2010.03.23. 08:45
Jópofa szendvicsek! :-)
Medvefej
Hozzávalók:
Húsos krémhez:10 dkg főtt sonka, 10 dkg párizsi, 10 dkg főtt tarja, 4 db főtt tojás, 10 dkg Rama margarin, reszelt sajt, só, mustár, bors; a szendvicsekhez: szeletelt toast kenyér, 1 csokor retek, 1 kis üveg fekete olivabogyó, 1 kaliforniai paprika
salátalevelek
A húsos krémhez a sonkát, a párizsit, a tarját és a főtt tojásokat ledaráljuk. A margarint kihabosítjuk, összekeverjük a ledarált masszával és a reszelt sajttal. Sóval, borssal, mustárral ízesítjük. A kenyérszeleteket aranybarnára sütjük, majd megkenjük a húskrémmel. A medve szemét retekszeletekből, pupilláját és orrát félbevágott olivabogyóból rakjuk ki. Szája vékony csíkra vágott piros kaliforniai paprika. A hajához a friss salátaleveleket vékony csíkokra vágjuk, és óvatosan belenyomkodjuk a krémbe.
Boszorkányfej
Hozzávalók:
Metélőhagymás margarinhoz:25 dkg Rama, 1 csokor metélőhagyma, őrölt koriander, őrölt fekete bors, só
Szendvicsekhez:szeletelt toast kenyér, főtt tojás, kis üveg csemege uborka, konzerv mini csöves kukorica, pirosarany, lilahagyma, metélőhagyma, salátalevelek
A margarint finomra vágott metélőhagymával, korianderrel, borssal, sóval ízesítve jól elkeverjük. A pirítóst aranybarnára sütjük, és megkenjük metélőhagymás margarinkrémmel. A boszorkány szeme karikákra vágott főtt tojás és csemege uborka, közepén egy csepp pirosarannyal. Szempillát is készíthetünk rövidre vágott metélőhagymából. Az orra félbevágott mini kukoricából készül, szája pedig lilahagyma. A hajához a friss salátaleveleket vékony csíkokra vágjuk, és óvatosan belenyomkodjuk a metélőhagymás margarinkrémbe.
Macskaarc
Hozzávalók:
Tojásos krémhez:4 db főtt tojás, 10 dkg Rama margarin, 1 dl tejföl, 1-2 szál aprított újhagyma, mustár, só, fehér bors
Szendvicsekhez:szeletelt toast kenyér, 1 db főtt répa, konzerv mini csöves kukorica, kígyóuborka, 2-3 mini paradicsom, néhány szál ropi, salátalevelek
A főtt tojások sárgáját összetörjük, a fehérjét apró kockákra vágjuk. A margarint kihabosítjuk, hozzáadjuk a tejfölt, az áttört sárgáját, a felkockázott fehéjét és az apróra vágott újhagymát, jól összekeverjük, mustárral, sóval, borssal ízesítjük.
A kenyérszeleteket aranybarnára sütjük, és megkenjük tojásos margarinkrémmel. Szeletelt főtt répát teszünk a szemének, pupillának pedig egy-egy szelet mini kukoricát. A macska orra egy félbevágott mini paradicsom, szája pedig fél kígyóuborka szelet. A haját szintén salátalevélből készíthetjük el, salátaleveleket vékony csíkokra vágjuk, és belenyomkodjuk a tojásos margarinkrémbe. A macska bajsza 2-2 szál ropi.
Szendvicskígyó
Hozzávalók:
Metélőhagymás margarinhoz:25 dkg Rama, 1 csokor metélőhagyma, őrölt koriander, őrölt fekete bors, só
Szendvicsekhez: 1 bagett vagy 2 nagy sós kifli, 1 csokor retek, 1 kígyó uborka, 1 db mini paradicsom, olajbogyó
A margarint finomra vágott metélőhagymával, korianderrel, borssal, sóval ízesítve jól elkeverjük. A bagettet vagy a kiflit karikákra vágjuk, és vastagon megkenjük metélőhagymás margarinkrémmel. A szeleteket a tálcán egymás mögé helyezzük. A kígyó szeme két paradicsomkarika és olajbogyó, szája pedig félbevágott uborka. A kígyó testén az uborka- és retekszeleteket felváltva nyomjuk a margarinba.
Szendvicshernyó
Hozzávalók:
-paradicsom,uborka,újhanyma szára
-ketchup,retek
-ízlés szerint: felvágott/szalámi
-ízlés szerint:margarin/vajkrém
-trappista sajt szeletelve
-szeletelt kenyér
-hurkapálca,fogvájó
A kenyerekből pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki,mindegyiket megkenjük margarinnal/vajkrémmel,majd teszünk rá felvágottat,sajtot,amit ismét szaggatóval vágunk ki,ezután megint kenyérkarikát.Ezt még 3x megismételjük és rátűzzük a hurkapálcikára.A végére egy kisebb paradicsomot teszünk,egy késsel kis vágást ejtünk a "csápnak",amibe belehelyezünk 1-1 újhagyma szárat.A retket felkarikázzuk és kettő szeletet a fogvájóra szúrjuk,majd elhelyezzük a paradicsomon a "szemeket".Ketchup-al készítjük el a "szemgolyókat".Retekből lesz a szája is.A képen látható módon az uborka szeletekből "lábakat"vágunk ki,majd fogvájóra szúrjuk és mindkét oldalon elhelyezzük a "kenyér testbe".
Nagyon jó móka a gyerekekkel együtt elkészíteni és eléggé feldobja ez a szendvics a gyerekparty hangulatát is!
Hello Kitty szendvics
Hozzávalók:
-szeletelt kenyér
-gépsonka szeletek(ne túl vékony)
-ketchup,majonéz,újhagyma szára
-koktélparadicsom,uborka
-ízlés szerint:margarin/vajkrém
Hallo Kitty-t úgy készíthetjük el,hogy egy kartonlapra megrajzoljuk,kivágjuk,a kenyérre elhelyezzük,majd körbe (éles késsel) vágjuk.Így járunk el a "masninál"is.
A "fejecskéket"megkenjük margarinnal/vajkrémmel,ezután elhelyezzük a masnit,ketchup-al körbe "rajzoljuk" és a közepére egy félbevágott koktélparadicsomot helyezünk el.
A szeme uborkából készül úgy,hogy nem hámozzuk meg,hosszában félbevágjuk,majd a képen látható módon szemet és orrot vágunk ki belőle.Készíthetjük a szemét koktélparadicsom szeletekből,majd egy csepp majonézzel egészíthetjük ki.
A bajusza lesz az újhagyma szára.
Egérszendvics
Hozzávalók:
-bucik (egér testnek )
-trapista sajt,újhagyma
-ízlés szerint:margarin/vajkrém
-ízlés szerint:szalámi/gépsonka
-kígyóuborka,ketchup
-fogvájó
A bucikat kettévágjuk és olyan szendvicset készítünk,amit szeret a gyermek.Ráhelyezzük a buci tetejét,az elejéről,levesszük a héjat,így alakitva ki az egérke fejét.
Az uborkából "füleket" vágunk ki,majd fogvájóra tűzve elhelyezzük a "fejen".
Sonka/felvágott/szalámi darabokat 2-3-at,a vastagságtól függően,ismét fogvájóra tűzzük,majd felhelyezzük a "szemeket"is,ketchup-al egészítjük ki.
Sajtból "lábakat" formázunk,ezeket is fogvájó segítségével helyezzük el.
A "bajusza" újhagyma szára.
A "farka" maga az újhagyma.
Szólj hozzá!
Címkék: gyerekkonyha
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek