2010.08.04. 14:25
Édesanya ringló gombóca
Hozzávalók:
- ringló szilva
- 1 kg krumpli
- liszt
- só, őrölt fahéj
- porcukor, vaníliás cukor
-zsemlemorzsa, olaj
-tejföl
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.Leszűrjük, krumplinyomó segítségével összetörjük, félre tesszük hűlni.
A zsemlemorzsát kevés olajon aranybarnára pirítjuk.
Egy fazékba tegyünk fel vizet forrni, sózzuk.
A szilvát megtisztítjuk, kimagozzuk.
Amikor a krumpli kihűlt, annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz, alaposan összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán nyújtjuk, kockákat vágunk és mindegyik közepén elhelyezünk 1 -1 szilvát, amit fahéjas porcukorban jól megforgattunk.Ezután gombócokat formálunk és kifőzzük lobogó vízben.
Amikor a víz felszínére feljöttek a gombócok, akkor szűrőkanál segítségével kivesszük őket és megforgatjuk a zsemlemorzsában.
Porcukorral meghintve és cukros tejföllel leöntve tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: gombócok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek