Oroszlán25 2009.02.11. 08:53

Túrófánk

Hozzávalók (19 db fánkhoz)                                                                                    

A fánkokhoz:
250 g finomliszt
250 g félzsíros tehéntúró
2 db tojássárgája
20 g vaj
8 g sütőpor
120 g porcukor
kevés vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
egy csipetnyi só

A tálaláshoz:
baracklekvár
porcukor

Elkészítés

1. A lisztet összegyúrjuk a tehéntúróval, hozzáadjuk a vajat, a tojássárgájákat, a sütőport, a sót, a cukrot és a reszelt citromhéjat.

2. Az egészet összedolgozzuk, majd lisztezett asztalon ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

3. Az így kapott kis fánkokat forró olajban kb 4-5 perc alatt, egyszer fordítva megsütjük.

4. Először szalvétára szedjük ki, hogy a felesleges olaj felszívódjon.

5. Ezután porcukorral meghintve, baracklekvárral kínáljuk.

www.vatera.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr87936300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása