2010.08.01. 11:48
1-2 minusz havonta a Tupperrel!
Gombás raguleves
Hozzávalók:
* 30 dkg pulykafelsőcomb-filé
* 40 dkg burgonya
* 40 dkg gomba
* 10 dkg vöröshagyma
* 2 evők. olaj
* 2 kisk. fűszer paprika
* 1 dl 12 %-os tejföl
* 1/2 citrom leve
* 1 csokor finomra vágott petrezselyemzöld
* só, bors
Elkészítés:
A húst és a burgonyát felkockázzuk a Tupperware Henteskéssel , majd a gombát is felszeleteljük.A hagymát a Kézi Aprítón felaprózzuk.
A Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben forró olajon megfuttatjuk a hagymát, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a húst.
Felengedjük kb. 1 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk.
Amikor a hús megfőtt, beletesszük a burgonyát és a gombát.Fedő alatt megfőzzük.
Hozzáadjuk a tejfölt, a citrom levét.
Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel.
Tálalás:
Tupperware Mediterrán tál
352 kcal
14.7 g zsír
25.7 g szénhidrát
A receptben használt eszközök:
Rakott cukkini
Hozzávalók:
* 60 dkg cukkini
* 30 dkg paradicsom
* 30 dkg mozzarella sajt
* 3 evők. olíva olaj
* 1 evők. margarin
* 3 gerezd fokhagyma
* 2 evők. zsemlemorzsa
* 1 kisk. oregánó
Elkészítés:
A Mesterszakács Szeletelő Késsel a cukkinit és a paradicsomot karikára vágjuk.A sajtot a Sajtkéssel felszeleteljük.
A Mesterszakács Nyeles Rostonsütőben a felhevített olajon elősütjük a cukkiniket.
Az UltraPlusz alját megkenjük a margarinnal, megszórjuk a zsemlemorzsával, majd rétegezzük a cukkinit, a paradicsomot és a sajtot úgy, hogy a sajt legyen a tetején.
A rétegeket enyhén sózzuk, oregánóval megszórjuk, zúzott fokhagymával ízesítünk.Megcsepegtetjük olajjal, ráhelyezzük az UltraPlusz tetejét.
Előmelegített sütőben 180°C-on 20 percig sütjük, majd a tetejét levéve 5 percig pirítjuk.
358 kcal
23 g zsír
16.5 g szénhidrát
Megjegyzés: Aki szereti tehet rá csípős Piros Aranyat is.
A receptben használt eszközök:
Gyümölcsös citromos túrókrém
Hozzávalók:
* 40 dkg krémtúró
* 4 kisk. tejföl
* folyékony édesítőszer ízlés szerint
* 1 citrom reszelt héja
* 50 dkg fagyasztott málna
* 4 db. kivi
Elkészítés:
A krémtúrót és a tejfölt beletesszük az Újhullám Közepes Edénybe, ezután összekeverjük a Szilikon Keverővel , majd folyamatosan csurgatjuk rá a folyékony édesítőt.Ebből jóval kevesebb kell, mint a cukorból!
A málnát kiolvasztjuk, lecsepegtetjük a Szűrőcsodában. A kivit a Mesterszakács Szeletelő Késsel meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk.Pár szem gyümölcsöt tegyünk félre a díszítéshez.
A gyümölcsöket keverjük bele a túrókrémbe.Reszelt citromhéjjal szórjuk meg.Tálalásig tegyük hűtőbe.
Tálalás:
Tupperware Új Hullám Desszertes Kehely
200 kcal
3 g zsír
26 g szénhidrát
A receptben használt eszközök:
Nyári burgonyasaláta
Hozzávalók:
* 50 dkg burgonya
* 40 dkg paradicsom
* 1 csokor újhagyma / 15 dkg lilahagyma
* 1-2 evők. fehérborecet
* folyékony édesítőszer - ízlés szerint
* 2 mokk. morzsolt tárkony
Elkészítés:
A burgonyát, a Mesterszakács Nyeles Főzőedényben, héjában megfőzzük, megtisztítjuk és karikára vágjuk.
A paradicsomot és a hagymát is felkarikázzuk.
Páclevet készítünk: 3 - 4 dl vizet az ecettel, édesítővel, tárkonnyal, csipet sóval ízesítünk.Beletesszük a zöldségeket és hűtőben néhány órán át összeérleljük.
Sültekhez tálaljuk.
Tálalás:
Tupperware Elegancia Tál
147 kcal
0 g zsír
31 g szénhidrát
A receptben használt eszközök:
Padlizsános pulyka csőben sütve
Hozzávalók:
* 40 dkg pulykamellfilé
* 2 evők. liszt
* 3 evők. olíva olaj
* 30 dkg padlizsán
* 4 dl ( 12 °-os ) tejföl
* 2 tojás
* 3 - 4 bazsalikom levél
* 4 szelet füstölt trappista sajt ( gyárilag szeletelt )
* só, őrölt fehér bors
Elkészítés:
A pulykamell szeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártva mindkét oldalát megsütjük a Mesterszakács Nyeles Serpenyőben felhevített olajban, majd az UltraPluszba helyezzük.
A padlizsánt felkarikázzuk és a húsra fektetjük.
A tejfölt, Szilikon Keverővel, kikeverjük a tojással, sóval, borssal, az apróra vágott bazsalikommal, majd a padlizsánra öntjük.
Beborítjuk a sajtszeletekkel.
Előmelegített sütőben, 180°C-on addig sütjük, amíg a sajt kicsit megpirul.
460 kcal
26.8 g zsír
19.2 g szénhidrát
A receptben használt eszközök:
Pudingos meggyleves
Hozzávalók:
* 40 dkg magozott meggy
* 4 dj joghurt
* 1 csomag eper ízű pudingpor
* 1/2 citrom
* szegfűszeg, kis darabka fahéj - ízlés szerint
* folyékony édesítőszer
Elkészítés:
A Mesterszakács Nyeles Főzőedényben ( 2.4 l. ) 1.5 liter vizet összeforralunk a megmosott citromhéjjal, a teatojásba tett szegfűszeggel és fahéjjal.Majd eltávolítjuk a citrom héját és a főzővízbe tesszük a meggyet, felforraljuk.
A Maxi- Mix-ben összerázzuk a joghurtot a pudingporral csomómentesre és behabarjuk vele a levest.
Citrom levével és az édesítővel ízesítjük.
Hagyjuk kihűlni a levest, tálalás előtt kivesszük a teatojást.
Langyosan vagy jól lehűtve tálaljuk.
Tálalás:
Tupperware Mediterrán Tál
460 kcal
26.8 g zsír
19.2 szénhidrát
A receptben használt eszközök:
Pulykanyárs zöldfűszeres rizzsel
Hozzávalók:
* 2 bögre rizs
* 2 evők. frissen vágott zöldfűszer vegyesen
* 60 dkg pulykamellfilé
* 2 vékony szál póréhagyma
* 16 szem koktélparadicsom
* 4 kisk. olaj
* só, bors, vegeta
* hurkapálca
Elkészítés:
A Mikros Rizsfőző Edényben megfőzzük a rizst úgy, hogy dupla mennyiségű vizet adunk hozzá, mint amennyi a rizs, sózzuk, bosozzuk.Amikor megpuhult a zöldfűszerekkel jól összekeverjük.
A húst a Henteskéssel ízlés szerinti darabokra felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk.
A póréhagymát is felvágjuk, majd hurkapálcára felváltva felhúzzuk a húst, paradicsomot, hagymát.
Majd a Mesterszakács Nyeles Rostonsütőben a felhevített olajon körös-körül megpirítjuk a nyársat.
Rizzsel tálaljuk.
305 kcal
5 g zsír
34 g szénhidrát
A receptben használt eszközök:
Túróbomba
Hozzávalók:
* 40 dkg sovány tehéntúró
* 2 tojássárga
* 1 dl tejszín
* 1/2 tasak vaníliás cukor
* 1 mokk. reszelt citromhéj
* 5 dkg darált mandula
* folyékony édesítőszer
* 1 tasak zselatinfix
* 50 dkg friss vegyes gyümölcs ( eper, málna, szeder, ribizli ; alma, őszibarack, dinnye )
Elkészítés:
A Konyhaművész Keverő Tálba tesszük a túrót és összetörjük a Krumplinyomóval , majd összekeverjük a tojássárgákkal, tejszínnel, vaníliás cukorral, citromhéjjal, mandulával, és ízlés szerint a folyékony édesítővel.Hozzáadjuk a zseléfixet és a túrókrémet a Desszertes Gyűrűbe tesszük.Hűtőben hagyjuk megdermedni.
Majd kiborítjuk és a gyümölcsökkel körberakva tálaljuk.
330 kcal
20.5 g zsír
17 g szénhidrát
A receptben használt eszközök:
Tárkonyos zöldségleves
Hozzávalók:
* 10 dkg sárgarépa
* 10 dkg zöldség
* 5 dkg zellergumó
* 10 dkg burgonya
* 15 dkg zöldbab
* 5 dkg vöröshagyma
* 1 evők. olaj
* 1.5 dl ( 12°-os ) tejföl
* 1 zöldségleveskocka
* 1 csokor friss tárkony
* tárkonyecet - ízlés szerint
* só, bors
Elkészítés:
A Tupperware Zöldséghámozóval a zöldségeket meghámozzuk, majd kockára vágjuk.
A Mesterszakács Füles Főzőedénybe ( 3.8 l ) az olajon megfuttatjuk az apróra aprított hagymát, hozzáadjuk a burgonya kivételével minden zöldséget, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, megpároljuk.
Amikor megfőttek hozzátesszük a burgonyát, a csokorba kötött tárkonyt, a leveskockát, sózzuk borsozzuk, ha kell, majd puhára főzzük.Vízzel pótoljuk.
A tárkonycsokrot eltávolítjuk.
A tejföllel behabarjuk a levest.
Ecettel ízesíthetjük.
148 kcal
7 g zsír
13.5 g szénhidrát
A receptben használt eszközök:
Paprikasaláta
Hozzávalók:
* 1-1 zöld, sárga, piros húsú kaliforniai paprika
* 5 dkg magozott olajbogyó
* 2 evők. kapribogyó
* 2 evők. olíva olaj
* 2 evők. alma/borecet
Elkészítés:
A Tupperware Eleganciatálba vékony csíkokra vágjuk a jól megmosott paprikákat.
Az olajbogyót hosszában negyedekre vágva hozzá tesszük, majd a kapribogyót is elkeverejük.
Meglocsoljuk az olajjal és az ecettel.
1 órára hűtőbe tesszük összeérlelni.
100 kcal
4.5 g zsír
A receptben használt eszközök:
Brokkoli citromos mártással
Hozzávalók:
* 80 dkg fagyasztott brokkoli
* 2 evők. margarin
* 2 evők. liszt
* 4 dl ( 1.5 % ) tej
* 1 dl főzőtejszín
* 2 tojássárga
* 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A brokkolit a Tupperware Gyöngyszembe tesszük, sózzuk, kb. fél dl vizet öntünk rá, majd 20 percig a mikróba tesszük 800 W-ra.
Közben besamelt készítünk a margarinból, lisztből, tejfölből.Kevés sóval, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével ízesítjük.Ezitán hozzáadjuk a tojássárgával elkevert tejszínt.Összeforraljuk.
A brokkolit tálalás előtt leszűrjük a Szűrőcsodában , tetejére öntjük a citromos mártást.
Kínálhatunk mellé sültet.
315 kcal
16.8 g szénhidrát
A receptben használt eszközök:
Rakott húsos zöldbab
Hozzávalók:
* 1 kg fagyasztott zöldbab
* 40 dkg darált pulykacomb
* 10 dkg reszelt vöröshagyma
* 1 evők. olaj
* 2 dl tejföl ( 12 % )
* 2 tojás
Elkészítés:
A zöldbabot 1 - 2 percre lobogó sós vízbe dobjuk, Szűrőcsodában leszűrjük, majd olajjal kikent UltraPluszba tesszük a felét.
A darálthús a sóval, borssal, hagymával fűszerezzük és a babra tesszük, ezután a bab másik felével beborítjuk.
Meglocsoljuk a tojással elkevert tejföllel.
Ráhelyezzük az ultraPlusz tetejét.
Előmelegített sütőben, 180°C-on, 40 percig sütjük.
Levesszük az ultraPlusz tetejét és megpirítjuk szép pirosra a tejfölt.
376 kcal
21.5 g szénhidrát
A receptben használt eszközök:
Zsemle húspogácsával
Hozzávalók:
* 30 dkg darált csirkemell
* 2 evők. tej
* sültcsirke fűszerkeverék
* 1 evők. olaj
* 4 korpás zsemle
* 4 levél saláta
* 10 dkg uborka / retek
* mustár, ketchup - ízlés szerint
Elkészítés:
A Konyhaművész Keverő Tálban a darált csirkehúst a tejjel és a fűszerkeverékkel összedolgozzuk, 4 lapos pogácsát formázunk belőle, majd a Mesterszakács Nyeles Rostonsütőben , forró olajon kisütjük mindkét oldalát, a Mesterfogás Lapát segítségével könnyen megforgathatjuk.
A zsemléket félbevágjuk a Mesterszakács Kenyérvágó Késsel, az egyik felére ráhelyezünk egy saláta levelet, majd a húspogácsát, ketchup-pal, mustárral ízesítjük.Beborítjuk a karikára levágott uborkával / retekkel , majd befedjük a zsemle másik felével.
283 kcal
33.5 szénhidrát
A receptben használt eszközök:
Szólj hozzá!
Címkék: tupperware
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek