Konyhai Mindenttudó

 

 

 

Mi is az a Mindenttudó?

*Három pengéje pillanatok alatt összedarabolja a bele helyezett ételt.

*Keverőlapátja pedig jól használható krémek és mártások elkészítéséhez.

* Kisbabás családok számára a bébiétel pürésítéséhez nagy segítséget nyújthat.

...lássunk néhány receptet!

 


Avokádó krém

 

Hozzávalók:

* 2-3 db érett avokádó
* 4-5 gerezd fokhagyma
* 2 szem paradicsom
* 1-2 evőkanál vajkrém
* 0,5 dl olíva olaj
* Chili paprika
* Mustár, só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

Az avokádót félbevágjuk, eltávolítjuk a magjukat és egy kanál segítségével a Konyhai mindentudóba kanalazzuk a belsejüket. A paradicsomot összevágjuk és a fokhagymával, az olíva olajjal, a vajkrémmel együtt a Konyhai mindenttudóba tesszük. Ízlés szerint sóval, borssal, chili paprikával, mustárral ízesítjük. Az egészet jól összekeverjük és hidegen, Tortilla chipsszel vagy grissinivel tálaljuk!

Citromos tonhalkrém

 

Hozzávalók:

* 2 db tonhalkonzerv

* 1 db lilahagyma

* 1 dl majonéz

* 2 db citrom

* 1 csokor petrezselyem

* só, őrölt bors

Elkészítés:

A nagyobb darabokra vágott lilahagymát és petrezselymet a Konyhai Mindenttudóval összeaprítjuk. Ezután hozzáadjuk a lecsepegtetett tonhal konzervet, a majonézt és az egyik citrom kicsavart levét. Krémesre mixeljük és sóval, borssal ízesítjük. Jól lehűtve friss kenyérrel kínáljuk.

Zelleres - paradicsomos krém

 

Hozzávalók:

* 6 db nagyobb paradicsom

* 1 fej vöröshagyma

* 2 gerezd fokhagyma

* 0,5 dl olívaolaj

* 3 szál zellerzöld

* só, őrölt bors

Hozzávalók:

A paradicsomokat kimagozzuk, nagyobbra daraboljuk és a Konyhai Mindenttudóval összeaprítjuk. Tálkába tesszük, majd a megtisztított vörös- és fokhagymát is az előzőek szerint vagdaljuk. Az olívaolajat felforrósítjuk majd rádobjuk a hagymákat és ha kissé megpirult, belekeverjük a paradicsomot. Jól átkeverjük és az aprított zellerzölddel, sóval, borssal fűszerezzük. Vigyázzunk, hogy a paradicsomot csak 3-4 percig süssük, mert gyorsan szétmállik. Jól lehűtjük és friss kenyérre kenve kiváló reggeli, uzsonna vagy vacsora.

 

www.vatera.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr291851955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása