Hozzávalók:

* 25 dkg tehéntúró

* 15 dkg rétes liszt

* 15 dkg ráma

* 2 tojás

* 3 evők. cukor

* 1/2 dl rum

* 25 dkg eper

* 10 dkg zsemlemorzsa

* 5 dkg porcukor

* 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A túrót villával összetörjük, elkeverjük benne a lisztet, 10 dkg margarint, a tojásokat, a cukrot, a rumot, egy csipet sót, alaposan dolgozzuk össze.Letakarva egy órára hűtőbe tesszük.

Lisztezett deszkán a túrómasszát egy ujjnyi vastagra kinyújtjuk, akkora négyzet alaku lapokat vágunk, hogy egy eper elférjen benne.Belecsomagoljuk, gombócokat formálunk belőle.

Nagy lábosban, bő, lobogó, enyhén sós vízbe rakjuk a gombócokat, 10 percig főzzük benne, amíg teljesen fel nem jön a víz tetejére.

A margarint közben felforrósítjuk, megpirítjuk benne a morzsát.

A gombócokat szűrőkanállal kivesszük a vízből, majd óvatosan a morzsában megforgatjuk őket.

A porcukrot elkeverjük a vaníliás cukorral, meghintjük a gombócokat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr972034757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása