2008.12.23. 15:34
Édességek!
Nono tejfölös - kekszes finomsága :-)
10 perc alatt elfogy!!! :-)
Hozzávalók:
+ 3 csomag ( 25 dkg ) háztartási keksz
+ 2 nagy ( 20% ) tejföl
+ 2 csomag vaníliás cukor
+ porcukor ízlés szerint
+ 1 csomag színtelen zselatin
+ 1 nagy konzerv őszibarack
Elkészítés:
A tejfölt ízesítjük ízlés szerint porcukorral és a vaníliás cukorral.
Egy szép tálaló tálban elkezdjük rétegezni:egy sor keksz ( kb. 3-4 sor lesz ebből a mennyiségből ), majd jól megkenjük a tejföllel, szinte a keksz ne is látszódjon ki a tejföl alól, majd így tovább, egészen addig, hogy tejföl legyen felül.
Majd rá helyezzük a lecsepegtetett és felszeletelt őszibarackot.
A zselatint a csomagoláson látható útmutató szerint elkészítjük és a tetejére öntjük.
Tálalásig hűtőbe tesszük.
Megjegyzés:
A lényeg, hogy a keksz megpuhuljon, akkor tálalható és szeletelhető.
Túrós gyümölcsök csőben sütve
20 perc és kész!!
Hozzávalók:
* 50 dkg tehén túró
* 60 dkg fagyasztott vegyes gyümölcsök ( málna, szeder, áfonya, ribizli... )
* 5 dkg cukor
* 1 citrom
* 2 tojásfehérje
* 1 tojássárga
* 1/2 őrölt szegfűszeg
* 2 dkg őrölt fahéj
Elkészítés:
A gyümölcsöt hagyom kicsit felengedni, majd összekeverem a kifacsart citrom levével, a cukorral, és hőálló tálba simítom.
A túrót villával jól összetöröm, hozzáadom a tojássárgát és alaposan eldolgozom benne.A tojásfehérjét kemény habbá verem, óvatosan hozzáadom a túróhoz.
Ezután a gyümölcsökre öntöm.Előmelegített sütőben, 180°C-on , 10 perc alatt megsütöm.
Melegen tálalom.
Nono habkarikája :-)
1 tojásfehérjéhez 5 dkg cukrot számolok.Majd göz felett felverem jo keményre és habzsákba töltöm,majd sütölappal kibélelt tepsibe habkarikákat nyomok.Megszorom szines tortadarával,majd 120°C-os sütöben 30-40 percig száritom.
Szólj hozzá!
Címkék: édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek