2008.12.04. 20:19
Túrógombóc
Túrógombóc
Ha finoman, lágyra szeretnétek, akkor így csináljátok, nekem ez mindig bejön! :-)
Hozzávalók (kb 20 db gombóchoz)
A gombóchoz:
500 félzsíros tehéntúró
búzadara, zsemlemorzsa, liszt, cukor
3 db tojássárga
3 db tojásfehérje
1 db citrom héja
só
A díszítéshez:
kb 200 ml tejföl
zsemlemorzsa
kristálycukor
úgy készítem, hogy a túrót kikeverem a 2e.k. liszttel, 2e.k. búzadarával, és 2e.k.zsemlemorzsával....a tojássárgáját belekeverem, a fehérjét felverem a legvégén a fehérjét is beleteszem..Ízesítem 1 ek. kristály cukorral, csipetnyi sóval.
a gombócokat vízes kézzel apró gömbökre formálom, és lobogó vízben addig főzöm, amíg a víz tetejére fel nem jön. Eközben zsemlemorzsát pirítok szárazon, olaj nélkül, majd amikor majdnem kész hozzászórok 3-4 kanál kristálycukrot, és elkeverem, egyenesen ebbe szedem a megfőtt gombócokat, isteni finom. Majd cukros tejföllel leöntöm.
a gombócok a zsemlemorzsától lesznek lágyabbak...érdemes beletenni :-)
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek