UltraPlusz

 

 

 

 

 

Rakott zöldbab UltraPluszban!

Hozzávalók:

* 1 kg fagyasztott zöldbab

* 50 dkg darált hús

* 2 zacskó gyors rizs

* 1 nagy tejföl

* olaj, só, bors, vegeta

* 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma

* zsemlemorzsa, margarin, fűszer pirospaprika

* 15 dkg sajt

Elkészítés:

A Mesterszakács Füles Főző Edénybe ( 3,8 l) a zöldbabot felteszem főni annyi vízzel, hogy ellepje, adok hozzá egy kis sót, vegetát, lefedem és puhára főzöm.Szűrőcsodán leszűröm, félreteszem.

A Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőbeolajat teszek, hozzáadom a Kézi Arpítón apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, megfonnyasztom,aztán beleteszem a darált húst, majd fűszerezem és ha megpuhult a hús, akkor lehúzom a tűzről, megszóróm pirospaprikával, felöntöm 3 dl vízzel.Ezután vissza teszem a tűzre, beleszórom az apróra vágott petrezselyemzöldet és felforralom.

A Mesterszakács Nyeles Főző Edénybe (2,4 l) zacskós rizst is sós vízben főzzük puhára.

Elkezdjük rétegezni az UltraPluszt:az aljára kerül a fele zöldbab, majd rá a kettő zacskó rizs, erre öntjük rá a darált húsos pörköltet, tetejére a másik zöldbab fele kerül.

Megkenjük a tetejét a tejföllel, meghintjük zsemlemorzsával, megszórjuk vajdarabkákkal, ezután reszelt sajttal meghintjük.

Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 20 percig sütjük, amíg a sajt aranysárga nem lesz.

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

 

 

 

Káposztás sztrapacska

 

Hozzávalók a galuskához:

-2 kg krumpli,25 dkg liszt,2 tojás,só--ízlés szerint

További hozzávalók:

-1.5 kg savanyú káposzta

-20 dkg füstölt szalonna---minnél több,annál jobb

Elkészítés:

A galuskához a krumplit a Konyhaművész Univerzális Reszelőbetéttel finomra reszeljük,majd a többi hozzávalót is jól elkeverjük vele.

Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk a Konyhaművész Nokedli Szaggatóval.

Amikor feljött a víz felszínére a Mesterfogás Szedőkanállal a Szűrőcsodába kiszedjük,majd leszűrjük.

A leszűrt galuskákat a legnagyobb méretű UltraPluszba helyezzük,majd bőségesen megszórjuk a savanyú káposztával,jól elkeverjük,ha kell utána sózunk.Így folytatjuk,amíg el nem fogy a galuska tésztánk.Ha maradt még káposztánk,akkor a tetején elterítjük.

A Mesterszakács Nyeles Serpenyőben megpirítjuk a szalonna kockákat,amit Tupperware Szeletelőkéssel vágtunk fel és olajostól mindenestől szépen elterítjük a káposztán.

Előmelegített sütőben,180°C-on addig sütjük,amíg a káposzta meg nem pirul.

Megjegyzés:

Isteni finom étel!Garantált a sikered,ha ezt tálalod fel ebédre!

Jó kiadós,laktató.

Én mindig házi savanyú káposztából készítem el. Ha bolti konzerves,akkor az uborkaliftben nyomkodjuk ki.




 

Milánói sztrapacska

Lényegében hasonlít a káposztás sztrapacska receptjéhez.

Hozzávalók a galuskához:

-2.5 kg krumpli,25 dkg liszt,2 tojás,só

Többi hozzávalók:

-50 dkg darált hús,olaj,vegeta,só,bors

-1 kisebb fej vöröshagyma,3 gerezd fokhagyma

-1 paprika,1 paradicsom

-1 zacskó milánói alappor

-1 nagy tejföl

20 dkg trappista sajt/vagy ízlés szerinti kemény,jól reszelhető sajt

Elkészítés:

A galuskához a krumplit lereszeljük a Konyhaművész Univerzális Reszelőbetéttel,majd hozzákeverjük a maradék hozzávalókat.Ha a massza túl kemény,akkor egy kis vízzel,ha túl lágy egy kis liszttel gazdagítjuk.

Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk a Konyhaművész Nokedli szaggatóval.

Ha feljött a víz felszínére,kiszedjük a Mesterfogás Szedőkanállal és a Szűrőcsodába téve leszűrjük.

A galuskákat a nagy Ultrapluszba helyezzük.

Elkészítjük a milánói szószt:A vöröshagymát a Konyhai mindentudóban apróra vágjuk ,majd  Mesterszakács Nyeles Serpenyőben,olajon,megfonnyasztjuk a felkarikázott paprikával és a feldarabolt paradicsommal.Ezután hozzáadjuk a darálthúst,fűszerezzük.Amikor megfőtt a hús,akkor a milánói alap zacskójának utasítása szerint elkészítjük a szószt.A zúzott fokhagymát a legutolsó fázisban adjuk a szószhoz,mert úgy adja meg az ízét.

Ne legyen se túl sűrű,se túl híg a szósz!

Ha felforrt az egészet ráöntjük a galuskára,elkenjük a Szilikon Keverő segítségével  a tetején a tejfölt,majd megszórjuk reszelt sajttal, előmelegített sütőben 180 °C-on,kb.20 percig sütjük,egészen addig,amíg a sajt meg nem pirul.

Megjegyzés:

*Ha nincs milánói alapunk,nem baj,mert saját magunk is elkészíthetjük:amikor a darálthús megfőtt,lehúzom a gázról megszórom 2 evőkanál liszttel és ízlés szerint fűszer pirospaprikával,jól elkeverem,felöntöm 3 dl vízzel,adok hozzá 1 nagy konzerv sűrített paradicsomot.És itt jön a lényeg!A receptben megadott fűszerek mellett még oregánóval is ízesítem.

*Sűrített paradicsom helyett 100%-os paradicsomlevet is használhatunk!

*Aki szereti,gombát is tehet az ételbe,mégpedig úgy,hogy megpirítja és amikor a galuskákat elkevertük a szósszal,a tetején elosztjuk a gombát,ezután jöhet a sajt.

 

 

 

 

 

Ananászos pulykamellfilé UltraPluszban

Hozzávalók:

1 tasak gyorsrizs
1 dl tejszín,2 dkg margarin
1 dl víz
30 dkg pulykamellfilé
1/2 doboz darabolt ananász
10 dkg trappista sajt 

 

Elkészítés:

Az UltraPlusz edényt a margarinnal kikenem, beleöntöm a rizst, rárakom a csíkokra vágott pulykamell filét, majd a tejszínt és a vizet. Ízlés szerint meghintem sóval. Mikrohullámú sütőben 10 percig 800 wattal párolom ezután meghintem az ananásszal, majd a reszelt sajttal és visszahelyezem a mikroba 2 percig 600 wattal ráolvasztom a sajtot. Nagyon finom könnyű egytálétel.

 

Tejfölös  galuska

Hozzávalók:

-1 dl tejföl,20 dkg liszt,só,6 dkg cukor

-4 tojás,3 evőkanál olaj,1 liter tej

-2 dkg vaj,8 dkg őrölt mandula vagy dió,pikáns lekvár

Elkészítés:

A tejfölt,a tojást,olajat a Maxi-Mix-ben összerázzuk,majd Mérő-Mix-be öntve hozzákeverjük a lisztet,sót, 2 dkg cukrot és galuskasűrűségűre keverjük.

A Konyhaművész Nokedli Szaggatóval, a maradék cukorral édesített  tejben, kiszaggatjuk,kifőzzük.

Kivajazott UltraPluszba rétegezzük a mandulával,majd a sütőben 180 °C-on átsütjük,lekvárral tálaljuk.

 

Túrós galuska

Hozzávalók:

-A tésztához:

*60 dkg túró,7.5 dkg liszt,5 dkg búzadara

*1tojás,1tojássárga,5 dkg vaj,csipet só

-A töltelékhez:

*3 tojás,30 dkg vaj,15 dkg cukor

*1 csomag  vaníliás cukor,2.5 dl tejföl,1/2 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A Konyhaművész Keverőtálban a túrót a Krumplinyomóval áttörjük,a Lisztszórón hozzászitáljuk a lisztet,hozzákeverjük a búzadarát,a sót,majd a tojással és a vajjal összegyúrjuk.

A Konyhaművész Nokedli Szaggatóval forrásban levő,sós vízben szaggatjuk,kifőzzük.

A töltelékhez a tojások sárgáját a vajjal,cukorral,vaníliás cukorral habosra keverjük,hozzáadjuk a tejfölt,a citromhéjat és óvatosan(!)a felvert tojáshabot.Ebbe a masszába keverjük bele a kihült galuskát.

Kivajazott Ultrapluszba öntve 170 °C-on megsütjük.

Vaníliamártást,gyümölcshabot,borhabot adunk mellé.Friss mentával díszítjük.

 

 

 

 

 


www.vatera.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr511846752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása