Hozzávalók:

- ringló szilva

- 1 kg krumpli

- liszt

- só, őrölt fahéj

- porcukor, vaníliás cukor

-zsemlemorzsa, olaj

-tejföl

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.Leszűrjük, krumplinyomó segítségével összetörjük, félre tesszük hűlni.

A zsemlemorzsát kevés olajon aranybarnára pirítjuk.

Egy fazékba tegyünk fel vizet forrni, sózzuk.

A szilvát megtisztítjuk, kimagozzuk.

Amikor a krumpli kihűlt, annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz, alaposan összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán nyújtjuk, kockákat vágunk és mindegyik közepén elhelyezünk 1 -1 szilvát, amit fahéjas porcukorban jól megforgattunk.Ezután gombócokat formálunk és kifőzzük lobogó vízben.

Amikor a víz felszínére feljöttek a gombócok, akkor szűrőkanál segítségével kivesszük őket és megforgatjuk a zsemlemorzsában.

Porcukorral meghintve és cukros tejföllel leöntve tálaljuk.

 

www.vatera.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr512198377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása