2010.03.17. 13:25
Tupperware receptek! ( Tálak,edények )
Minden Tupperware tálnak, doboznak nem csak egy, hanem több funkciója van.Nincsen megszabott tál, hogy mibe mit lehet elkészíteni, tárolni vagy éppen tálalni.Nagyon szeretem a Kerti Party tál készletet, az Elegancia szettet, amikben általában finom salátákat szoktam elkészíteni.A Kerti Party tálakban elkészített salátát a szabadba is elvihetjük, hiszen teteje jól zárandó!
Kerti Party tál
Kannibál saláta
Hozzávalók a salátához:
* 60 dkg pulykamellfilé
* 4 evők. olaj
* 10 dkg vaj
* 1 csomag saláta mix ( jégsaláta, endívia saláta, radicchio saláta, vöröskáposzta )
* 25 dkg csiperke gomba
* só, bors
Hozzávalók a fokhagymás zöldbabhoz:
* 3 evők. olíva olaj
* 40 dkg fagyasztott zöldbab
* 1 evők. morzsolt kakukkfű
* 3 gerezd fokhagyma
* 1 kisebb citrom leve
Hozzávalók az öntethez:
* 1.5 dl olíva olaj
* 2 kisk. mustár
Elkészítés:
A húst a Henteskéssel 8 szeletre vágom, mindegyiket kiklopfolom 1 cm vékonyra, sózom, borsozom.
A fokhagymás zöldbabhoz az olajat a Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben megmelegítem, hozzáadom a még fagyos zöldbabot, sózom, borsozom, kakukkfűvel ízesítem, majd fedő alatt 5-8 perc alatt (néha kevergetve) puhára párolom.
Amikor a zöldbab kész, belekeverem a zúzott fokhagymát, a citrom levét, majd a tűzről lehúzom.
A Mesterszakács Nyeles Rostonsütőben 2 evők. olajat felforrósítok és a hússzeleteket oldalanként 1-1 perc alatt alaposan megpirítok, majd hozzáadom a vaj felét, és mérsékelt tűzön lefedve oldalanként 2-2 perc alatt átsütöm.
A serpenyőből kivéve papírtörlőre teszem.
Az öntet hozzávalóit kézi habverővel összedolgozom, majd elkészítem a salátát:a sült húst vékonyan felcsíkozom, összekeverem a Kerti Party Tálban a vegyes salátával.Hozzáadom a vékonyra felszeletelt gombát, a felkarikázott újhagymával, végül a fokhagymás zöldbabbal.
Megjegyzés:
Még mutatósabb lesz, ha teszünk mellé cikkekre vágott paradicsomot is!
A receptben használt eszközök:
Rokfortos almasaláta dióval
Hozzávalók:
* 1 kávésk. ecet
* 2 kávésk. mustár
* finom só, őrölt fekete bors
* olíva olaj
* 25 dkg zöldsaláta keverék
* 1 savanykás alma
* pirított dióbél
* 10 dkg rokfort
Elkészítés:
A mustárt és az ecetet a Kerti Party tálban habverővel kikeverem, fűszerezem sóval, borssal, lassan csurgatok hozzá 0.5 dl olajat, és addig keverem, amíg eloszlik benne.
Beletépdesem a salátákat, a meghámozott, kis kockára vágott almát, és a diót, jól elkeverem, hogy az öntet jól bevonja az összes hozzávalót.Ha kell sózom, borsozom.Rámorzsolom a sajtot és lefedem, hűtőbe rakom tálalásig!
Erika Tupis lecsója :-)
Hozzávaló: ( arány, ahogy tetszik, minnél több, annál jobb )
* vöröshagyma
* paprika
* paradicsom
* só, cukor, ecet
Elkészítés:
A vöröshagymákat félbevágom, majd vékony szeletekre a Tupperware Előkészítő Késsel, ezután beleteszem a Kerty Party Tálba.
Hozzáadom a felszeletelt paprikát, paradicsomot, elkeverem a Salátáskanállal, ízlés szerint megsózom.
A Konyhai Mini Keverőtálban a cukrot az ecettel jól elkeverem, majd vízzel felhígitva a lecsóra öntöm.Tálalásig hűtőbe rakom.
Megjegyzés:
Mindenki íze szerint készítse el a nyers lecsó salátát.Én közepesen:se túl savanyúan, se túl édesen, szeretem.
A receptben használt eszközök:
Egyszerű reteksaláta
Hozzávalók: ( mennyisége ízlés szerint )
*1 csokor retek
*1 pohár tejföl vagy natúr joghurt
*pici só
Elkészítés:
A retket nagyon apróra kockázzuk a Konyhai Előkészítő Késsel és a Kerti Party tálba tesszük, sózzuk, tejföllel felöntjük. Hűtőben fél óra pihentetés szükséges.
Meglepően ízletes, akár önállóan is üdítő uzsonna, vacsora, de szendvics mellé vagy sültekhez köret is lehet.
A receptben használt eszközök:
Újhagymás reteksaláta
Hozzávalók:
*2 csokor retek
*2 csokor újhagyma
*1 csokor petrezselyem
*1 fej saláta
*4 dl natúr joghurt
*1/2 dl olaj
*1/2 dl olívaolaj
*2 evőkanál mustár
*őrölt bors
*só
Elkészítés:
A retket és a zöldhagymát a Konyhaművész Szeletelővel karikázzuk le, a salátát tépkedjük össze.
Az öntethez:keverjük simára a joghurtot az olajjal, a mustárral, sóval, borssal és az aprított petrezselyemmel.
Tálaláskor a kevert salátát halmozzuk tányérokba. Locsoljuk meg az olívaolajjal és az öntetet külön tálkákban kináljuk mellé.
A receptben használt eszközök:
Reteksaláta tojással
Hozzávalók:
*1 kigyóuborka *2 cs piros retek *1db jégcsapretek *1 sárgarépa *2 csomag sajt *2ek olívaolaj *2db tojás *só, őrölt bors | |
Elkészítés: | |
A zöldségeket mossuk meg, a kétféle retket és az uborkát Konyhaművész Szeleteővel vékonyan szeleteljük fel, a sárgarépát vágjuk apró kockára, Kerti Party tálba keverjük össze.A sajtot vágjuk fel kis darabokra, szórjuk a zöldségekre. A salátát ízesítsük, sóval és borssal, majd csepegtessük meg olívaolajjal.A tojásokat főzzük keményre, szeleteljük fel 8 részre majd tegyük a saláta tetejére. |
Elegancia tál
* Hideg ételek tárolásásra, szállításásra, tálalásásra alkalmas ez a könnyű és elegáns tál.
* Teteje légmentesen záródik, a rajta talűlható fül felemelésésvel és közepének megnyomásásval a felesleges levegő kiszorítható.
Színes diósaláta
Hozzávalók a salátához:
*15 dkg dióbél
*3 piros retek
*1 kis fej hagyma
*1 kis fej radiccio saláta
*1 kis fej jégsaláta
Hozzávalók az öntethez:
*5 evőkanál olívaolaj
*3 evőkanál citromlé
*1 kávéskanál cukor
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
A diót tepsibe tesszük, szétterítjük, és gyakran kevergetve kb. 6-8 percig pirítjuk. Tányérra borítjuk, kihűtjük.
A retket megmossuk, karikára szeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A salátákat levelekre szétszedjük, jól megmossuk, leszárítjuk, és falatnyi darabokra tépkedjük.
Az öntet hozzávalóit Mix-Fix-be tesszük, megszórjuk borssal, megsózzuk, és jól összerázzuk.
Elegancia tálba tesszük a salátákat, a retket, a hagymát, a diót, és Elegancia Salátáskanállal összekeverjük.
A salátát az öntettel csak a tálalás pillanatában öntözzük meg.
A receptben használt eszközök:
Vegyes gyümölcsös bólé ( alkoholos )
Hozzávalók:
*20 dkg őszibarackbefőtt
*15 dkg eper
*15 dkg ribizli
*1 dl konyak
*1 dl Maraschino likőr
*7 dl száraz fehérbor
*7 dl száraz pezsgő
Elkészítés:
A befőtteket Elegancia Tálba összekeverjük, hozzáadjuk a ribizlit és az epret. Ráöntjük a konyakot, a likőrt és a bort, majd egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Fogyasztás előtt felöntjük a lehűtött pezsgővel.
Tupper bólé ( alkoholos )
Hozzávalók:
*1-1 l vörös és fehér bor
*ízlés szerint gyümölcs (narancs, citrom, alma, stb.)
*kevés rum
*kb. 20 dkg cukor (ízlés szerint)
*csipet fahéj
*pár szem szegfűszeg
Elkészítés:
A gyümölcsöket karikákra vágjuk a Tupperware Előkészítő Késsel és beletesszük egy Elegancia tálba. Belerakjuk a hozzávalókat és lehetőség szerint 1 napig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A receptben használt eszközök:
Déligyümölcsös bólé ( alkohol-mentes, szénsavas )
Hozzávalók:
*2 liter Traubisoda
*narancs, mandarin, grapefruit, banán, citrom---ízlés szerint
*alma, körte, barack---ízlés szerint
* 1 üveg cseresznye / meggy befőtt
*1 üveg befőttlé
*5 dkg mazsola
* rumaroma
Elkészítés:
A mazsolát átmossuk, majd vízbe tesszük, amibe előzőleg rumaromát kevertünk. Ebben áztatjuk 20 percig.Elegancia Tálba beleöntjük a Traubisodát és a befőtt levét. A gyümölcsöket meghámozzuk, felvágjuk szeletekre, szétszedjük gerezdekre stb., a befőtt tartalmát is a finomsághoz adjuk. Legutoljára a mazsola marad, ezt is hozzákeverjük. Ha kész, betesszük a hűtőbe, lefedve, fél vagy egy napig érleljük.
Elegáns bólé ( alkohol-mentes, szénsav-mentes )
Hozzávalók: ( mennyisége ízlés szerint )
* sárga dinnye
* görög dinnye
* kiwi
* narancs
* citrom
* gyümölcstea---lehűtve
Elkészítés:
A kétféle dinnyéből kis gömböket vájunk ki, a kivit és a citromot karikára vágjuk, a narancsot kockára.Elegancia Tálba tesszük, ráöntjük a teát, tetejére citromkarikákat helyezünk el.Behűtjük.
Kevert saláta sült kecskesajttal
Hozzávalók a salátához:
* 1 hosszukás francia kenyér
* 20 dkg rúd alakú kecskesajt
* 1 marék friss kakukkfű
* 1-2 evők. olíva olaj
* 25 dkg koktélparadicsom
* 1 csomag vegyes saláta ( endívia saláta, jégsaláta, vöröskáposzta, stb. )
Hozzávalók az öntethez:
* 6 evők. olíva olaj
* 2 evők. vörösborecet
* 1 kisk. mustár
Elkészítés:
A kecskesajtot 0.5 cm-s korongokra vágom a Sajtkéssel, a kenyeret 2 cm-s karikára a Kenyérszeletelő Késsel, majd Szilikon Sütőlappal bélelt tepsibe teszem és mindegyikre ráhelyezek 1-1 sajtot.Csipetnyi kakukkfűvel és pár csepp olajjal ízesítem.
Előmelegített sütőbe, 200°C-on, 8-10 perc alatt megsütöm.
Az öntethez a Konyhaművész Mini Keverőtálba kanalazom az olajat, a harmadnyi borecetet, a mustárt , sózom, borsozom, majd kézi habverővel simára keverem.
Elegancia Tálba szórom a salátát, a negyedekre felvágott paradicsomot, meglocsolom a mustáros öntettel, jól összekeverem.
Tálalás:
A salátát, salátás tányérokra szétosztom, mindegyikre teszek néhány sült kecskesajtos kenyérszeletet.
A receptben használt eszközök:
Tálalómester
A Tupperware Tálalómester, ezerarcú edény, mivel rengeteg mindenre használható.Dekoratívan tálalhatjuk benne az elkészített rántott húst, rántott sajtott; főtt zöldségeket: vegyes zöldségeket, karfiolt; sült krumplit, lángost és még sorolhatnám!
Miért is szeretem?
Azért szeretem, mert lecsepeg a zsiradék az edény aljára, sokáig tartja a meleget / hideget , az edény vastag falának köszönhetően, valamint ha a tetejét is ráteszem, akkor a pára a tető belső oldalán csapódik le, nem csepeg az ételre, így meleg és ropogós lesz az ételünk, pl.: rántott hús.
A mirelit ételek felengedésénél is nagyon jó, ha van kéznél egy Tálalómester, hiszen a lassú, kíméletes felolvasztás lehetővé teszi, hogy a fontos vitaminok és ásványi anyagok az ételben maradjanak.Valamint a felengedett lé az edény aljára kerül.
Kicsit vicces, de Gombóc Artúrhoz hasonlítom a Tálalómestert, mert van: szögletes, ovális, egytagú, kéttagú, piros, kék, zöld .... :-)
Tészta főzés a Tálalómesterrel!
A Tálalómestert általában a tészta főzés elkészítése kapcsán mutatják be.Nagyon egyszerű dolog, és én sem hittem a tudásában, egészen addig, amíg nem a saját két szememmel láttam!
A tészta főzés folyamata csupán csak annyi, hogy egy fél kg tésztát öntünk a szűrőbetétbe, megsózzuk, forró vizet öntünk rá és kb. - fajtától függően-, 8-20 percig lefedve hagyjuk, hogy megpuhuljon a tészta.
Tálalómesterrel főtt virslit!
A virslit forró vízzel leöntjük, hogy ellepje, ráhelyezzük a tetejét, kb. 5- 10 perc múlva már ehetjük is.
A virsli így nem repedezik meg, nem lesz ráncos, finom zamatos marad!
...na, lássunk néhány receptet!
Sonkás - gombás tészta Mester módra
Hozzávalók:
* 25 dkg orsó tészta
* 20 dkg sonka
* 25 dkg gomba
* 1 szál póréhagyma
* olaj, só, bors
* 2 gerezd fokgagyma
* 10 dkg reszelt sajt
* 1 csokor petrezselyem
* 1 kis doboz tejszín
Elkészítés:
A tésztát a Tálalómester szűrőjébe öntjük, majd lobogó sós vizet borítunk rá, hogy ellepje, tetejét ráhelyezzük, puhulásig hagyjuk.
Addig elkészítjük a somkás-gombás keveréket:a Mesterszakács Nyeles Serpenyőben kevés olajon megpárolom a felkarikázott póréhagymát, ráteszem a sonka kockákat, majd mielőtt pirulni kezdene, hozzáadom a felszeletelt gombát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és a zúzott fokhagymát.
Mix-Fixbe öntöm a tejszínt és 3 dl vizet, hozzáadom a fűszereket, összerázzuk, majd a már kész keverékhez öntjük.Felforraljuk.
A megpuhult és lecsepegtetett tésztát a Tálalómester edényébe öntjük és összekeverjük a tésztát a sonkás-gombás keverékkel.Ráhelyezzük a fedelét és itt egészen tálalásig jó melegen marad a tésztánk.
Tálalás:
Tányérra szedve reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
A receptben használt eszközök:
Padlizsános penne
Hozzávalók:
*40 dkg penne tészta
* só, bors
* 1-1 nagy piros, sárga és zöld húsú paprika
* 2 zsenge padlizsán (kb. 30 dkg)
* 5-6 evőkanál olívaolaj
* 4 gerezd fokhagyma
* 2-3 ágacska friss kakukkfű
Elkészítés:
A tésztát a szokott módon a Tálalómesterben megfőzzük.
Közben a Tupperware Szeletelőkés segítségével a paprikákat megtisztitjuk, a padlizsánok mindkét végét levágjuk, és az így előkészített zöldségeket apró kockákra (1*1 cm) vágjuk.
Ezeket együtt a Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben, megforrósított olajra dobjuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, és kevergetve 3 percig pirítjuk.
Ezután kissé megsózzuk, megborsozzuk, a finomra vágott kakukkfüvet hozzáadjuk.
Végül a tésztát beleforgatjuk és már tálaljuk is.
A receptben használt eszközök:
Szólj hozzá!
Címkék: tupperware
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek