Uborkás paradicsomsaláta

 

Hozzávalók:

* 60 dkg kemény paradicsom

* 1 közepes lila hagyma

* 1 kígyóuborka

* 2 szál bazsalikom

* 5 evők. olíva olaj

* 2 evők. fehérborecet

* só, bors

Elkészítés:

A paradicsomokat megmossuk, gerezdekre vágjuk.

A hagymát meghámozzuk, vékony karikákra szeleteljük.

Az uborkát megmossuk, felkarikázzuk.

A zöldségeket összekeverjük a salátástálban, sózzuk, borsozzuk.

Az öntethez az olajat összekeverjük a borecettel, majd a salátára öntjük.

Nyers zöldségsaláta

 

Hozzávalók:

* 40 dkg zsenge karalábé

* 40 dkg édes répa

* 8 szál újhagyma, só, bors, vegeta

* 40 dkg csirkemellfilé, 2 evőkanál olíva olaj

* 10 dkg tisztított napraforgómag

* 4 evők. tejföl, 1 doboz natúr joghurt

Elkészítés:

A csirkemellet bedörzsöljük a fűszerekkel.

A karalábét és a répát megtisztítás után karikára lereszeljük, a hagymát is felkarikázzuk ( a szárát is felvagdossuk ) , elkeverjük.

A napraforgómagot zsiradék nélkül teflonban megpirítjuk, majd kivesszük és ebben a serpenyőben olajon megpirítjuk (jó pirosra) a vékony csíkokra felvágott csirkemellet.

A joghurtot a tejföllel elkeverjük, belekeverjük a hagyma zöld szárát, ha szükséges fűszerezzük.

Tálalás:

Salátás tányérra halmozzuk előszőr a zöldségeket, rá a húst, leöntjük az öntettel majd napraforgómaggal megszórva kínáljuk.

További saláta receptek a "Tupperware receptek! ( tálak, edények, dobozok )" címkében!

Paradicsomsaláta

 

Hozzávalók: ( mennyisége ízlés szerint )

* paradicsom

* vöröshagyma

* só, bors

* cukor, ecet, víz

Elkészítés:

Egy salátás tálban elkezdjük rétegezni: egy sor karikára vágott paradicsom, megszórjuk apróra felkockázott vöröshagymával, megszórjuk borssal, és így tovább.

Lelocsóljuk az ízlés szerint elkészített cukorból, ecetből készített salátalével.

Tálalásig hűtőbe rakjuk.Minnél tovább áll a hűtőben, annál jobb lesz az íze, mert nem csak kellemesen hideg lesz, hanem az ízek is összeérnek.

Sopszka saláta

 

Hozzávalók: ( mennyiség ízlés szerint )

* paradicsom

* kígyóuborka

* vöröshagyma

* só, olíva olaj, snidling

* feta sajt

Elkészítés:

A magtisztított paradicsomot, uborkát gusztusos falatkákra daraboljuk és beletesszük a salátás tálba, megszórjuk a felaprított vöröshagymával, locsolunk rá olíva olajat, majd tálalásig hűtőbe tesszük.

Tálalás:

Salátás tányérra helyezzük el, megszórjuk reszelt feta sajttal és apróra vágott snidliggel.

Jani kedvence, a Tzatziki !   :-)

 

Hozzávalók: (mennyisége ízlés szerint)

* kígyóuborka

* fokhagyma

* natúr joghurt

* só

Elkészítés:

A kígyóuborkát megtisztítjuk, héját lehámozzuk, majd 1x1 cm-s kockákra elvágjuk, a salátás tálba szórjuk, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, sózzuk, elkeverjük, majd hozzáadjuk a natúr joghúrtot is.

Hűtőben hagyjuk érlelni, salátás tányéron tálaljuk.

 

 

 

www.vatera.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr381958822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása