2010.03.17. 12:41
Tupperware receptek! ( UltraPlusz )

UltraPlusz
Rakott zöldbab UltraPluszban!
Hozzávalók:
* 1 kg fagyasztott zöldbab
* 50 dkg darált hús
* 2 zacskó gyors rizs
* 1 nagy tejföl
* olaj, só, bors, vegeta
* 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma
* zsemlemorzsa, margarin, fűszer pirospaprika
* 15 dkg sajt
Elkészítés:
A Mesterszakács Füles Főző Edénybe ( 3,8 l) a zöldbabot felteszem főni annyi vízzel, hogy ellepje, adok hozzá egy kis sót, vegetát, lefedem és puhára főzöm.Szűrőcsodán leszűröm, félreteszem.
A Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőbeolajat teszek, hozzáadom a Kézi Arpítón apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, megfonnyasztom,aztán beleteszem a darált húst, majd fűszerezem és ha megpuhult a hús, akkor lehúzom a tűzről, megszóróm pirospaprikával, felöntöm 3 dl vízzel.Ezután vissza teszem a tűzre, beleszórom az apróra vágott petrezselyemzöldet és felforralom.
A Mesterszakács Nyeles Főző Edénybe (2,4 l) zacskós rizst is sós vízben főzzük puhára.
Elkezdjük rétegezni az UltraPluszt:az aljára kerül a fele zöldbab, majd rá a kettő zacskó rizs, erre öntjük rá a darált húsos pörköltet, tetejére a másik zöldbab fele kerül.
Megkenjük a tetejét a tejföllel, meghintjük zsemlemorzsával, megszórjuk vajdarabkákkal, ezután reszelt sajttal meghintjük.
Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 20 percig sütjük, amíg a sajt aranysárga nem lesz.
A receptben használt eszközök:
Káposztás sztrapacska
Hozzávalók a galuskához:
-2 kg krumpli,25 dkg liszt,2 tojás,só--ízlés szerint
További hozzávalók:
-1.5 kg savanyú káposzta
-20 dkg füstölt szalonna---minnél több,annál jobb
Elkészítés:
A galuskához a krumplit a Konyhaművész Univerzális Reszelőbetéttel finomra reszeljük,majd a többi hozzávalót is jól elkeverjük vele.
Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk a Konyhaművész Nokedli Szaggatóval.
Amikor feljött a víz felszínére a Mesterfogás Szedőkanállal a Szűrőcsodába kiszedjük,majd leszűrjük.
A leszűrt galuskákat a legnagyobb méretű UltraPluszba helyezzük,majd bőségesen megszórjuk a savanyú káposztával,jól elkeverjük,ha kell utána sózunk.Így folytatjuk,amíg el nem fogy a galuska tésztánk.Ha maradt még káposztánk,akkor a tetején elterítjük.
A Mesterszakács Nyeles Serpenyőben megpirítjuk a szalonna kockákat,amit Tupperware Szeletelőkéssel vágtunk fel és olajostól mindenestől szépen elterítjük a káposztán.
Előmelegített sütőben,180°C-on addig sütjük,amíg a káposzta meg nem pirul.
Megjegyzés:
Isteni finom étel!Garantált a sikered,ha ezt tálalod fel ebédre!
Jó kiadós,laktató.
Én mindig házi savanyú káposztából készítem el. Ha bolti konzerves,akkor az uborkaliftben nyomkodjuk ki.
Milánói sztrapacska
Lényegében hasonlít a káposztás sztrapacska receptjéhez.
Hozzávalók a galuskához:
-2.5 kg krumpli,25 dkg liszt,2 tojás,só
Többi hozzávalók:
-50 dkg darált hús,olaj,vegeta,só,bors
-1 kisebb fej vöröshagyma,3 gerezd fokhagyma
-1 paprika,1 paradicsom
-1 zacskó milánói alappor
-1 nagy tejföl
20 dkg trappista sajt/vagy ízlés szerinti kemény,jól reszelhető sajt
Elkészítés:
A galuskához a krumplit lereszeljük a Konyhaművész Univerzális Reszelőbetéttel,majd hozzákeverjük a maradék hozzávalókat.Ha a massza túl kemény,akkor egy kis vízzel,ha túl lágy egy kis liszttel gazdagítjuk.
Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk a Konyhaművész Nokedli szaggatóval.
Ha feljött a víz felszínére,kiszedjük a Mesterfogás Szedőkanállal és a Szűrőcsodába téve leszűrjük.
A galuskákat a nagy Ultrapluszba helyezzük.
Elkészítjük a milánói szószt:A vöröshagymát a Konyhai mindentudóban apróra vágjuk ,majd Mesterszakács Nyeles Serpenyőben,olajon,megfonnyasztjuk a felkarikázott paprikával és a feldarabolt paradicsommal.Ezután hozzáadjuk a darálthúst,fűszerezzük.Amikor megfőtt a hús,akkor a milánói alap zacskójának utasítása szerint elkészítjük a szószt.A zúzott fokhagymát a legutolsó fázisban adjuk a szószhoz,mert úgy adja meg az ízét.
Ne legyen se túl sűrű,se túl híg a szósz!
Ha felforrt az egészet ráöntjük a galuskára,elkenjük a Szilikon Keverő segítségével a tetején a tejfölt,majd megszórjuk reszelt sajttal, előmelegített sütőben 180 °C-on,kb.20 percig sütjük,egészen addig,amíg a sajt meg nem pirul.
Megjegyzés:
*Ha nincs milánói alapunk,nem baj,mert saját magunk is elkészíthetjük:amikor a darálthús megfőtt,lehúzom a gázról megszórom 2 evőkanál liszttel és ízlés szerint fűszer pirospaprikával,jól elkeverem,felöntöm 3 dl vízzel,adok hozzá 1 nagy konzerv sűrített paradicsomot.És itt jön a lényeg!A receptben megadott fűszerek mellett még oregánóval is ízesítem.
*Sűrített paradicsom helyett 100%-os paradicsomlevet is használhatunk!
*Aki szereti,gombát is tehet az ételbe,mégpedig úgy,hogy megpirítja és amikor a galuskákat elkevertük a szósszal,a tetején elosztjuk a gombát,ezután jöhet a sajt.
Ananászos pulykamellfilé UltraPluszban
Hozzávalók:
1 tasak gyorsrizs
1 dl tejszín,2 dkg margarin
1 dl víz
30 dkg pulykamellfilé
1/2 doboz darabolt ananász
10 dkg trappista sajt
Elkészítés:
Az UltraPlusz edényt a margarinnal kikenem, beleöntöm a rizst, rárakom a csíkokra vágott pulykamell filét, majd a tejszínt és a vizet. Ízlés szerint meghintem sóval. Mikrohullámú sütőben 10 percig 800 wattal párolom ezután meghintem az ananásszal, majd a reszelt sajttal és visszahelyezem a mikroba 2 percig 600 wattal ráolvasztom a sajtot. Nagyon finom könnyű egytálétel.
.jpg)
Tejfölös galuska
Hozzávalók:
-1 dl tejföl,20 dkg liszt,só,6 dkg cukor
-4 tojás,3 evőkanál olaj,1 liter tej
-2 dkg vaj,8 dkg őrölt mandula vagy dió,pikáns lekvár
Elkészítés:
A tejfölt,a tojást,olajat a Maxi-Mix-ben összerázzuk,majd Mérő-Mix-be öntve hozzákeverjük a lisztet,sót, 2 dkg cukrot és galuskasűrűségűre keverjük.
A Konyhaművész Nokedli Szaggatóval, a maradék cukorral édesített tejben, kiszaggatjuk,kifőzzük.
Kivajazott UltraPluszba rétegezzük a mandulával,majd a sütőben 180 °C-on átsütjük,lekvárral tálaljuk.
Túrós galuska
Hozzávalók:
-A tésztához:
*60 dkg túró,7.5 dkg liszt,5 dkg búzadara
*1tojás,1tojássárga,5 dkg vaj,csipet só
-A töltelékhez:
*3 tojás,30 dkg vaj,15 dkg cukor
*1 csomag vaníliás cukor,2.5 dl tejföl,1/2 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A Konyhaművész Keverőtálban a túrót a Krumplinyomóval áttörjük,a Lisztszórón hozzászitáljuk a lisztet,hozzákeverjük a búzadarát,a sót,majd a tojással és a vajjal összegyúrjuk.
A Konyhaművész Nokedli Szaggatóval forrásban levő,sós vízben szaggatjuk,kifőzzük.
A töltelékhez a tojások sárgáját a vajjal,cukorral,vaníliás cukorral habosra keverjük,hozzáadjuk a tejfölt,a citromhéjat és óvatosan(!)a felvert tojáshabot.Ebbe a masszába keverjük bele a kihült galuskát.
Kivajazott Ultrapluszba öntve 170 °C-on megsütjük.
Vaníliamártást,gyümölcshabot,borhabot adunk mellé.Friss mentával díszítjük.
Szólj hozzá!
Címkék: tupperware
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek