2010.03.14. 11:09
Levesek
Lencseleves Erika módra :-)
30 perc és kész!!!
Hozzávalók: ( jó nagy adaghoz )
-1 zacskó lencse (50 dkg )
-1 nagy tejföl ( persze ez is ízlés szerint )
-ízlés szerint:füstölt kolbász,füstölt csülök,lecsókolbász,virsli,stb.--mi szem szájnak ingere :-)
-olaj,1 fej vöröshagyma,3-4 gerezd fokhagyma,só,vegeta,őrölt fekete bors,fűszer pirospaprika
-2-3-szál répa (lehet több zöldség is) 2 babérlevél,őrölt majoranna--ízlés szerint
Elkészítés:
A lencsét felöntöm vízzel,teszek bele:só,bors,vegeta,babérlevél.Ha felforrt hozzáadom a felszeletelt répát és a füstölt kolbászt (vagy amit éppen beleteszek).
Amikor a lencse megpuhult (elég hamar,kb.mire a répa megfő )berántom a levest úgy,hogy olajon megfonnyasztom az apróra vágott vörös-és fokhagymát,majd erre leszem rá a lisztet és a pirospaprikát.
Hozzáadom a tejfölt,meghintem majorannával,felforralom és csipetkét adok hozzá.Mégegyszer felforralom és már tálalom is.
Csipetke: ( levesbetét )
1 tojást felütök és annyi lisztet adok hozzá,amennyit felvesz,majd kis tészta darabokat csipkedek beleőle,megsodorva.Erika szélesmetélttel szereti! :-)
Megjegyzés:
Ezt a levest teljes gázzal főzhetjük,hiszen ez egy gyors leves. :-) Ha marad pörköltünk,azzal is elkészíthetjük.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek