Nono epres finomsága :-)

 

Hozzávalók a piskótához:

* 6 tojás

* 6 evők. cukor

* 6 evők. liszt

További hozzávalók:

* 250 ml habtejszín

* darabos eperlekvár--->legjobb a házi

* 30 dkg eper

* 1 tábla tejcsoki

* sütőpapír

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 180°C-ra .

Elkészítem a piskótát:a tojásokat kettéválaszton, és a sárgáját a cukorral krémesre verem.A fehérjét pedig kemény habbá.

Szépen óvatosan(!) a sárga masszába vegyítem el a lisztet és a tojáshabot, majd sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen elsimítom.

A sütőt semmiképpen sem nyitom ki!! Nehogy vissza essen a tészta.

Kb. 20 percig sütöm, tűpróbával nézem meg, hogy lássam, teljesen átsült.

A tepsiből kiveszem és lehúzom róla a sütőpapírt, hagyom kihűlni.

Addig felverem keményre a tejszínt.

Az epreket jól megtisztítom, zöldjét eltávolítom, mérettől függően félbevágom.

A csokit 2-3 csepp olajjal felolvasztom, majd sütőpapírra kis formákat ( szív, csiga, stb. ) rajzolok (nejlonzacskó segítségével, aminek a sarkát kicsit kicsíped vagy ha van habzsákod, akkor a legkisebb lyuku csövön végezzd el! ) .

A kihűlt piskótát ketté vágom, az alsó felét gazdagon megkenem a darabos eperlekvárral, ráhelyezem a másik lapot.Tetejét jó vastagon (kb. 5 cm-re) megkenem a tejszínhabbal, majd ízlésesen díszítem az eprekkel.

Tálalásig hűtőbe teszem, majd kockára szeletelem és mindegyikre csokidíszt teszek.

Megjegyzés:

Hulala tejszínt használok, ebbe nem kell cukor se, zselatin se, mert napokig kemény marad, édes tejszín.

 

 

 

Diókrémes piskóta

 

Hozzávalók a piskótához:

* 6 tojás

* 12 dkg cukor

* 12 dkg liszt

Hozzávalók a tetejére:

* 10 evők. baracklekvár

* 20 dkg porcukor

* 25 dkg margarin

* 1/2 dl erős, feketekávé

* 1 dl rum

* 30 dkg darált keksz

* 10 dkg darált dió

* csokiforgács

Elkészítés:

Sütőpapírral kibélelem a gázsütő tepsijét.180°C-ra előmelegítem a sütőt.

A tojásokat ketté választom, a fehérjét habbá verem, hozzáadom a cukor felét.A sárgáját a maradék cukorral krémesre verem, ráborítom a tojáshabot, a lisztet hozzáadva összeforgatom.

A tésztát a tepsibe simítom, majd kb. 20 perc alatt megsütöm, de félidőben a sütőt 160°C-ra visszaveszem!Kiborítom a piskótát, lehúzom a papírt róla, hagyom kihűlni.

A piskótát ketté vágom.Az alsót megkenem a lekvárral, majd ráteszem a tetejét és azt is megkenem.

A porcukrot a margarinnal, kávéval, rummal, keksszel és a dióval összekverem.Rákenem a lekváros piskótára ( annyi krémmel kenem meg, hogy kicsivel magasabb legyen, mint a piskóta ) , felszeletelem, megszórom csokiforgáccsal.

 

Mákos piskóta marcipánkrémmel

 

Hozzávalók a tésztához:

* 5 tojás

* 10 dkg cukor

* 5 dkg liszt

* 10 dkg darált mák

* 5 dkg mazsola

* egy csipet fahéj

Hozzávalók a töltelékhez:

* 20 dkg fehér marcipán

* 3 dl tej

* 1 csomag tejszínes krémpor

* 4 dl tejszín

* 10 dkg lekvár ( ízlés szerint )

Elkészítés:

Sütőpapírral kibélelek egy 25x20 cm-s tepsit.A sütőt 180°C-ra előmelegítem.

Addig bekeverem a tésztát:a tojásokat elválasztom, a fehérjét kemény habbá felverem.A sárgáját nagyon habosra keverem a cukorral, lazán beleforgatjuk a fehérjehabot.

A liszttel elkeverem a fahéjat, mákot, mazsolát, óvatosan a tojásos masszához adom.

A tepsibe simítom, majd 20-25 perc alatt megsütöm.

A töltelékhez a marcipánt lereszelem, összeforralom a tejjel.

Kevés tejjel kikeverem a krémport, és a marcipános tejhez hozzáadva, sűrűre főzzük.Kihűlésig kevergetjük, hogy ne bőrösödjön meg!

A tejszínt kemény habbá verem, majd a kihűlt krémbe forgatom.

A piskótát megkenem a lekvárral, rásimítom a krémet.Rövid ideig pihenni hagyom, majd kockára szeletelem.

Díszítés:

Tetejét gyümölccsel ( pl.:eper, málna, stb. ) és csokiforgáccsal díszítem.

Megjegyzés:

A Hulala tejszínt használom, mert az tökéletes hozzá!

Nem kell cukor bele, pillanatok alatt felverhető, kemény hab lesz belőle.

 

 

Túrókrémes piskóta kocka

 

Hozzávalók a tésztához:

* 6 tojás

* 12 dkg cukor

* 1 csomag vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja

* 12 dkg liszt

Hozzávalók a krémhez:

* 25 dkg ráma

* 30 dkg porcukor

* 25 dkg túró

* 1 csomag vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja

* 1 doboz barackkonzerv

Elkészítés:

Piskótát készítünk:a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét az összes cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgáját és a citromhéjat hozzáadjuk és belekeverjük a kézi mixer legmagasabb fokán.

A lisztet ÓVATOSAN ( ! ) egy fakanállal a habba keverjük.A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk.Előmelegített sütőben 220 °C-on 10-12 perc alatt megsütjük.

Elkészítjük a krémet:habosra keverjük a puha margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal.Hozzáadjuk a túrót és tovább habosítjuk.Végül a lecsepegtetett, apróra felkockázott barackot is belekeverjük.

Ha kihűlt a piskóta, kettévágjuk és a krémet a lapok közé töltjük.

2-3 órára hűtőbe tesszük, majd kockára felvágjuk.Porcukorral meghintve tálaljuk.

 

 

 

www.vatera.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr811956770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása