Ínyenc Varázs

 

 

Egy zseniális eszköz, amellyel gyorsan és könnyen tudunk croissant-t, pizzát, szendvicset készíteni.

...ismerjük meg!

* 8 tapadókorong helyezkedik el rajta, hogy használat közben ne mozduljon el!

* Megfordítható, ahol 8 kicsi és 16 nagy croissant-t tudunk készíteni.

* Hazsnálata egyszerű: hiszen vág, teker és már kész is van! :-)

* Zseniális tervezés: lapos, hogy könnyen tudjuk tárolni és a mosogatógépbe tenni.

* Okos megoldás: A kiskanalat csak rá kell pattintani a szélére, így biztos, hogy nem veszik el.

* Mosogatógépben a tányértartó rácsra helyezzük.

* Kézi mosogatásnál előszőr hideg vízzel öblítsük le, majd mosogatószeres és meleg vízben mosogassuk el.

...hogyan használjuk?

1. A Gyúrólapon nyújtsuk ki a tésztát, majd hajtsuk négybe és helyezzük az Ínyenc Varázsra, figyeljünk, hogy pontosan a negyedekre tegyük a tésztát.

2. Hajtsuk ki a tésztát, hogy teljesen lefedje az Ínyenc Varázst.

3. A hideg vízzel megtöltött Nyújtó segítségével a tésztát addig simítjuk a Varázs közepétől kifelé, míg az élek háromszögekre nem vágják a tésztát.

4. A kanál segítségével vágjuk le a széléről a felesleges tésztát.

...néhány alaprecept!

Croissant alaprecept

 

Hozzávalók: ( 2 adag croissant-hoz )

* 35 dkg liszt

* 1 teásk. só

* 2 dl hideg víz

* 25 dkg hideg margarin / vaj

Elkészítés:

A sót és a lisztet a 3 literes Konyhaművész Tálban összekeverjük, a közepébe mélyedést nyomunk és beleöntjük a hideg tejet.

A Szilikon Keverő segítségével keverjük hozzá a hozzávalókat, hogy egy nem ragadós, lágy tésztát kapjunk.

A Gyúrólapon kinyújtjuk 22 cm átmérőjű körre.

A vajat apró kockákra vágjuk és a tészta közepére tesszük.

Majd a tésztát négybe hajtjuk  ( a tetejéről az aljára; az aljáról a tetejére; balról jobbra; jobbról balra ) , kis csomagot kapunk.

A Nyújtóval ellapítjuk, hogy egy hosszú csíkot kapjunk, ezt pedig háromba hajtjuk ( a tetejéről az aljára; aljáról a tetejére ) .

A Nyújtó segítségével kört formázunk.

Szórjuk meg liszttel, majd ismételjük meg a mozdulatot 5-ször(!) : nyújtás; háromba hajtás; nyújtás; lisztezés.A köröök között nem kell várni!

Ha megvagyunk, akkor tegyük a tésztát a hűtőbe 1 órára pihenni.

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pizzatészta és lepénytészta alaprecept

 

Hozzávalók: ( 2 adaghoz )

* 30 dkg liszt

* 2 dkg élesztő

* 2 dl meleg víz

* 5 ml só

Elkészítés:

A hozzávalókat a megadott sorrendben összekeverjük a 3 literes Gyorskelesztőben.

A tésztából egy kis labdát formázzunk.A tészta állaga:lágy, nem ragadós.

Megkelesztjük.

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

...jöjjenek a pikáns töltelékkel elkészített croissant receptek!

 

Sonkás- füstölt lazacos croissant

 

Hozzávalók: ( 8 nagy )

* 1 adag croissant alaptészta ( 2 adaghoz elegendő )

* 16 szelet sonka

* 16 szelet füstölt lazac

* 20 dkg reszelt sajt

Hozzávalók a kenéshez:

* kevés víz

* 1 tojássárga

* 1.5 dl tej

Elkészítés:

Az előírtak szerint ( lásd fennt:...hogyan használjuk ) helyezzük el a tésztát az Ínyenc Varázson, fektessük rá a szeletelt sonkákat, majd vágjuk le a tésztát.Azért érdemes ilyenkor a sonkát rátenni, mert az élek a sonkát is elvágják.Mindegyik szeletre elhelyezzük a füstölt lazacokat is.

A Szilikon Kenőecsettel nedvesítsük be vízzel a háromszögek csúcsait, hogy feltekerésnél jól megragadjanak.

Ezután tegyünk rá 1-2 kanál reszelt sajtot.

A mutatóujjunkkal óvatosan emeljük fel a háromszöget és tekerjük fel a csúcsáig.

A tepsibe belehelyezzük a Szilikon Sütőlapot , elrendezzük rajta a croissant-okat kellő távolságra egymástól, mert sütés közben megnőnek.

Tetejüket megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával.

Előmelegített sütőben, 200°C-on, 10-12 perc alatt sülnek meg.

Természetesen külön-külön is elkészíthetjük, az egyik adag tésztából sonkás lesz, a másik adagból lazacos.

 

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

Virslis croissant

 

Hozzávalók:

* 1 adag croissant alaptészta ( 2 adag )

* 8 / 16 koktél virsli

Hozzávalók a kenéshez:

* kevés víz

* tojássárga

* 1.5 dl tej

Elkészítés:

Az előírtak szerint ( lásd fennt:...hogyan használjuk ) helyezzük el a tésztát az Ínyenc Varázson.

Szilikon Kenőecsettel nedvesítsük be vízzel a háromszögek csúcsait, hogy feltekerésnél jól megtapadjanak.

Mindegyikre tegyünk egy nyers koktél virslit.

Majd mutatóujjunkkal óvatosan emeljük fel a háromszöget az Ínyenc Varázsról és tekerjük fel a csúcsáig.

Fektessük kellő távolságra egymástól  Szilikon Sütőlapra, kenjük meg a tetejüket a tejjel elkevert tojással.

Előmelegített sütőben, 200°C-on, 10-12 perc alatt megsütjük.

Koktél virsli helyett használhatunk rendes nagy virslit is, de akkor vágjuk félbe.

 

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

Köményes - paprikás

 

Hozzávalók: ( 16 nagy )

* 1 adag croissant alaptészta ( 2 adaghoz elegendő )

* 2 keményre főzött tojás

* 2 megfőzött paradicsom

* 30 ml paprikakrém

* 10 ml köménymag---ízlés szerint lehet

* olíva olaj

Hozzávalók a kenéshez:

* kevés víz

* tojássárga

* 1.5 dl tej

Elkészítés:

A Konyhai Mindenttudóban aprítsuk össze a tojást a paradicsommal, keverjük hozzá a paprikakrémet, majd kb. 40 ml olíva olajat, apránként (!) , mert a tölteléknek lágynak kell lennie.

 

Az előírtak szerint ( lásd fennt:...hogyan használjuk ) helyezzük el a tésztát az Ínyenc Varázson.

Szilikon Kenőecsettel nedvesítsük be vízzel a háromszögek csúcsait, hogy feltekerésnél jól megtapadjanak.

Helyezzünk el mindegyiken 2 kanál tölteléket.

 

Majd mutatóujjunkkal óvatosan emeljük fel a háromszöget az Ínyenc Varázsról és tekerjük fel a csúcsáig.

Fektessük kellő távolságra egymástól  Szilikon Sütőlapra, kenjük meg a tetejüket a tejjel elkevert tojással, végül szórjuk meg köménymaggal.

Előmelegített sütőben, 200°C-on, 10-12 perc alatt megsütjük.

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

Tonhalas- articsókás croissant

 

Hozzávalók: ( 8/16 )

* 1 adag croissant alaptészta ( 2 adaghoz elegendő )

* 3 articsóka

* 1 doboz tonhal konzerv

* 15 dkg reszelt sajt

Hozzávalók a kenéshez:

* kevés víz

* 1 tojássárga

* 1.5 dl tej

Elkészítés:

A tonhaldarabokat keverjük össze a reszelt sajttal.

Az articsókákat daraboljuk fel 16 darabra.

 

Az előírtak szerint ( lásd fennt:...hogyan használjuk ) helyezzük el a tésztát az Ínyenc Varázson.

Szilikon Kenőecsettel nedvesítsük be vízzel a háromszögek csúcsait, hogy feltekerésnél jól megtapadjanak.

Mindegyik háromszögre 2 kanál tölteléket teszünk, majd ráhelyezünk 1-1 articsókát is.

 

Majd mutatóujjunkkal óvatosan emeljük fel a háromszöget az Ínyenc Varázsról és tekerjük fel a csúcsáig.

Fektessük kellő távolságra egymástól  Szilikon Sütőlapra, kenjük meg a tetejüket a tejjel elkevert tojással.

Előmelegített sütőben, 200°C-on, 10-12 perc alatt megsütjük.

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

Thai jellegű croissant

 

Hozzávalók: ( 8/ 16 )

* 1 adag croissant alaptészta ( 2 adaghoz elegendő )

* 15 dkg főtt csirkemell

* 5 ml cukor

* 5 ml ecet

* 10 ml szójaszósz

* 5 ml olaj

* só, bors

Hozzávalók a kenézhez:

* kevés víz

* 1 tojássárga

* 1.5 dl tej

Elkészítés:

 

Készítsük el a tölteléket:A felkockázott csirkehúst keverjük össze a hozzávalókkal.

Az előírtak szerint ( lásd fennt:...hogyan használjuk ) helyezzük el a tésztát az Ínyenc Varázson.

Szilikon Kenőecsettel nedvesítsük be vízzel a háromszögek csúcsait, hogy feltekerésnél jól megtapadjanak.

Mindegyikre tegyünk 2 kanál tölteléket.

A mutatóujjunkkal óvatosan emeljük fel a háromszöget és tekerjük fel a csúcsáig.
 

Fektessük kellő távolságra egymástól  Szilikon Sütőlapra, kenjük meg a tetejüket a tejjel elkevert tojással.

Előmelegített sütőben, 200°C-on, 10-12 perc alatt megsütjük.

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

Garnélás croissant

 

Hozzávalók:

* 1 adag croissant alaptészta ( 2 adaghoz elegendő )

* 10 dkg garnélarák

* 30ml zsemlemorzsa

* 1 gerezd fokhagyma

* 15 ml aprított petrezselyemzöld

Hozzávalók a kenéshez:

* kevés víz

* 1.5 dl tej

* 1 tojássárga

Elkészítés:

Elkészítjük a tölteléket:a megtisztított garnélát felaprítjuk, majd a többi hozzávalóval összekeverjük.

 

Az előírtak szerint ( lásd fennt:...hogyan használjuk ) helyezzük el a tésztát az Ínyenc Varázson.

Szilikon Kenőecsettel nedvesítsük be vízzel a háromszögek csúcsait, hogy feltekerésnél jól megtapadjanak.

Mindegyikre tegyünk 2 kanál tölteléket.

A mutatóujjunkkal óvatosan emeljük fel a háromszöget és tekerjük fel a csúcsáig.

Fektessük kellő távolságra egymástól  Szilikon Sütőlapra, kenjük meg a tetejüket a tejjel elkevert tojással.

Előmelegített sütőben, 200°C-on, 10-12 perc alatt megsütjük.

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

Spárgás - mascarpone-s  croissant

 

Hozzávalók:

* 1 adag croissant alaptészta ( 2 adaghoz elegendő )

* 8 dkg mascarpone

* 8/16 zöld spárga ( attól függ, hogy kicsi vagy nagy croissant-tunk lesz )

* 30 ml mák

Hozzávalók a kenéshez:

* kevés víz

* 1 tojás

* 1.5 dl tej

Elkészítés:

 

Az előírtak szerint ( lásd fennt:...hogyan használjuk ) helyezzük el a tésztát az Ínyenc Varázson.

Szilikon Kenőecsettel nedvesítsük be vízzel a háromszögek csúcsait, hogy feltekerésnél jól megtapadjanak.

 

Tegyünk mindegyik háromszögre 1/2 kanál mascarpone-t, de mielőtt feltekernénk a croissant-okat, tegyük őket a Szilikon Sütőlapra, így kényelmesen elférnek.A mutatóujjunkkal óvatosan emeljük fel a háromszöget.

Mindegyikre teszünk egy spárgát és úgy tekerjük fel, hogy a vége kilógjon.

Kenjük meg a tetejüket a tejjel elkevert tojással.

Előmelegített sütőben, 200°C-on, 10-12 perc alatt megsütjük.

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

...jöjjenek az édes töltelékkel elkészített receptek!

 

Almás croissant

 

Hozzávalók:

* 1 adag croissant alaptészta ( 2 adaghoz elegendő )

* 10 dkg pépesített alma

* 30 ml meleg, folyékony méz

* 1 dkg mandula szirom

Elkészítés:

Az előírtak szerint ( lásd fennt:...hogyan használjuk ) helyezzük el a tésztát az Ínyenc Varázson.

Szilikon Kenőecsettel nedvesítsük be vízzel a háromszögek csúcsait, hogy feltekerésnél jól megtapadjanak.

Mindegyikre tegyünk 1/2 kanál almapépet.

Majd mutatóujjunkkal óvatosan emeljük fel a háromszöget az Ínyenc Varázsról és tekerjük fel a csúcsáig, majd Szilikon Sütőlapra helyezzük.

Tetejüket kenjük meg mézzel, szórjuk meg mandulával.

Előmelegített sütőben, 200°C-on, 10-12 perc alatt megsütjük.

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

Csokis croissant

 

Hozzávalók:

* 1 adag croissant alaptészta ( 2 adaghoz elegendő )

* 10 dkg olvasztott csokoládé

* 50 ml édes, sűrített tej

* 50 ml mogyorópor

* 30 ml cukor

Hozzávalók a kenéshez:

* kevés víz

* 1 tojássárga

* 1.5 dl tej

Elkészítés:

A töltelékhez a hozzávalókat csak összekeverjük.

 

Az előírtak szerint ( lásd fennt:...hogyan használjuk ) helyezzük el a tésztát az Ínyenc Varázson.

Szilikon Kenőecsettel nedvesítsük be vízzel a háromszögek csúcsait, hogy feltekerésnél jól megtapadjanak.

Tegyünk mindegyikre 1-2 kanál tölteléket.

Majd mutatóujjunkkal óvatosan emeljük fel a háromszöget az Ínyenc Varázsról és tekerjük fel a csúcsáig.

Tegyük Szilikon Sütőlapra , kenjük meg a tejjel elkevert tojássárgával, majd tetejüket cukorral szórjuk meg.

Előmelegített sütőben, 200°C-on, 10-12 perc alatt sütjük meg.

A receptben használt eszözök:

 

 

 

 

 

Mandulás croissant

 

Hozzávalók:

* 1 adag croissant alaptészta ( 2 adaghoz elegendő )

* 1 tojássárga

* 30 ml cukor

* 30 ml mandulapor

* 3 dkg olvasztott vaj / margarin

Hozzávalók a kenéshez:

* kevés víz

* 1 tojássárga

* 1.5 dl víz

Elkészítés:

A töltelékhez a hozzávalókat keverjük el, hogy krémes legyen.

 

Az előírtak szerint ( lásd fennt:...hogyan használjuk ) helyezzük el a tésztát az Ínyenc Varázson.

Szilikon Kenőecsettel nedvesítsük be vízzel a háromszögek csúcsait, hogy feltekerésnél jól megtapadjanak.

Tegyünk mindegyikre 1-2 kanál tölteléket.

Majd mutatóujjunkkal óvatosan emeljük fel a háromszöget az Ínyenc Varázsról és tekerjük fel a csúcsáig.

Tegyük Szilikon Sütőlapra , kenjük meg a tejjel elkevert tojássárgával, majd tetejüket cukorral szórjuk meg.

Előmelegített sütőben, 200°C-on, 10-12 perc alatt sütjük meg.

A tölteléket úgy is elkészíthetjük, hogy sűrű vanília pudingot főzünk, kb. 3 dl tejből, és mandula aromát csepegtetünk bele.

A receptekben használt eszközök:

 

 

 

 

 

Diós - barackos croissant

 

Hozzávalók:

* 1 adag croissant alaptészta ( 2 adaghoz elegendő )

* 1 dkg dió

* 10 dkg aszalt sárgabarack

* 15 ml rum

Hozzávalók a kenéshez:

* kevés víz

* 1 tojássárga

* 1.5 dl tej

Elkészítés:

Az aszalt sárgabarackot és diót kissé tördeljük össze, majd keverjük el a hozzávalókat.

 

Az előírtak szerint ( lásd fennt:...hogyan használjuk ) helyezzük el a tésztát az Ínyenc Varázson.

Szilikon Kenőecsettel nedvesítsük be vízzel a háromszögek csúcsait, hogy feltekerésnél jól megtapadjanak.

Tegyünk mindegyikre 1-2 kanál tölteléket.

Majd mutatóujjunkkal óvatosan emeljük fel a háromszöget az Ínyenc Varázsról és tekerjük fel a csúcsáig.

Tegyük Szilikon Sütőlapra , kenjük meg a tejjel elkevert tojássárgával, majd tetejüket cukorral szórjuk meg.

Előmelegített sütőben, 200°C-on, 10-12 perc alatt sütjük meg.

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

Narancsos - fűszeres croissant

 

Hozzávalók:

* 1 adag croissant alaptészta ( 2 adahoz elegendő )

* 10 dkg narancs lekvár / dzsem

* 5 ml fahéj

* 5 ml gyömbérpor

Hozzávalók a kenéshez:

* kevés víz

* 1 tojássárga

* 1.5 dl tej

Elkészítés:

A narancs lekvárt egy perc alatt a mikróban a Mikro Kannában melegítsük fel, majd keverjük hozzá a fűszereket.

 

Az előírtak szerint ( lásd fennt:...hogyan használjuk ) helyezzük el a tésztát az Ínyenc Varázson.

Szilikon Kenőecsettel nedvesítsük be vízzel a háromszögek csúcsait, hogy feltekerésnél jól megtapadjanak.

Tegyünk mindegyikre 1-2 kanál tölteléket.

Majd mutatóujjunkkal óvatosan emeljük fel a háromszöget az Ínyenc Varázsról és tekerjük fel a csúcsáig.

Tegyük Szilikon Sütőlapra , kenjük meg a tejjel elkevert tojássárgával, majd tetejüket cukorral szórjuk meg.

Előmelegített sütőben, 200°C-on, 10-12 perc alatt sütjük meg.

A receptben használt eszközök:

&

www.vatera.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr591992293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása