk a húst, paradicsomot, hagymát.

Majd a Mesterszakács Nyeles Rostonsütőben a felhevített olajon körös-körül megpirítjuk a nyársat.

Rizzsel tálaljuk.

305 kcal

5 g zsír

34 g szénhidrát

 

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

Túróbomba

 

Hozzávalók:

* 40 dkg sovány tehéntúró

* 2 tojássárga

* 1 dl tejszín

* 1/2 tasak vaníliás cukor

* 1 mokk. reszelt citromhéj

* 5 dkg darált mandula

* folyékony édesítőszer

* 1 tasak zselatinfix

* 50 dkg friss vegyes gyümölcs ( eper, málna, szeder, ribizli ; alma, őszibarack, dinnye )

Elkészítés:

A Konyhaművész Keverő Tálba tesszük a túrót és összetörjük a Krumplinyomóval , majd összekeverjük a tojássárgákkal, tejszínnel, vaníliás cukorral, citromhéjjal, mandulával, és ízlés szerint a folyékony édesítővel.Hozzáadjuk a zseléfixet és a túrókrémet a Desszertes Gyűrűbe tesszük.Hűtőben hagyjuk megdermedni.

Majd kiborítjuk és a gyümölcsökkel körberakva tálaljuk.

330 kcal

20.5 g zsír

17 g szénhidrát

 

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tárkonyos zöldségleves

 

Hozzávalók:

* 10 dkg sárgarépa

* 10 dkg zöldség

* 5 dkg zellergumó

* 10 dkg burgonya

* 15 dkg zöldbab

* 5 dkg vöröshagyma

* 1 evők. olaj

* 1.5 dl ( 12°-os ) tejföl

* 1 zöldségleveskocka

* 1 csokor friss tárkony

* tárkonyecet - ízlés szerint

* só, bors

Elkészítés:

A Tupperware Zöldséghámozóval a zöldségeket meghámozzuk, majd kockára vágjuk.

A Mesterszakács Füles Főzőedénybe ( 3.8 l ) az olajon megfuttatjuk az apróra aprított hagymát, hozzáadjuk a burgonya kivételével minden zöldséget, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, megpároljuk.

Amikor megfőttek hozzátesszük a burgonyát, a csokorba kötött tárkonyt, a leveskockát, sózzuk borsozzuk, ha kell, majd puhára főzzük.Vízzel pótoljuk.

A tárkonycsokrot eltávolítjuk.

A tejföllel behabarjuk a levest.

Ecettel ízesíthetjük.

148 kcal

7 g zsír

13.5 g szénhidrát

 

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Paprikasaláta

 

Hozzávalók:

* 1-1 zöld, sárga, piros húsú kaliforniai paprika

* 5 dkg magozott olajbogyó

* 2 evők. kapribogyó

* 2 evők. olíva olaj

* 2 evők. alma/borecet

Elkészítés:

A Tupperware Eleganciatálba vékony csíkokra vágjuk a jól megmosott paprikákat.

Az olajbogyót hosszában negyedekre vágva hozzá tesszük, majd a kapribogyót is elkeverejük.

Meglocsoljuk az olajjal és az ecettel.

1 órára hűtőbe tesszük összeérlelni.

100 kcal

4.5 g zsír

 

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

 

Brokkoli citromos mártással

 

Hozzávalók:

* 80 dkg fagyasztott brokkoli

* 2 evők. margarin

* 2 evők. liszt

* 4 dl ( 1.5 % ) tej

* 1 dl főzőtejszín

* 2 tojássárga

* 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A brokkolit a Tupperware Gyöngyszembe tesszük, sózzuk, kb. fél dl vizet öntünk rá, majd 20 percig a mikróba tesszük 800 W-ra.

Közben besamelt készítünk a margarinból, lisztből, tejfölből.Kevés sóval, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével ízesítjük.Ezitán hozzáadjuk a tojássárgával elkevert tejszínt.Összeforraljuk.

A brokkolit tálalás előtt leszűrjük a Szűrőcsodában , tetejére öntjük a citromos mártást.

Kínálhatunk mellé sültet.

 

 

315 kcal

16.8 g szénhidrát

 

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

 

 

Rakott húsos zöldbab

 

Hozzávalók:

* 1 kg fagyasztott zöldbab

* 40 dkg darált pulykacomb

* 10 dkg reszelt vöröshagyma

* 1 evők. olaj

* 2 dl tejföl ( 12 % )

* 2 tojás

Elkészítés:

A zöldbabot 1 - 2 percre lobogó sós vízbe dobjuk, Szűrőcsodában leszűrjük, majd olajjal kikent UltraPluszba tesszük a felét.

A darálthús a sóval, borssal, hagymával fűszerezzük és a babra tesszük, ezután a bab másik felével beborítjuk.

Meglocsoljuk a tojással elkevert tejföllel.

Ráhelyezzük az ultraPlusz tetejét.

Előmelegített sütőben, 180°C-on, 40 percig sütjük.

Levesszük az ultraPlusz tetejét és megpirítjuk szép pirosra a tejfölt.

 

376 kcal

21.5 g szénhidrát

 

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

 

Zsemle húspogácsával

 

Hozzávalók:

* 30 dkg darált csirkemell

* 2 evők. tej

* sültcsirke fűszerkeverék

* 1 evők. olaj

* 4 korpás zsemle

* 4 levél saláta

* 10 dkg uborka / retek

* mustár, ketchup - ízlés szerint

Elkészítés:

A Konyhaművész Keverő Tálban a darált csirkehúst a tejjel és a fűszerkeverékkel összedolgozzuk, 4 lapos pogácsát formázunk belőle, majd a Mesterszakács Nyeles Rostonsütőben , forró olajon kisütjük mindkét oldalát, a Mesterfogás Lapát segítségével könnyen megforgathatjuk.

A zsemléket félbevágjuk a Mesterszakács Kenyérvágó Késsel, az egyik felére ráhelyezünk egy saláta levelet, majd a húspogácsát, ketchup-pal, mustárral ízesítjük.Beborítjuk a karikára levágott uborkával / retekkel , majd befedjük a zsemle másik felével.

 

 283 kcal

33.5 szénhidrát

 

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.vatera.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr132190753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása