Rózsafánk
Hozzávalók (kb 3030 db fánkhoz)
A fánkhoz:
250250 g liszt
150150 ml tejföl
22 g porcukor
44 g őrölt fahéj
5050 g vaj
33 db tojássárga
11 csipet só
A sütéshez:
olaj
A díszítéshez:
baracklekvár
porcukor
Elkészítés
1. Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.
2. Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - asztalon gyúrni könnyebb.
3. A tésztát vékony liszten kb 3 mm vastagra nyújtjuk, és három különböző átmérőjű (3-4-5 cm-es) kiszúróval azonos számú korongot szúrunk ki belőle.
4. A kiszúrt tésztalapokat körbe fél-egy centi mélyen bevagdossuk ollóval, majd egymásra tesszük méret szerint úgy, hogy a bevágások ne essenek egymás fölé.
5. A tésztákat középen ujjunkal nagyon erősen összenyomjuk, hogy ne tudjanak szétesni.
6. Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. A legkissebb koronggal lefelé tegyük őket az olajba, majd ha szépen szétnyílt, és megbarnult, akkor fordítsuk meg őket.
Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak, de elég ideig süssük őket, hogy átsüljenek!
7. A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk.
8. A kész fánkokat barackízzel kínáljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: farsang
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek