2009.02.19. 16:09
Almás-sajtos újhagymasaláta
1 nagy csómó újhagyma 1 mokkáskanál só 25 dkg, lehetőleg többféle keménysajt 4 közepes alma 1 citrom 1 Knorr Kapros salátaöntet por 2 dl tejföl
Elkészítés:
1. Az újhagymát jól megmossuk. Zöld szárát apróra vágva félretesszük. Törzsét kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, megsózzuk.
2. A sajtot és a meghámozott, kicsumázott almát a hagymához hasonló darabokra vágjuk. Az almára citromlevet csepegtetünk, nehogy megbarnuljon.
3. A salátaöntet port a tejföllel összekeverjük, és az előkészített hozzávalókat beleforgatjuk. Az újhagyma fölapríott zöldjével fűszerezzük. Letakarjuk, hűtőszekrényben 2-3 órán át érleljük.
Szólj hozzá!
Címkék: zacskóskaják
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek