Hozzávalók:
 

8 szelet csirkemell filé 8 szelet bacon szalonna só bors Knorr fokhagymás Ízbomba Knorr paprikás Ízbomba

Körethez: 1 kg burgonya 1,5 dl tejföl só

Salátához: 1 kígyóuborka 4 dl tejföl Knorr fokhagymás Ízbomba

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Sós vízben feltesszük főzni. A csirkemellfiléket sózzuk, enyhén borsozzuk, megszórjuk a Knorr paprikás- illetve fokhagymás Ízbombával. A csirkemellfilét 2 szélétől úgy 1-2 cm-re levágjuk és a bacon szalonnát átfűzzük rajta. Serpenyőbe kevés olajat teszünk és hirtelen tűzön a csirkemell filé mindkét oldalát pirosra sütjük. Közben a megfőtt burgonyát összekeverjük a tejföllel és ha szükséges némi sóval. Krumplinyomón áttörjük, burgonyapürét készítünk. Az uborkát héjától megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk és lecsöpögtetjük levétől. A tejfölt eközben összekeverjük 5-6 fokhagymás ízbombával. Ha az uborka kellőképpen lecsöpögött, összekeverjük a fokhagymás tejföllel.

www.vatera.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr9953136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása