2009.02.19. 17:18
Baconszalonnás csirkemell filé
8 szelet csirkemell filé 8 szelet bacon szalonna só bors Knorr fokhagymás Ízbomba Knorr paprikás Ízbomba
Körethez: 1 kg burgonya 1,5 dl tejföl só
Salátához: 1 kígyóuborka 4 dl tejföl Knorr fokhagymás Ízbomba
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Sós vízben feltesszük főzni. A csirkemellfiléket sózzuk, enyhén borsozzuk, megszórjuk a Knorr paprikás- illetve fokhagymás Ízbombával. A csirkemellfilét 2 szélétől úgy 1-2 cm-re levágjuk és a bacon szalonnát átfűzzük rajta. Serpenyőbe kevés olajat teszünk és hirtelen tűzön a csirkemell filé mindkét oldalát pirosra sütjük. Közben a megfőtt burgonyát összekeverjük a tejföllel és ha szükséges némi sóval. Krumplinyomón áttörjük, burgonyapürét készítünk. Az uborkát héjától megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk és lecsöpögtetjük levétől. A tejfölt eközben összekeverjük 5-6 fokhagymás ízbombával. Ha az uborka kellőképpen lecsöpögött, összekeverjük a fokhagymás tejföllel.
Szólj hozzá!
Címkék: zacskóskaják
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek