2010.04.28. 12:15
Nono saláta receptjei! :-) ( zöldséges saláták )
Uborkás paradicsomsaláta
Hozzávalók:
* 60 dkg kemény paradicsom
* 1 közepes lila hagyma
* 1 kígyóuborka
* 2 szál bazsalikom
* 5 evők. olíva olaj
* 2 evők. fehérborecet
* só, bors
Elkészítés:
A paradicsomokat megmossuk, gerezdekre vágjuk.
A hagymát meghámozzuk, vékony karikákra szeleteljük.
Az uborkát megmossuk, felkarikázzuk.
A zöldségeket összekeverjük a salátástálban, sózzuk, borsozzuk.
Az öntethez az olajat összekeverjük a borecettel, majd a salátára öntjük.
Nyers zöldségsaláta
Hozzávalók:
* 40 dkg zsenge karalábé
* 40 dkg édes répa
* 8 szál újhagyma, só, bors, vegeta
* 40 dkg csirkemellfilé, 2 evőkanál olíva olaj
* 10 dkg tisztított napraforgómag
* 4 evők. tejföl, 1 doboz natúr joghurt
Elkészítés:
A csirkemellet bedörzsöljük a fűszerekkel.
A karalábét és a répát megtisztítás után karikára lereszeljük, a hagymát is felkarikázzuk ( a szárát is felvagdossuk ) , elkeverjük.
A napraforgómagot zsiradék nélkül teflonban megpirítjuk, majd kivesszük és ebben a serpenyőben olajon megpirítjuk (jó pirosra) a vékony csíkokra felvágott csirkemellet.
A joghurtot a tejföllel elkeverjük, belekeverjük a hagyma zöld szárát, ha szükséges fűszerezzük.
Tálalás:
Salátás tányérra halmozzuk előszőr a zöldségeket, rá a húst, leöntjük az öntettel majd napraforgómaggal megszórva kínáljuk.
További saláta receptek a "Tupperware receptek! ( tálak, edények, dobozok )" címkében!
Paradicsomsaláta
Hozzávalók: ( mennyisége ízlés szerint )
* paradicsom
* vöröshagyma
* só, bors
* cukor, ecet, víz
Elkészítés:
Egy salátás tálban elkezdjük rétegezni: egy sor karikára vágott paradicsom, megszórjuk apróra felkockázott vöröshagymával, megszórjuk borssal, és így tovább.
Lelocsóljuk az ízlés szerint elkészített cukorból, ecetből készített salátalével.
Tálalásig hűtőbe rakjuk.Minnél tovább áll a hűtőben, annál jobb lesz az íze, mert nem csak kellemesen hideg lesz, hanem az ízek is összeérnek.
Sopszka saláta
Hozzávalók: ( mennyiség ízlés szerint )
* paradicsom
* kígyóuborka
* vöröshagyma
* só, olíva olaj, snidling
* feta sajt
Elkészítés:
A magtisztított paradicsomot, uborkát gusztusos falatkákra daraboljuk és beletesszük a salátás tálba, megszórjuk a felaprított vöröshagymával, locsolunk rá olíva olajat, majd tálalásig hűtőbe tesszük.
Tálalás:
Salátás tányérra helyezzük el, megszórjuk reszelt feta sajttal és apróra vágott snidliggel.
Jani kedvence, a Tzatziki ! :-)
Hozzávalók: (mennyisége ízlés szerint)
* kígyóuborka
* fokhagyma
* natúr joghurt
* só
Elkészítés:
A kígyóuborkát megtisztítjuk, héját lehámozzuk, majd 1x1 cm-s kockákra elvágjuk, a salátás tálba szórjuk, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, sózzuk, elkeverjük, majd hozzáadjuk a natúr joghúrtot is.
Hűtőben hagyjuk érlelni, salátás tányéron tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: saláta
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek