2009.04.24. 18:37
Babakonyha :-)
Húsételek
Tepsis húsgombóc ( 12 hónapos kortól )
![]() | Hozzávalók: 45 dkg csirkemell, 1/2 csésze kukoricapehely, 1/4 csésze paradicsompüré, 2 sárgarépa, apróra vágott kapor, olívaolaj, 2 tojás, só. |
![]() | |
![]() | |
![]() | |
![]() | Elkészítés: A húst ledarálom, megpárolom az olívaolajon. A répákat megtisztítom, lereszelem és hozzáadom a húshoz. Miutan a tűzről leveszem hozzáadom az apróra vágott kaprot, a kukoricapelyhet és a tojást. Ekkor kiolajozom a tepsit, kis húskupacokat rakok rá, és leöntöm a paradicsompürével. |
Tápanyagtartalom egy adagban
| ![]() |
|
Túróval töltött csirkemell ( 12 hónapos kortól )
![]() | Hozzávalók: 1 kg csirkemell filé 1/2 kg túró 1 kis pohár tejföl 10 dkg vaj tengeri só ízlés szerint fűszerek (petrezselyem, fokhagyma, póréhagyma, kapor stb) |
![]() | |
![]() | |
![]() | |
![]() | Elkészítés: A csirkemellet megsózzuk, majd elkészítjük a tölteléket. Töltelék: Összekeverjük a tejfölt, a túrót, kevés sót. A lehetőleg friss fűszereket apróra vágjuk (de ha nincs friss, lehet szárított is), és kb. a felét beletesszük a töltelékbe. Ha nagyobb gyerekeknek, felnőtteknek készül, akkor vöröshagymát is lehet bele tenni. (A fokhagymától, és a kaportól nagyon finom lesz.) A csirkemellekre rakunk egy-egy halom tölteléket, majd összehajtjuk (az sem baj, ha a töltelék kilóg a hús alól) A maradék fűszereket összekeverjük a vajjal, mindegyik hús tetejére rakunk egy keveset, majd alufóliába beletekerjük őket. Sütőben készre sütjük, majd tálaláskor rakunk még rá a maradék fűszervajból, de ez el is hagyható. Mellé jól illik a paradicsomsaláta (paradicsom, vöröshagyma, só, olíva olaj, oregánó). |
Tápanyagtartalom egy adagban
| ![]() |
|
![]() | Diétás javaslat: Lisztérzékenységre |
Tejszínes-kukoricás pulykamell ( 12 hónapos kortól )
![]() | Hozzávalók: 1/2 kg pulykamell 1 doboz konzervkukorica 2 dl tejszín só |
![]() | |
![]() | |
![]() | |
![]() | Elkészítés: A pulykamellet felvágjuk vékony csíkokra, olajon megforgatjuk, és saját levében megpároljuk. Kb. 15-20 perc alatt megpuhul. Hozzáöntjük levével együtt a konzerves kukoricát, utána a 2 dl tejszínt. 2-3 rottyanás és kész is van egy nagyon ízletes és mutatós főételünk. |
Tápanyagtartalom egy adagban
| ![]() |
|
Húsgombóc ( 8 hónapos kortól )
![]() | |
![]() | Hozzávalók: 20 dkg darált pulykahús petrezselyemzöld 1 tojás sárgája pici só 2 ek. olaj fél fej hagyma 1 szál sárgarépa babérlevél (kicsi) paradicsomlé 10 dkg reszelt sajt |
![]() | |
![]() | |
![]() | |
![]() | Elkészítés: A darálthúsból a tojássárgával, petrezselyemzölddel és pici sóval diónyi kis húsgombócokat készítünk. Az olajon megpirítjuk őket minden oldalról, majd tányérra szedjük. A visszamaradt olajon megpároljuk a hagymát és az apróra vágott répát, felöntjük paradicsomlével és a babérlevéllel ízesítjük. Visszatesszük bele a gombócokat és az egészet készre főzzük. Tálalhatjuk tésztával vagy főtt burgonyával; a babának villával megtörve, vagy botmixerrel pépesítve. |
Tápanyagtartalom egy adagban
| ![]() |
|
Májas finomság ( 8 hónapos kortól )
![]() | Hozzávalók: 1 szál répa 1 nagyobbacska krumpli 1 csipet hagyma (felkockázott fagyasztottból) 30 dkg zöldborsó 10 dkg máj |
![]() | |
![]() | |
![]() | |
![]() | Elkészítés: Mintha húslevest készítenék, a májat felteszem főni, fél óra múlva hozzáteszem a zöldségeket, amikor minden teljesen puhára főtt, a nagyobb darabokat különszedem a zöldborsótól. A borsót átnyomom egy szűrőn, az egészet leturmixolom, és már tálalom is. Kisfiam imádja. |
Tápanyagtartalom egy adagban
| ![]() |
|
Baba vadas ( 8 hónapos kortól )
![]() | Hozzávalók: 2-3 szelet szép marha vagy borjúhús, leveszöldség (1-2 sárgarépa, 1 paszternák, fél karalábé), 1 gerezd fokhagyma, 1 kis vöröshagyma, 1 babérlevél, kevés majoranna, só |
![]() | |
![]() | |
![]() | |
![]() | Elkészítés: Mivel a marhahus főzesi ideje két óra, én ezt az ételt mindig nagyobb mennyiségben készítem. Kiválóan lefagyasztható! A marhahúst ujjnyi szeletekre vágjuk és kevés vízben felfőzzük. Én ezt az első vizet mindig elöntöm, habjával együtt. Ezutan ismét annyi vízzel öntjük fel, amennyi a húst ellepi. Egy kis sóval, babérlevéllel és majorannaval ízesítjük, majd egy órán át főzzük. Ezutan beledobjuk a megtisztított és apróra vágott zöldséget, és további egy órán át főzzük, míg a hús megpuhul. Ezután kivesszük a babérlevelet, és az ételt főzőlével együtt turmixoljuk és kiporciózva lefagyasztjuk. Egy adaghoz frissen főzzünk két kisebb krumplit, és turmixoljuk össze a babavadassal! Isteni finom, az én gyerekem imádja. |
![]() |
Tápanyagtartalom egy adagban
| ![]() |
|
Natúr pulykahusi ( 6 hónapos kortól )
![]() | Hozzávalók: 250 g pulyka medalion 1 kk. olívaolaj pici só őrölt kömény |
![]() | |
![]() | |
![]() | |
![]() | Elkészítés: A husit kis kockákra vágom, az olajon kissé megpirítom, majd jöhet a fűszerezés. Ezek után készre párolom. Voltaképpen ennyi az egész. Ledarálom. Főzelékekbe betétként kiváló. |
Tápanyagtartalom egy adagban
| ![]() |
|
Pulykahúsos álom ( 6 hónapos kortól )
![]() | Hozzávalók: Pulykahús Paradicsom Tészta Trappista sajt |
![]() | |
![]() | |
![]() | |
![]() | Elkészítés: Az apróra vágott pulykahúst megfőzöm. A paradicsomot forró vízben körübelül 5 percig áztatom, ettől szépen leválik a héja. Meghámozom, és ezt is a húshoz rakom. A tésztát nagyon puhára megfőzöm, és ezt is hozzáadom. Majd az egészet összeturmixolom. Ezután hozzáadom a reszelt sajtot, és jól elkeverem. Jó étvágyat minden picinek! |
Tápanyagtartalom egy adagban
| ![]() |
|
Krumplis céklapüré csirkemellel ( 6 hónapos kortól )
![]() | Hozzávalók: 1 db cékla 1 db (közepes) burgonya 5-10 dkg csirkemell |
![]() | |
![]() | |
![]() | |
![]() | Elkészítés: A céklát héjában megfőzöm, majd meghámozom. Mivel a céklának sokáig kell főzni, célszerű reggel odatenni, hogy ebédre elkészüljön, vagy több céklát megfőzve és turmixolva kb. 100-150 grammot lefagyasztani, szükség esetén elővenni, amennyit a bébi egyszerre elfogyaszt. Én ez utóbbit szoktam. Ezek után a csirkemellett és a krumplit megfőzöm, majd az egészet összeturmixolom (a már kiolvasztott céklával együtt). 6 hónapos kortól egy kanál olaj is adható hozzá. A cékla édeskés ízét az én kislányom nagyon szereti, ezért külön ízesíteni nem szoktam. Vas és C-vitamin tartalma miatt télen külön ajánlom. |



| ![]() |
|
Szólj hozzá!
Címkék: babaszoba
A bejegyzés trackback címe:
https://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr91084518
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek