A Tupperware szilikon formák nagyon megkönnyítik a háziasszonyok munkáját ! Nem kell a tepsit margarinozni, lisztezni, súrolni ! Nem kell félni , hogy a tortaformákban beleragad a tészta , hogy oda ég az ünnepi süteményünk . A termékek tisztán tartása igen egyszerű dolog !

Összegyűjtöttem néhány szilikon formákkal elkészített Tupperware recepteket!

 

Szilikon Muffin forma

 

 

Tojásmuffin

Hozzávalók
7 db tojás
ízlés szerint: sonka-, paprika-, hagyma-, kolbász-, gomba-, egyéb ételdarabkák.
reszelt sajt



Elkészítés
A tojásokat beleütjük a muffinforma mélyedéseibe. Villával a tojássárgát óvatosan megszúrjuk, hogy sütés közben ne robbanjon fel. A tojásokat megsózzuk, beletesszük az ételdarabkákat, a tetejére reszelt sajtot szórunk.
700-750 W-on a tojások nagyságától függően, kb. 5-6 percig mikrohullámú sütőbe tesszük. A tojásmuffin oldalát kissé elválasztva a szilikon formától láthatjuk, hogy a tojás megsült-e. Ha igen kivesszük, ha nem visszatesszük még egy kicsit.
Ha elkészült 1 percig állni hagyjuk a formában, majd óvatosan kiemelhetjük, kiboríthatjuk belőle. Különféle zöldségekkel (paradicsom, uborka) és pirítóssal tálaljuk.
 

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

Szilikon Király forma

 

Somlói galuska

Hozzávalók:
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
4 db tojás
15 dkg list
1/2 cs. sütőpor
kis rum
Krém:
1/2 l tej
1-1 cs. főzés nélküli pudingpor (vanília, csoki, vagy ízlés szerint)
tejszínhab a díszítéshez

Elkészítés

A Konyhaművész Keverőtálba a 15 dkg margarint felolvasztunk, 15 dkg porcukorral, beleteszünk 4 egész tojást, majd 15 dkg liszt, 1/2 sütőpor,, kis rum hozzáadásával, kikeverjük a piskótát a Mesterfogás Keverőkanállal , majd beleöntjük a Szilikon Király formába ( amit nem kell kikenni) és 6 percig sütjük 750 W-on a mikróban. Ha a mikród kisebb fokozatú, 1 perccel tovább tart.

Ameddig sül a piskóta, kikészítjük a hozzávalókat. Maxi-mixben pudingot készítünk, ½ l tejet összerázunk 1 cs. főzés nélküli vanília pudinggal, majd a rétegezésnél egy csomag Csoki pudingot is rázunk.  Amikor minden kész, jöhet a rétegezés!

A piskótát apró kockákra vágjuk, kettéosztjuk.

 A piskóta felét beleszórjuk az Elegancia tálba , majd meglocsoljuk rummal, ráöntjük a vanília pudingot. Utána jöhet a piskóta másik fele, rum, csoki puding. Szervírozásnál tejszínnel, csoki öntettel kínáljuk. Ez a mennyiség kb. 20 adagnak felel meg.

 

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Különleges tupper fasírt

Hozzávalók:

-½ kg darált hús
-2 db ázott zsemle
-1tojás
-só, bors,kevés őrölt kömény
-1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma
-2 paprika,1 csokor petrezselyemzöld
-2 paradicsom
-margarin

Elkészítés:

A Konyhaművész keverőtálba beletesszük a húst, fűszereket, tojást. A Kézi aprítón apróra vágjuk a hagymákat és a petrezselyemzöldet, majd alaposan jól eldolgozzuk a Mesterfogás Keverőkanállal.Ezután hozzáadjuk a jól kinyomkodott zsemléket, most már kézzel gyúrjuk tovább.Ha túl lágy lenne a fasírt massza, akkor tegyünk hozzá zsemlemorzsát.

Ezután a fele fasírt masszát beletesszük a Szilikon Király formába, elterítjük egyenletesen, majd elhelyezzük rajta a paradicsom és paprika karikákat.Persze, ha keveseljük, vagy annyira szeretjük, akkor többet is tehetünk bele.

A maradék fasírt masszával befedjük, margarin halmokat teszünk rá, majd paprika és paradicsom karikákat.

Előmelegített sütőben 170 °C-on sütjük.

Hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk, felszeleteljük.

Tálalás:

Egy tányér közepére formából kiöntve elhelyezünk rizi-bizit, köréje pedig a felszeletelt fasírtot.Savanyúsággal tálaljuk.

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

 



 

 

 

Szilikon Hercegnő forma

 

Tupper pizza

 

Hozzávalók:

- 50 dkg liszt

- 1 csomag élesztő

- só, cukor, 2-3 dl meleg víz

Elkészítés:

A Konyhaművész Mini keverőtálba teszek egy fél evőkanál cukrot, rámorzsolom az élesztőt, felöntöm annyi meleg vízzel, hogy ellepje, lisztet szórok a tetejére, hagyom felfutni.

A lisztet beleöntöm az Óriás kelesztőtálba, sózom, jól elkeverem.Ezután hozzáöntöm a felfutattott élesztőt és annyi meleg vizet, amennyit felvesz .Nagyon jól megdagasztjuk!!

Ezután három részre osztjuk el a tésztát, majd mindegyiket a Gyúrólapon a Nyújtóval újjnyi vastagságúra kinyújtjuk, akkorára, hogy beleférjen a Szilikon Hercegnő formába.

Az egyik a formában a másik kettő a gyúrólapon kel konyharuhával letakarva.

Kb. 15 perc elteltével kezdjük el feltenni a pizza feltétet, ami a formában van.

A szilikon hercegnő formát egy tepsibe helyezzük, így toljuk a sütőbe.

Előmelegített sütőben 180 °C-on sütjük meg a pizzát, amíg a sajt pirosra sül rajta.Fakanál segítségével kiszedjük a pizzát egy tányérra, majd jöhet a következő sütés.

Pizza feltét:

Bármi lehet, a fantáziánkra van bízva.Mennyiség:amennyi jól esik! :-)Leírom az én kedvenc pizza feltételeimet!

Tejfölös

1 nagy tejfölt ízesítek 2 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, borssal, oregánóval, apróra vágott petrezselyemmel.Alaposan elkeverem, majd felkenem a pizzára.Erre helyezek rá,ami szem szájnak ingere! :-) Szalámi, gépsonka, kolbász, ami van itthon. Vöröshagyma karikák, főtt tojás karikák, majd jöhet a sok-sok reszelt sajt!

Ketshup-os

Annyi ketshup-ot nyomok ki a tubusból, hogy elég legyen a pizzára, majd ezt ízesítem 1 gerezd zúzott fokhagymával, oregánóval, borssal.Alaposan összekeverem és felkenem a pizzára.Ide is azt teszek rá, amit csak akarok vagy ami van itthon.

A receptekben használt eszközök:

 

 

 

 

 

 

 

www.vatera.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr121851966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása