2010.05.11. 13:14
Tupperware receptek! ( Ínyenc Varázs )
Ínyenc Varázs
Egy zseniális eszköz, amellyel gyorsan és könnyen tudunk croissant-t, pizzát, szendvicset készíteni.
...ismerjük meg!
* 8 tapadókorong helyezkedik el rajta, hogy használat közben ne mozduljon el!
* Megfordítható, ahol 8 kicsi és 16 nagy croissant-t tudunk készíteni.
* Hazsnálata egyszerű: hiszen vág, teker és már kész is van! :-)
* Zseniális tervezés: lapos, hogy könnyen tudjuk tárolni és a mosogatógépbe tenni.
* Okos megoldás: A kiskanalat csak rá kell pattintani a szélére, így biztos, hogy nem veszik el.
* Mosogatógépben a tányértartó rácsra helyezzük.
* Kézi mosogatásnál előszőr hideg vízzel öblítsük le, majd mosogatószeres és meleg vízben mosogassuk el.
...hogyan használjuk?
1. A Gyúrólapon nyújtsuk ki a tésztát, majd hajtsuk négybe és helyezzük az Ínyenc Varázsra, figyeljünk, hogy pontosan a negyedekre tegyük a tésztát.
2. Hajtsuk ki a tésztát, hogy teljesen lefedje az Ínyenc Varázst.
3. A hideg vízzel megtöltött Nyújtó segítségével a tésztát addig simítjuk a Varázs közepétől kifelé, míg az élek háromszögekre nem vágják a tésztát.
4. A kanál segítségével vágjuk le a széléről a felesleges tésztát.
...néhány alaprecept!
Croissant alaprecept
Hozzávalók: ( 2 adag croissant-hoz )
* 35 dkg liszt
* 1 teásk. só
* 2 dl hideg víz
* 25 dkg hideg margarin / vaj
Elkészítés:
A sót és a lisztet a 3 literes Konyhaművész Tálban összekeverjük, a közepébe mélyedést nyomunk és beleöntjük a hideg tejet.
A Szilikon Keverő segítségével keverjük hozzá a hozzávalókat, hogy egy nem ragadós, lágy tésztát kapjunk.
A Gyúrólapon kinyújtjuk 22 cm átmérőjű körre.
A vajat apró kockákra vágjuk és a tészta közepére tesszük.
Majd a tésztát négybe hajtjuk ( a tetejéről az aljára; az aljáról a tetejére; balról jobbra; jobbról balra ) , kis csomagot kapunk.
A Nyújtóval ellapítjuk, hogy egy hosszú csíkot kapjunk, ezt pedig háromba hajtjuk ( a tetejéről az aljára; aljáról a tetejére ) .
A Nyújtó segítségével kört formázunk.
Szórjuk meg liszttel, majd ismételjük meg a mozdulatot 5-ször(!) : nyújtás; háromba hajtás; nyújtás; lisztezés.A köröök között nem kell várni!
Ha megvagyunk, akkor tegyük a tésztát a hűtőbe 1 órára pihenni.
A receptben használt eszközök:
Pizzatészta és lepénytészta alaprecept
Hozzávalók: ( 2 adaghoz )
* 30 dkg liszt
* 2 dkg élesztő
* 2 dl meleg víz
* 5 ml só
Elkészítés:
A hozzávalókat a megadott sorrendben összekeverjük a 3 literes Gyorskelesztőben.
A tésztából egy kis labdát formázzunk.A tészta állaga:lágy, nem ragadós.
Megkelesztjük.
A receptben használt eszközök:
...jöjjenek a pikáns töltelékkel elkészített croissant receptek!
Sonkás- füstölt lazacos croissant
Hozzávalók: ( 8 nagy )
* 1 adag croissant alaptészta ( 2 adaghoz elegendő )
* 16 szelet sonka
* 16 szelet füstölt lazac
* 20 dkg reszelt sajt
Hozzávalók a kenéshez:
* kevés víz
* 1 tojássárga
* 1.5 dl tej
Elkészítés:
Az előírtak szerint ( lásd fennt:...hogyan használjuk ) helyezzük el a tésztát az Ínyenc Varázson, fektessük rá a szeletelt sonkákat, majd vágjuk le a tésztát.Azért érdemes ilyenkor a sonkát rátenni, mert az élek a sonkát is elvágják.Mindegyik szeletre elhelyezzük a füstölt lazacokat is.
A Szilikon Kenőecsettel nedvesítsük be vízzel a háromszögek csúcsait, hogy feltekerésnél jól megragadjanak.
Ezután tegyünk rá 1-2 kanál reszelt sajtot.
A mutatóujjunkkal óvatosan emeljük fel a háromszöget és tekerjük fel a csúcsáig.
A tepsibe belehelyezzük a Szilikon Sütőlapot , elrendezzük rajta a croissant-okat kellő távolságra egymástól, mert sütés közben megnőnek.
Tetejüket megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával.
Előmelegített sütőben, 200°C-on, 10-12 perc alatt sülnek meg.
Természetesen külön-külön is elkészíthetjük, az egyik adag tésztából sonkás lesz, a másik adagból lazacos.
A receptben használt eszközök:
Virslis croissant
Hozzávalók:
* 1 adag croissant alaptészta ( 2 adag )
* 8 / 16 koktél virsli
Hozzávalók a kenéshez:
* kevés víz
* tojássárga
* 1.5 dl tej
Elkészítés:
Az előírtak szerint ( lásd fennt:...hogyan használjuk ) helyezzük el a tésztát az Ínyenc Varázson.
Szilikon Kenőecsettel nedvesítsük be vízzel a háromszögek csúcsait, hogy feltekerésnél jól megtapadjanak.
Mindegyikre tegyünk egy nyers koktél virslit.
Majd mutatóujjunkkal óvatosan emeljük fel a háromszöget az Ínyenc Varázsról és tekerjük fel a csúcsáig.
Fektessük kellő távolságra egymástól Szilikon Sütőlapra, kenjük meg a tetejüket a tejjel elkevert tojással.
Előmelegített sütőben, 200°C-on, 10-12 perc alatt megsütjük.
Koktél virsli helyett használhatunk rendes nagy virslit is, de akkor vágjuk félbe.
A receptben használt eszközök:
Köményes - paprikás
Hozzávalók: ( 16 nagy )
* 1 adag croissant alaptészta ( 2 adaghoz elegendő )
* 2 keményre főzött tojás
* 2 megfőzött paradicsom
* 30 ml paprikakrém
* 10 ml köménymag---ízlés szerint lehet
* olíva olaj
Hozzávalók a kenéshez:
* kevés víz
* tojássárga
* 1.5 dl tej
Elkészítés:
A Konyhai Mindenttudóban aprítsuk össze a tojást a paradicsommal, keverjük hozzá a paprikakrémet, majd kb. 40 ml olíva olajat, apránként (!) , mert a tölteléknek lágynak kell lennie.
Az előírtak szerint ( lásd fennt:...hogyan használjuk ) helyezzük el a tésztát az Ínyenc Varázson.
Szilikon Kenőecsettel nedvesítsük be vízzel a háromszögek csúcsait, hogy feltekerésnél jól megtapadjanak.
Helyezzünk el mindegyiken 2 kanál tölteléket.
Majd mutatóujjunkkal óvatosan emeljük fel a háromszöget az Ínyenc Varázsról és tekerjük fel a csúcsáig.
Fektessük kellő távolságra egymástól Szilikon Sütőlapra, kenjük meg a tetejüket a tejjel elkevert tojással, végül szórjuk meg köménymaggal.
Előmelegített sütőben, 200°C-on, 10-12 perc alatt megsütjük.
A receptben használt eszközök:
Tonhalas- articsókás croissant
Hozzávalók: ( 8/16 )
* 1 adag croissant alaptészta ( 2 adaghoz elegendő )
* 3 articsóka
* 1 doboz tonhal konzerv
* 15 dkg reszelt sajt
Hozzávalók a kenéshez:
* kevés víz
* 1 tojássárga
* 1.5 dl tej
Elkészítés:
A tonhaldarabokat keverjük össze a reszelt sajttal.
Az articsókákat daraboljuk fel 16 darabra.
Az előírtak szerint ( lásd fennt:...hogyan használjuk ) helyezzük el a tésztát az Ínyenc Varázson.
Szilikon Kenőecsettel nedvesítsük be vízzel a háromszögek csúcsait, hogy feltekerésnél jól megtapadjanak.
Mindegyik háromszögre 2 kanál tölteléket teszünk, majd ráhelyezünk 1-1 articsókát is.
Majd mutatóujjunkkal óvatosan emeljük fel a háromszöget az Ínyenc Varázsról és tekerjük fel a csúcsáig.
Fektessük kellő távolságra egymástól Szilikon Sütőlapra, kenjük meg a tetejüket a tejjel elkevert tojással.
Előmelegített sütőben, 200°C-on, 10-12 perc alatt megsütjük.
A receptben használt eszközök:
Thai jellegű croissant
Hozzávalók: ( 8/ 16 )
* 1 adag croissant alaptészta ( 2 adaghoz elegendő )
* 15 dkg főtt csirkemell
* 5 ml cukor
* 5 ml ecet
* 10 ml szójaszósz
* 5 ml olaj
* só, bors
Hozzávalók a kenézhez:
* kevés víz
* 1 tojássárga
* 1.5 dl tej
Elkészítés:
Készítsük el a tölteléket:A felkockázott csirkehúst keverjük össze a hozzávalókkal.
Az előírtak szerint ( lásd fennt:...hogyan használjuk ) helyezzük el a tésztát az Ínyenc Varázson.
Szilikon Kenőecsettel nedvesítsük be vízzel a háromszögek csúcsait, hogy feltekerésnél jól megtapadjanak.
Mindegyikre tegyünk 2 kanál tölteléket.
A mutatóujjunkkal óvatosan emeljük fel a háromszöget és tekerjük fel a csúcsáig.
Fektessük kellő távolságra egymástól Szilikon Sütőlapra, kenjük meg a tetejüket a tejjel elkevert tojással.
Előmelegített sütőben, 200°C-on, 10-12 perc alatt megsütjük.
A receptben használt eszközök:
Garnélás croissant
Hozzávalók:
* 1 adag croissant alaptészta ( 2 adaghoz elegendő )
* 10 dkg garnélarák
* 30ml zsemlemorzsa
* 1 gerezd fokhagyma
* 15 ml aprított petrezselyemzöld
Hozzávalók a kenéshez:
* kevés víz
* 1.5 dl tej
* 1 tojássárga
Elkészítés:
Elkészítjük a tölteléket:a megtisztított garnélát felaprítjuk, majd a többi hozzávalóval összekeverjük.
Az előírtak szerint ( lásd fennt:...hogyan használjuk ) helyezzük el a tésztát az Ínyenc Varázson.
Szilikon Kenőecsettel nedvesítsük be vízzel a háromszögek csúcsait, hogy feltekerésnél jól megtapadjanak.
Mindegyikre tegyünk 2 kanál tölteléket.
A mutatóujjunkkal óvatosan emeljük fel a háromszöget és tekerjük fel a csúcsáig.
Fektessük kellő távolságra egymástól Szilikon Sütőlapra, kenjük meg a tetejüket a tejjel elkevert tojással.
Előmelegített sütőben, 200°C-on, 10-12 perc alatt megsütjük.
A receptben használt eszközök:
Spárgás - mascarpone-s croissant
Hozzávalók:
* 1 adag croissant alaptészta ( 2 adaghoz elegendő )
* 8 dkg mascarpone
* 8/16 zöld spárga ( attól függ, hogy kicsi vagy nagy croissant-tunk lesz )
* 30 ml mák
Hozzávalók a kenéshez:
* kevés víz
* 1 tojás
* 1.5 dl tej
Elkészítés:
Az előírtak szerint ( lásd fennt:...hogyan használjuk ) helyezzük el a tésztát az Ínyenc Varázson.
Szilikon Kenőecsettel nedvesítsük be vízzel a háromszögek csúcsait, hogy feltekerésnél jól megtapadjanak.
Tegyünk mindegyik háromszögre 1/2 kanál mascarpone-t, de mielőtt feltekernénk a croissant-okat, tegyük őket a Szilikon Sütőlapra, így kényelmesen elférnek.A mutatóujjunkkal óvatosan emeljük fel a háromszöget.
Mindegyikre teszünk egy spárgát és úgy tekerjük fel, hogy a vége kilógjon.
Kenjük meg a tetejüket a tejjel elkevert tojással.
Előmelegített sütőben, 200°C-on, 10-12 perc alatt megsütjük.
A receptben használt eszközök:
...jöjjenek az édes töltelékkel elkészített receptek!
Almás croissant
Hozzávalók:
* 1 adag croissant alaptészta ( 2 adaghoz elegendő )
* 10 dkg pépesített alma
* 30 ml meleg, folyékony méz
* 1 dkg mandula szirom
Elkészítés:
Az előírtak szerint ( lásd fennt:...hogyan használjuk ) helyezzük el a tésztát az Ínyenc Varázson.
Szilikon Kenőecsettel nedvesítsük be vízzel a háromszögek csúcsait, hogy feltekerésnél jól megtapadjanak.
Mindegyikre tegyünk 1/2 kanál almapépet.
Majd mutatóujjunkkal óvatosan emeljük fel a háromszöget az Ínyenc Varázsról és tekerjük fel a csúcsáig, majd Szilikon Sütőlapra helyezzük.
Tetejüket kenjük meg mézzel, szórjuk meg mandulával.
Előmelegített sütőben, 200°C-on, 10-12 perc alatt megsütjük.
A receptben használt eszközök:
Csokis croissant
Hozzávalók:
* 1 adag croissant alaptészta ( 2 adaghoz elegendő )
* 10 dkg olvasztott csokoládé
* 50 ml édes, sűrített tej
* 50 ml mogyorópor
* 30 ml cukor
Hozzávalók a kenéshez:
* kevés víz
* 1 tojássárga
* 1.5 dl tej
Elkészítés:
A töltelékhez a hozzávalókat csak összekeverjük.
Az előírtak szerint ( lásd fennt:...hogyan használjuk ) helyezzük el a tésztát az Ínyenc Varázson.
Szilikon Kenőecsettel nedvesítsük be vízzel a háromszögek csúcsait, hogy feltekerésnél jól megtapadjanak.
Tegyünk mindegyikre 1-2 kanál tölteléket.
Majd mutatóujjunkkal óvatosan emeljük fel a háromszöget az Ínyenc Varázsról és tekerjük fel a csúcsáig.
Tegyük Szilikon Sütőlapra , kenjük meg a tejjel elkevert tojássárgával, majd tetejüket cukorral szórjuk meg.
Előmelegített sütőben, 200°C-on, 10-12 perc alatt sütjük meg.
A receptben használt eszözök:
Mandulás croissant
Hozzávalók:
* 1 adag croissant alaptészta ( 2 adaghoz elegendő )
* 1 tojássárga
* 30 ml cukor
* 30 ml mandulapor
* 3 dkg olvasztott vaj / margarin
Hozzávalók a kenéshez:
* kevés víz
* 1 tojássárga
* 1.5 dl víz
Elkészítés:
A töltelékhez a hozzávalókat keverjük el, hogy krémes legyen.
Az előírtak szerint ( lásd fennt:...hogyan használjuk ) helyezzük el a tésztát az Ínyenc Varázson.
Szilikon Kenőecsettel nedvesítsük be vízzel a háromszögek csúcsait, hogy feltekerésnél jól megtapadjanak.
Tegyünk mindegyikre 1-2 kanál tölteléket.
Majd mutatóujjunkkal óvatosan emeljük fel a háromszöget az Ínyenc Varázsról és tekerjük fel a csúcsáig.
Tegyük Szilikon Sütőlapra , kenjük meg a tejjel elkevert tojássárgával, majd tetejüket cukorral szórjuk meg.
Előmelegített sütőben, 200°C-on, 10-12 perc alatt sütjük meg.
A tölteléket úgy is elkészíthetjük, hogy sűrű vanília pudingot főzünk, kb. 3 dl tejből, és mandula aromát csepegtetünk bele.
A receptekben használt eszközök:
Diós - barackos croissant
Hozzávalók:
* 1 adag croissant alaptészta ( 2 adaghoz elegendő )
* 1 dkg dió
* 10 dkg aszalt sárgabarack
* 15 ml rum
Hozzávalók a kenéshez:
* kevés víz
* 1 tojássárga
* 1.5 dl tej
Elkészítés:
Az aszalt sárgabarackot és diót kissé tördeljük össze, majd keverjük el a hozzávalókat.
Az előírtak szerint ( lásd fennt:...hogyan használjuk ) helyezzük el a tésztát az Ínyenc Varázson.
Szilikon Kenőecsettel nedvesítsük be vízzel a háromszögek csúcsait, hogy feltekerésnél jól megtapadjanak.
Tegyünk mindegyikre 1-2 kanál tölteléket.
Majd mutatóujjunkkal óvatosan emeljük fel a háromszöget az Ínyenc Varázsról és tekerjük fel a csúcsáig.
Tegyük Szilikon Sütőlapra , kenjük meg a tejjel elkevert tojássárgával, majd tetejüket cukorral szórjuk meg.
Előmelegített sütőben, 200°C-on, 10-12 perc alatt sütjük meg.
A receptben használt eszközök:
Narancsos - fűszeres croissant
Hozzávalók:
* 1 adag croissant alaptészta ( 2 adahoz elegendő )
* 10 dkg narancs lekvár / dzsem
* 5 ml fahéj
* 5 ml gyömbérpor
Hozzávalók a kenéshez:
* kevés víz
* 1 tojássárga
* 1.5 dl tej
Elkészítés:
A narancs lekvárt egy perc alatt a mikróban a Mikro Kannában melegítsük fel, majd keverjük hozzá a fűszereket.
Az előírtak szerint ( lásd fennt:...hogyan használjuk ) helyezzük el a tésztát az Ínyenc Varázson.
Szilikon Kenőecsettel nedvesítsük be vízzel a háromszögek csúcsait, hogy feltekerésnél jól megtapadjanak.
Tegyünk mindegyikre 1-2 kanál tölteléket.
Majd mutatóujjunkkal óvatosan emeljük fel a háromszöget az Ínyenc Varázsról és tekerjük fel a csúcsáig.
Tegyük Szilikon Sütőlapra , kenjük meg a tejjel elkevert tojássárgával, majd tetejüket cukorral szórjuk meg.
Előmelegített sütőben, 200°C-on, 10-12 perc alatt sütjük meg.
A receptben használt eszközök:
&
Szólj hozzá!
Címkék: tupperware
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek