2010.03.20. 13:03
Margaréta torta
Tésztához:
-6 tojás
-6 ek. cukor
-3 ek. finomliszt
-3 ek. rétesliszt
-1/2 cs. sütőpor
Krémhez:
-4 dl tej
-1 cs.csokipudingpor
-3-5 ek. cukor
-10 dkg margarin
-3 dkg kakaópor
Díszítéshez:
-10 dkg fehér marcipán
-1 csomag mandulaforgács
-1 ek.kókuszreszelék
-sárga ételfesték
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájára rászitáljuk a sütőporos liszteket, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. A tortaformába öntjük, és 5-6-os fokozaton aranybarnára sütjük a piskótát.Előmelegített sütőben 180 °C-on. A formában hagyjuk kihűlni.
A pudingot a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, és sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni, majd mikor teljesen kihűlt, a margarinnal és kakaóporral habosra verjük.
A tortát kettévágjuk, és megkenjük a csokoládékrémmel, tetejére és az oldalára is jusson.
A marcipánt kinyújtjuk, és szirmokat vágunk belőle, amit virág formában a tortára helyezünk. A kókuszt megfestjük sárgára, ebből lesz a virág közepe. A torta oldalát mandulaforgáccsal vonjuk be.
Szólj hozzá!
Címkék: torták
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek