Tésztához:

-6 tojás

-6 ek. cukor

-3 ek. finomliszt

-3 ek. rétesliszt

-1/2 cs. sütőpor

 

 

 

Krémhez:

-4 dl tej

-1 cs.csokipudingpor

-3-5 ek. cukor

-10 dkg margarin

-3 dkg kakaópor

Díszítéshez:

-10 dkg fehér marcipán

-1 csomag mandulaforgács

-1 ek.kókuszreszelék

-sárga ételfesték

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájára rászitáljuk a sütőporos liszteket, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. A tortaformába öntjük, és 5-6-os fokozaton aranybarnára sütjük a piskótát.Előmelegített sütőben 180 °C-on. A formában hagyjuk kihűlni.

A pudingot a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, és sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni, majd mikor teljesen kihűlt, a margarinnal és kakaóporral habosra verjük.

A tortát kettévágjuk, és megkenjük a csokoládékrémmel, tetejére és az oldalára is jusson.

A marcipánt kinyújtjuk, és szirmokat vágunk belőle, amit virág formában a tortára helyezünk. A kókuszt megfestjük sárgára, ebből lesz a virág közepe. A torta oldalát mandulaforgáccsal vonjuk be.

A bejegyzés trackback címe:

https://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr11854442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása