2010.05.01. 11:55
Nono saláta receptjei! :-) ( gyümölcs saláták )
Trópusi gyümölcssaláta
Hozzávalók:
* 2 banán
* 2 narancs
* 2 őszibarack
* 2 alma
* 2 kivi
* 1 ananász konzerv
* 1 fürt szőlő
* 2 evők. méz
* 2 evők. citromlé
Elkészítés:
A hozzávalókat gusztusos falatokra összevágjuk, a salátás tálba tesszük.Hozzákeverjük a mézet és a citromlevet.Hűtőbe tesszük tálalásig!
Epersaláta
Hozzávalók:
* 50 dkg eper
* 2 dl almalé
* 1-1 citrom és narancs reszelt héja
* 10 dkg porcukor
* 2 dl tejszín
Elkészítés:
Az almalét elkeverjük a porcukorral és a reszelt narancs ill. citromhéjjal, beletesszük a megtisztított, megmosott és félbevágott epreket.Kis ideig benne hagyjuk, hűtőbe tesszük, hogy az ízek átérjenek, majd tálkákba vagy poharakba adagoljuk.
Tálalás előtt a tejszínt felverjük és habzsákba téve habrózsákat nyomunk az eprek tetejére.
Díszítés:
Díszíthetjük megpörkölt mandulával, apróra vágott babapiskótával, csokiöntettel.
Narancssaláta
Hozzávalók:
* 5 narancs
* 4 tojás
* 4 dl tej
* porcukor---ízlés szerint
Elkészítés:
1 narancsot félreteszünk.A többit meghámozzuk, fehér hártyájuktól megszabadítjuk, ha vannak magok, kivesszük, majd ízléses falatkákra felvágjuk és a salátás tálunkba tesszük.
A narancsöntethez:a félretett narancs héját lereszeljük, majd a tojásokkal és a porcukorral habosra keverjük.
Egy kis láboskába öntjük a hideg tejet, hozzáadjuk a cukros tojást, majd habverővel forrásig főzzük.Félretesszük langyosra hűlni, közben kevergetjük.
Ha kihűlt belekeverjük a lereszelt narancs kifacsart levét.
Jól lehűtjük, majd a narancs gerezdekre öntjük.
Almasaláta
Hozzávalók: ( mennyisége ízlés szerint )
* 40 dkg alma
* 40 dkg grapefruit
* 20 dkg cseresznye
* 1 dl joghurt
* porcukor---ízlés szerint
Elkészítés:
Az almát megtisztítjuk, meghámozzuk, majd félbevágjuk és a magházat eltávolítjuk, kockára vágjuk és a salátás tálba tesszük.
A grapefruit héját eltávolítjuk, gerezdekre szedjük és 2-3 darabra felvágjuk, az almához keverjük.
A cseresznyét kimagozzuk, ketté vesszük, majd a többi gyümölcshöz keverjük.Megszórjuk a porcukorral, ezután meglocsoljuk a joghurttal, hűtőbe tesszük tálalásig.
Almasaláta répával
Hozzávalók:
* 3 répa
* 3 alma
* 10 dkg mazsola
* 5 dkg dióbél
* 5 csepp citromlé
* 1 teásk. porcukor
Elkészítés:
A répát és az almát megtisztítás, meghámozás után nagyobb lyuku reszelőn lereszeljük a salátás tálba, majd meglocsoljuk a citromlével.Megmossuk a mazsolát és hozzáadjuk, majd cukrozzuk, elkeverjük, megszórjuk a dióbéllel, hűtőbe tesszük tálalásig.
Banánsaláta
Hozzávalók:
* 8 banán
* 4 savanykás alma
* 1 narancs
* 1 citrom
* 2 evők. méz
* 2-3-szegfűszeg
Elkészítés:
1.5 dl vízben felfőzzük a szegfűszeget, félretesszük hűlni.
A banánt héjától megszabadítjuk, felkarikázzuk, az almát meghámozzuk, felkockázzuk, majd tálba tesszük őket, majd a citromot kifacsarva meglocsoljuk.
A narancsot is meghámozzuk, kockára vágva a többi gyümölcshöz adjuk.
A szegfűszeget kivesszük a langyos vízből, hozzákeverjük a mézet, majd a gyümölcsökre öntjük.Hűtőbe tesszük fogyasztásig.
Díszítés:
Mandulával megszórva díszíthetjük.
Ananászsaláta
Hozzávalók:
* 2 ananász
* 1 narancs
* 1 citrom
* 2 evők. méz
* 10 szem meggy
Elkészítés:
Megtisztítjuk, meghámozzuk a gyümölcsöket.Majd a szép részeket lábosba rakjuk.A citrom héját belereszeljük és feltesszül annyi vízzel főni, hogy éppen ellepje.
Az ananászt és a narancsot felkarikázzuk és a salátás tálba rakjuk vegyesen.
A citromot kifacsarjuk, hozzáadom a mézet és annyi gyümölcs-héj levet ( langyos ) , hogy 2 dl-t ( egy csésze ) kapjunk.
A levet a gyümölcsökre öntjük, megszórjuk a meggyel és hűtőbe tesszük.
Szólj hozzá!
Címkék: saláta
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek