Túrófánk
Hozzávalók (1919 db fánkhoz)
A fánkokhoz:
250250 g finomliszt
250250 g félzsíros tehéntúró
22 db tojássárgája
2020 g vaj
88 g sütőpor
120120 g porcukor
kevés vaníliás cukor
11 db citrom reszelt héja
egy csipetnyi só
A tálaláshoz:
baracklekvár
porcukor
Elkészítés
1. A lisztet összegyúrjuk a tehéntúróval, hozzáadjuk a vajat, a tojássárgájákat, a sütőport, a sót, a cukrot és a reszelt citromhéjat.
2. Az egészet összedolgozzuk, majd lisztezett asztalon ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
3. Az így kapott kis fánkokat forró olajban kb 4-5 perc alatt, egyszer fordítva megsütjük.
4. Először szalvétára szedjük ki, hogy a felesleges olaj felszívódjon.
5. Ezután porcukorral meghintve, baracklekvárral kínáljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: farsang
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek