Nézzétek meg!Itt van ez a fantasztikus csoda találmány!Hihetetlen, hogy mindig valami nagyszerű, praktikus edénnyel, konyhai eszközzel áll elő a Tupperware!

A Tésztacsodát minden háziasszonynak érdemes és be kell, hogy szerezzen, mert tutira nem bánja meg! :-)

 

Ismerjük meg a Tésztacsodát!

-  A Tésztacsodával könnyen és gyorsan készíthetünk különféle édes és sós töltelékkel készült gombócokat. Ezeket főételként és desszertként egyaránt kínálhatjuk.

-  Ezt a praktikus konyhai eszközt nagyon könnyű használni, sok időt takaríthatunk meg vele akkor, ha nagyobb mennyiségű gombócot szeretnénk készíteni.

-  A termék kialakítása nagyon praktikus. A felület rácsos kialakítása miatt, sima felületű vagy hatszögletű ?szoknyával? rendelkező gombócot (ravioli, pelmini) egyaránt  tudunk vele készíteni.

-  Amikor a nyújtót végig gördítjük a felületen, a különleges kialakításnak köszönhetően a töltelék nem nyomódik ki a két tésztaréteg közül, csak az egyes darabok válnak el egymástól. Megfordítva a rácsot a gombócok kipotyognak belőle.

-  A Tésztacsodához tartozik egy kétfunkciós kanál. Egyik oldalával a tölteléket adagolhatjuk és tölthetjük a mélyedésekbe. A másik felével - ha szükség van rá - villámgyorsan átnyomkodhatjuk a gombócokat a réseken.

-  A Tésztacsodát helyezzük a 3 Literes Lapos Fagyasztós edény vagy a 3,3 Literes Naptárolós edény fölé, és ebben könnyedén összegyűjthetjük az elkészült gombócokat. Attól függően, hogy azonnal ki akarjuk-e főzni, vagy lefagyasztjuk az előkészített tésztát, máris könnyedén tudjuk mozgatni az elkészült gombócokat.

-  Kipróbálás után mindenki meggyőződhet róla, hogy milyen könnyen és gyorsan elkészíthető 40 darab gombóc.

-  A Tésztacsodát nagyon könnyű tisztítani, langyos vízben kell elmosogatni.

-  A Tésztacsoda négy sarkára tapadó lapocskákat kell felragasztani (benne van a csomagolásban hasonlóan az Új Generációs Kenyértartóhoz), így stabilan megáll az asztalon, a konyhapulton munka közben.

-  A Tésztacsodát tehát könnyű használni, tisztítani és tárolni is.

Hogyan használd?

1.Lisztezd be a tésztacsodát!

2.Fektesd rá a kinyújtott tésztát!

3.A mélyedésekbe tegyél az adagoló segítségével egy adag tölteléket!

4.Fektesd rá a másik tésztalapot!

5.Gördítsd át a nyújtót a tésztán!

6.Megfordítod a Tésztacsodát és kinyomkodod a tésztát!

7.Forrásban lévő, sós vízben főzzd ki!

Lássunk is hozzá!

Persze könnyű a dolgunk, ha mirelit tésztával készítjük el, de igaziból akkor lesz finom a tésztacsodánk, ha mi magunk készítjük el a tésztát!

 

Az alap tészta recept!

Leveles vajas tészta-alap recept!

Hozzávalók: 25 dkg rétesliszt, 5 dkg szobahőmérsékletű vaj, 15 dkg jól lehűtött vaj, 1 evőkanál enyhe ecet vagy fél citrom leve, mokkáskanálnyi só, 2 dl víz, a tészta nyújtásához liszt.

Elkészítés: A lisztet deszkára szitáljuk, majd az 5 deka szobahőmérsékletű vajjal összemorzsoljuk, a sót beleszórjuk, az ecetet rálöttyintjük, és fokozatosan a vizet is belegyúrjuk. Közepesen kemény tésztává dolgozzuk, lehetőleg gyorsan, mert a kezünktől a vaj megolvad, és a tészta nem lesz leveles. Fóliába csomagolva hideg helyen 1 órán át állni hagyjuk. Közben a maradék vajat két fólialap közé fektetve sodrófával fél centi vastag téglalappá nyújtjuk.

Ezután belisztezett deszkán a tésztát is hasonlóan fél centi vastagra sodorjuk, s a vajdarabot az egyik felére fektetjük. A tésztát ráhajtjuk, széleit körben összenyomkodjuk, és keskeny téglalappá nyújtjuk. Ezt követően a tészta egyharmadát jobbról is, meg balról is középre hajtjuk, és ismét kinyújtjuk. A hajtogatást, nyújtást háromszor megismételjük. Majd összehajtogatjuk, és 1 órára hűtőszekrénybe rakjuk. Ezután a tésztát kinyújtjuk, és tetszőlegesen formázzuk.

Sonkás - sajtos csoda

Hozzávalók: ( mennyisége ízlés szerint )

* 1 adag leveles vajas tészta

* 40 dkg gépsonka

* 20 dkg trappista sajt

* 1 tejföl, 1 tojásSÁRGA

* 1 zúzott fokhagyma, só

Elkészítés:

A sonkát és a sajtot kb. 1 x 1 cm-s kockákra összevágjuk, elkeverjük a tejföllel, szükség szerint megsózzuk, majd megtöltjük a tésztát.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgával, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 180°C-on aranysárgára pirítjuk.

 

Pörköltes csoda

Hozzávalók: ( mennyisége ízlés szerint )

* 1 adag leveles vajas tészta

* 25 dkg darált hús, olaj

* 1 kis fej vöröshagyma

* 1 zúzott fokhagyma

* fél paradicsom, fél paprika

* só, bors, fűszer paprika

* fél csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

Az olajon az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, az apróra vágott paradicsommal és paprikával megdinszteljük, hozzáadjuk a darálthúst, fűszerezzük, megszórjuk felaprított petrezselyemmel, puhára pároljuk.

Ha megpuhult a hús, megszórjuk pirospaprikával.

Amikor kissé kihűlt, elhelyezzük a tölteléket.Kifőzzük.

Tálalás:

Vadas mártással tálalom.Isteni!

 

Gombás - sonkás csoda sajttal

Hozzávalók: ( mennyisége ízlés szerint )

* 1 adag leveles vajas tészta

* 40 dkg gomba

* 20 dkg gépsonka / füstölt sonka / kötözött sonka

* 15 dkg sajt, 1 tojásSÁRGA

* 1 tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, olaj

* só, bors, esetleg, aki szereti 1 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

Az olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, ezután hozzáadjuk a felkockázott sonkát.Ha megpirult hozzákeverjük a felszeletelt gombát, fűszerezzük, készre pároljuk.

Amikor kihűlt tejföllel elkeverjük, és itt tesszük bele a zúzott fokhagymát, és a reszelt sajtot.

Ha jól elkevertük, megtölthetjük vele a tésztát!

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük tojássárgával, megszórjuk sajttal, majd előmelegített sütőben 180°C-on, kb. 10 perc alatt megsütjük, addig a sajt aranysárga lesz.

 

Epres csoda

Hozzávalók:

* 1 adag leveles vajas tészta

* darabos eperlekvár

* zsemlemorzsa

* olaj

* porcukor

Elkészítés:

A tésztát a darabos eperlekvárral töltjük meg.

Forrásban lévő, sós vízben kifőzzük, majd olajon pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés:

Ha bolti mireli leveles tésztát használunk, akkor sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgával, megsütjük aranysárgára, előmelegített sütőben 180°C-on.

 

Meggyes - túrós csoda

Hozzávalók:

* 1 adag leveles vajas tészta

* 50 dkg túró

* 1 citrom reszelt héja

* 1 vaníliás cukor

* 10 dkg cukor, zsemlemorzsa

* 1 tojásSÁRGA, olaj

* meggy

Elkészítés:

A túrót elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a tojássárgával és adunk hozzá egy csipet sót is.

Az adagoló kanállal a túróból kis halmokat teszünk a tésztára, majd mindegyik közepébe elhelyezünk egy szem kimagozott meggyet.

A kis csodáinkat kifőzzük, majd olajon pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.

Porcukorral meghintve tálaljuk.Cukros tejföllel is leönthetjük.

Megjegyzés:

Ha bolti mirelit leveles tésztával dolgozunk, akkor sütőpapírral bélelt tepsiben, tojássárgával megkenve, előmelegített sütőben 180°C-on aranysárgára megsütjük.

 

Lecsós csoda bundában

Hozzávalók:

* 1 adag vajas leveles tészta

* 1 kg paprika

* 20 kg paradicsom

* 2 -3 nagyobb vöröshagyma

* olaj, só, vegeta

A panírozáshoz:

* liszt, 3 tojás, zsemlemorzsa

Megfőzzük a lecsót:olajon megfonnyasztjuk a felszeletelt vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és a paradicsomot, fűszerezzük, lefedve puhára főzzük.Hogy  ne maradjon leve,  leszűrjük, lecsepegtetjük.

Amikor már langyos, megtöltjük a tésztát vele.Kipanírozzuk és bő olajban aranysárgára megsütjük.

Tálalás:

Sültkrumplival / krumplipürével / zöldséges rizzsel / rizi-bizivel is tálalhatjuk.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr181955844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása