Hozzávalók:

*25 dkg tészta(izlés szerint)

*25 dkg sonka

*2 dl főzőtejszín

*8 dl víz

*10-15 dkg reszelt sajt

 

Elkészítés:

A megfőtt tésztát a sonkával egy hőálló tálban elkeverjük.A tasak tartalmát,a tejszínt,a vizet habverővel elkeverjük,majd 1 percig forraljuk.A tésztára öntjük,reszelt sajttal megszórjuk,majd előmelegített sütőben 175 °C-on sütjük.

1 komment

Címkék: rafinéria

A bejegyzés trackback címe:

https://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr15952925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oroszlán25 2009.02.19. 15:45:27

Önmagában sem rossz ez igy ,de én egy kicsit feltuningoltam a dolgokat.....na,ahogy én csináltam :-)

Persze,természetes,h nem 25 dkg tésztából csináltam az ebédet,de ez most mellékes.
A lényeg ,h én a sonkát,a gépsonkát,kockákra vágva egy kevés olajon megpiritottam hagymán,fokhagymán,borsoztam,soztam,majd eztán felöntöttem a 8 dl vizzel elkevert alapporral ,majd egy evökanál lisztettel elkevertem egy doboz tejfölt(tejszin helyett) és "behabartam"-ha lehet igy nevezni.Amikor felforrt (esetleg kell hozzá viz,még 1x felforraltam)összekevertem a tésztával,sajt és mehet a sütöbe.Igy is finom és több.....

De arra gondoltam ,h legközelebb gombát is teszek bele.....
süti beállítások módosítása