2010.05.27. 08:15
Epres túrógombóc
Hozzávalók:
* 25 dkg tehéntúró
* 15 dkg rétes liszt
* 15 dkg ráma
* 2 tojás
* 3 evők. cukor
* 1/2 dl rum
* 25 dkg eper
* 10 dkg zsemlemorzsa
* 5 dkg porcukor
* 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A túrót villával összetörjük, elkeverjük benne a lisztet, 10 dkg margarint, a tojásokat, a cukrot, a rumot, egy csipet sót, alaposan dolgozzuk össze.Letakarva egy órára hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán a túrómasszát egy ujjnyi vastagra kinyújtjuk, akkora négyzet alaku lapokat vágunk, hogy egy eper elférjen benne.Belecsomagoljuk, gombócokat formálunk belőle.
Nagy lábosban, bő, lobogó, enyhén sós vízbe rakjuk a gombócokat, 10 percig főzzük benne, amíg teljesen fel nem jön a víz tetejére.
A margarint közben felforrósítjuk, megpirítjuk benne a morzsát.
A gombócokat szűrőkanállal kivesszük a vízből, majd óvatosan a morzsában megforgatjuk őket.
A porcukrot elkeverjük a vaníliás cukorral, meghintjük a gombócokat.
Szólj hozzá!
Címkék: gombócok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek