Farsangi szalagos fánk 2.

Hozzávalók (kb 30 fánkhoz)

A tésztához:
100 g cukor
20 g só
30 g élesztő
200 ml tej
100 ml tejszín
60 g vaj
2 db tojássárgája
1 evőkanál rum
100 g rétes liszt (BFF55)
550 g finomliszt (BL55)

A tálaláshoz:
porcukor
barackíz

Elkészítés

1. Betesszük a tészta hozzávalóit a kenyérsütő tartályába. Tészta dagasztás-kelesztés programon elindítjuk a gépet. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe.
Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék, tojás, és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!

2. Lisztes asztalra borítjuk, átgyúrjuk és kinyújtjuk 2-2,5 cm vastagra. Egy kiszúróval (2 dl-es vastag falú üvegpohárnak, nagyon jó fogása van) kiszaggatjuk. A maradékokat mindig visszadolgozzuk, a végén, ami marad azt is összegyúrjuk.

3. Tiszta konyharuhára helyezzük, és langyos helyen, letakarva kelesztjük kb 30-40 percig.

4. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk (ne legyen nagyon forró), és abban kisütöm.
Figyelem! Fontos, hogy mindig a lisztes (felső felét, tehát ami kelesztés közben felül van), azt tegyük az olajba először. Mindig annyi olajban süssük, hogy a fánk lebegjen, ne érjen a serpenyő aljára, mert akkor is könnyen megég. Az első sütés közben fedjük le, fordítás után már nem szükséges.
Papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges olajat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr78936313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása