Minden Tupperware tálnak, doboznak nem csak egy, hanem több funkciója van.Nincsen  megszabott tál, hogy mibe mit lehet elkészíteni, tárolni vagy éppen tálalni.Nagyon szeretem a Kerti Party tál készletet, az Elegancia szettet, amikben általában finom salátákat szoktam elkészíteni.A Kerti Party tálakban elkészített salátát a szabadba is elvihetjük, hiszen teteje jól zárandó!

 

 

Kerti Party tál

 

 

 

 

 

 

 

 

Kannibál saláta

 

Hozzávalók a salátához:

* 60 dkg pulykamellfilé

* 4 evők. olaj

* 10 dkg vaj

* 1 csomag saláta mix ( jégsaláta, endívia saláta, radicchio saláta, vöröskáposzta )

* 25 dkg csiperke gomba

* só, bors

Hozzávalók a fokhagymás zöldbabhoz:

* 3 evők. olíva olaj

* 40 dkg fagyasztott zöldbab

* 1 evők. morzsolt kakukkfű

* 3 gerezd fokhagyma

* 1 kisebb citrom leve

Hozzávalók az öntethez:

* 1.5 dl olíva olaj

* 2 kisk. mustár

Elkészítés:

A húst a Henteskéssel 8 szeletre vágom, mindegyiket  kiklopfolom 1 cm vékonyra, sózom, borsozom.

A fokhagymás zöldbabhoz az olajat a Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben megmelegítem, hozzáadom a még fagyos zöldbabot, sózom, borsozom, kakukkfűvel ízesítem, majd fedő alatt 5-8 perc alatt (néha kevergetve) puhára párolom.

Amikor a zöldbab kész, belekeverem a zúzott fokhagymát, a citrom levét, majd a tűzről lehúzom.

A Mesterszakács Nyeles Rostonsütőben 2 evők. olajat felforrósítok és a hússzeleteket oldalanként 1-1 perc alatt alaposan megpirítok, majd hozzáadom a vaj felét,  és mérsékelt tűzön lefedve oldalanként 2-2 perc alatt átsütöm.

A serpenyőből kivéve papírtörlőre teszem.

Az öntet hozzávalóit kézi habverővel összedolgozom, majd elkészítem a salátát:a sült húst vékonyan felcsíkozom, összekeverem a Kerti Party Tálban a vegyes salátával.Hozzáadom a vékonyra felszeletelt gombát, a felkarikázott újhagymával, végül a fokhagymás zöldbabbal.

Megjegyzés:

Még mutatósabb lesz, ha teszünk mellé cikkekre vágott paradicsomot is!

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

Rokfortos almasaláta dióval

 

Hozzávalók:

* 1 kávésk. ecet

* 2 kávésk. mustár

* finom só, őrölt fekete bors

* olíva olaj

* 25 dkg zöldsaláta keverék

* 1 savanykás alma

* pirított dióbél

* 10 dkg rokfort

Elkészítés:

A mustárt és az ecetet a Kerti Party tálban habverővel kikeverem, fűszerezem sóval, borssal, lassan csurgatok hozzá 0.5 dl olajat, és addig keverem, amíg eloszlik benne.

Beletépdesem a salátákat, a meghámozott, kis kockára vágott almát, és a diót, jól elkeverem, hogy az öntet jól bevonja az összes hozzávalót.Ha kell sózom, borsozom.Rámorzsolom a sajtot és lefedem, hűtőbe rakom tálalásig!

Erika Tupis lecsója :-)

 

Hozzávaló: ( arány, ahogy tetszik, minnél több, annál jobb )

* vöröshagyma

* paprika

* paradicsom

* só, cukor, ecet

Elkészítés:

A vöröshagymákat félbevágom, majd vékony szeletekre a Tupperware Előkészítő Késsel, ezután beleteszem a Kerty Party Tálba.

Hozzáadom a felszeletelt paprikát, paradicsomot, elkeverem a  Salátáskanállal, ízlés szerint megsózom.

A Konyhai Mini Keverőtálban a cukrot az ecettel jól elkeverem, majd vízzel felhígitva a lecsóra öntöm.Tálalásig hűtőbe rakom.

Megjegyzés:

Mindenki íze szerint készítse el a nyers lecsó salátát.Én közepesen:se túl savanyúan, se túl édesen, szeretem.

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

Egyszerű reteksaláta

 

Hozzávalók: ( mennyisége ízlés szerint )

*1 csokor retek

*1 pohár tejföl vagy natúr joghurt

*pici só

Elkészítés:

A retket nagyon apróra kockázzuk a Konyhai Előkészítő Késsel és a Kerti Party tálba tesszük, sózzuk, tejföllel felöntjük. Hűtőben fél óra pihentetés szükséges.
Meglepően ízletes, akár önállóan is üdítő uzsonna, vacsora, de szendvics mellé vagy sültekhez köret is lehet.

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

Újhagymás reteksaláta

 

Hozzávalók:

*2 csokor retek
*2 csokor újhagyma
*1 csokor petrezselyem
*1 fej saláta
*4 dl natúr joghurt
*1/2 dl olaj
*1/2 dl olívaolaj
*2 evőkanál mustár
*őrölt bors
*só


Elkészítés:
A retket és a zöldhagymát a Konyhaművész Szeletelővel karikázzuk le, a salátát tépkedjük össze.

Az öntethez:keverjük simára a joghurtot az olajjal, a mustárral, sóval, borssal és az aprított petrezselyemmel.

Tálaláskor a kevert salátát halmozzuk tányérokba. Locsoljuk meg az olívaolajjal és az öntetet külön tálkákban kináljuk mellé.

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

Reteksaláta tojással

 

Hozzávalók:

*1 kigyóuborka
*2 cs piros retek
*1db jégcsapretek
*1 sárgarépa
*2 csomag sajt
*2ek olívaolaj
*2db tojás
*só, őrölt bors
 
Elkészítés:
A zöldségeket mossuk meg, a kétféle retket és az uborkát Konyhaművész Szeleteővel vékonyan szeleteljük fel, a sárgarépát vágjuk apró kockára, Kerti Party tálba keverjük össze.A sajtot vágjuk fel kis darabokra, szórjuk a zöldségekre. A salátát ízesítsük, sóval és borssal, majd csepegtessük meg olívaolajjal.A tojásokat főzzük keményre, szeleteljük fel 8 részre majd tegyük a saláta tetejére.

 

 

 

 

 

 

 

Elegancia tál

 

* Hideg ételek tárolásásra, szállításásra, tálalásásra alkalmas ez a könnyű és elegáns tál.

* Teteje légmentesen záródik, a rajta talűlható fül felemelésésvel és közepének megnyomásásval a felesleges levegő kiszorítható.

 


 

 Színes diósaláta

 

Hozzávalók a salátához:

*15 dkg dióbél

*3 piros retek

*1 kis fej hagyma

*1 kis fej radiccio saláta

*1 kis fej jégsaláta

Hozzávalók az öntethez:

*5 evőkanál olívaolaj

*3 evőkanál citromlé

*1 kávéskanál cukor

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.

A diót tepsibe tesszük, szétterítjük, és gyakran kevergetve kb. 6-8 percig pirítjuk. Tányérra borítjuk, kihűtjük.

A retket megmossuk, karikára szeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A salátákat levelekre szétszedjük, jól megmossuk, leszárítjuk, és falatnyi darabokra tépkedjük.

Az öntet hozzávalóit Mix-Fix-be tesszük, megszórjuk borssal, megsózzuk, és jól összerázzuk.

Elegancia tálba tesszük a salátákat, a retket, a hagymát, a diót, és Elegancia Salátáskanállal összekeverjük.

A salátát az öntettel csak a tálalás pillanatában öntözzük meg.

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

 

Vegyes gyümölcsös bólé ( alkoholos )

Hozzávalók:

*20 dkg meggybefőtt
*20 dkg őszibarackbefőtt
*15 dkg eper
*15 dkg ribizli
*1 dl konyak
*1 dl Maraschino likőr
*7 dl száraz fehérbor
*7 dl száraz pezsgő

Elkészítés:

A befőtteket Elegancia Tálba összekeverjük, hozzáadjuk a ribizlit és az epret. Ráöntjük a konyakot, a likőrt és a bort, majd egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Fogyasztás előtt felöntjük a lehűtött pezsgővel.

 

Tupper bólé ( alkoholos )

 

Hozzávalók:
*1-1 l vörös és fehér bor
*ízlés szerint gyümölcs (narancs, citrom, alma, stb.)
*kevés rum
*kb. 20 dkg cukor (ízlés szerint)
*csipet fahéj
*pár szem szegfűszeg

Elkészítés:
 
A gyümölcsöket karikákra vágjuk a Tupperware Előkészítő Késsel és beletesszük egy Elegancia tálba. Belerakjuk a hozzávalókat és lehetőség szerint 1 napig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

Déligyümölcsös bólé ( alkohol-mentes, szénsavas )

 

Hozzávalók:

*2 liter Traubisoda

*narancs, mandarin, grapefruit, banán, citrom---ízlés szerint

*alma, körte, barack---ízlés szerint

* 1 üveg cseresznye / meggy befőtt

*1 üveg befőttlé

*5 dkg mazsola

* rumaroma

Elkészítés:

A mazsolát átmossuk, majd vízbe tesszük, amibe előzőleg rumaromát kevertünk. Ebben áztatjuk 20 percig.Elegancia Tálba beleöntjük a Traubisodát és a befőtt levét. A gyümölcsöket meghámozzuk, felvágjuk szeletekre, szétszedjük gerezdekre stb., a befőtt tartalmát is a finomsághoz adjuk. Legutoljára a mazsola marad, ezt is hozzákeverjük. Ha kész, betesszük a hűtőbe, lefedve, fél vagy egy napig érleljük.

Elegáns bólé ( alkohol-mentes, szénsav-mentes )

 

Hozzávalók: ( mennyisége ízlés szerint )

* sárga dinnye

* görög dinnye

* kiwi

* narancs

* citrom

* gyümölcstea---lehűtve

Elkészítés:

A kétféle dinnyéből kis gömböket vájunk ki, a kivit és a citromot karikára vágjuk, a narancsot kockára.Elegancia Tálba tesszük, ráöntjük a teát, tetejére citromkarikákat helyezünk el.Behűtjük.

Kevert saláta sült kecskesajttal

 

Hozzávalók a salátához:

* 1 hosszukás francia kenyér

* 20 dkg rúd alakú kecskesajt

* 1 marék friss kakukkfű

* 1-2 evők. olíva olaj

* 25 dkg koktélparadicsom

* 1 csomag vegyes saláta ( endívia saláta, jégsaláta, vöröskáposzta, stb. )

Hozzávalók az öntethez:

* 6 evők. olíva olaj

* 2 evők. vörösborecet

* 1 kisk. mustár

Elkészítés:

A kecskesajtot 0.5 cm-s korongokra vágom a Sajtkéssel, a kenyeret 2 cm-s karikára a Kenyérszeletelő Késsel, majd Szilikon Sütőlappal bélelt tepsibe teszem  és mindegyikre ráhelyezek 1-1  sajtot.Csipetnyi kakukkfűvel és pár csepp olajjal ízesítem.

Előmelegített sütőbe, 200°C-on, 8-10 perc alatt megsütöm.

Az öntethez a Konyhaművész Mini Keverőtálba kanalazom az olajat, a harmadnyi borecetet, a mustárt , sózom, borsozom, majd kézi habverővel simára keverem.

Elegancia Tálba szórom a salátát, a negyedekre felvágott paradicsomot, meglocsolom a mustáros öntettel, jól összekeverem.

Tálalás:

A salátát, salátás tányérokra szétosztom, mindegyikre teszek néhány sült kecskesajtos kenyérszeletet.

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tálalómester

 

 

 

A Tupperware Tálalómester,  ezerarcú edény, mivel rengeteg mindenre használható.Dekoratívan tálalhatjuk benne az elkészített rántott húst, rántott sajtott; főtt zöldségeket: vegyes zöldségeket, karfiolt; sült krumplit, lángost és még sorolhatnám!

Miért is szeretem?

Azért szeretem, mert lecsepeg a zsiradék az edény aljára, sokáig tartja a meleget / hideget , az edény vastag falának köszönhetően, valamint ha a tetejét is ráteszem, akkor a pára a tető belső oldalán csapódik le, nem csepeg az ételre, így meleg és  ropogós lesz az ételünk, pl.: rántott hús.

A mirelit ételek felengedésénél is nagyon jó, ha van kéznél egy Tálalómester,  hiszen a lassú, kíméletes felolvasztás lehetővé teszi, hogy a fontos vitaminok és ásványi anyagok az ételben maradjanak.Valamint a felengedett lé az edény aljára kerül.

Kicsit vicces, de Gombóc Artúrhoz hasonlítom a Tálalómestert, mert van: szögletes, ovális, egytagú, kéttagú, piros, kék, zöld ....  :-)

Tészta főzés a Tálalómesterrel!

A Tálalómestert általában a tészta főzés elkészítése kapcsán mutatják be.Nagyon egyszerű dolog, és én sem hittem a tudásában, egészen addig, amíg nem a saját két szememmel láttam!

A tészta főzés folyamata csupán csak annyi, hogy egy fél kg tésztát öntünk a szűrőbetétbe, megsózzuk, forró vizet öntünk rá és kb. - fajtától függően-, 8-20 percig lefedve hagyjuk, hogy megpuhuljon a tészta.

Tálalómesterrel főtt virslit!

A virslit forró vízzel leöntjük, hogy ellepje, ráhelyezzük a tetejét, kb. 5- 10 perc múlva már ehetjük is.

A virsli így nem repedezik meg, nem lesz ráncos, finom zamatos marad!

 

...na, lássunk néhány receptet!

 

Sonkás - gombás tészta Mester módra

 

Hozzávalók:

* 25 dkg orsó tészta

* 20 dkg sonka

* 25 dkg gomba

* 1 szál póréhagyma

* olaj, só, bors

* 2 gerezd fokgagyma

* 10 dkg reszelt sajt

* 1 csokor petrezselyem

* 1 kis doboz tejszín

Elkészítés:

A tésztát a Tálalómester szűrőjébe öntjük, majd lobogó sós vizet borítunk rá, hogy ellepje, tetejét ráhelyezzük, puhulásig hagyjuk.

Addig elkészítjük a somkás-gombás keveréket:a Mesterszakács Nyeles Serpenyőben kevés olajon megpárolom a felkarikázott póréhagymát, ráteszem a sonka kockákat, majd mielőtt pirulni kezdene, hozzáadom a felszeletelt gombát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és a zúzott fokhagymát.

Mix-Fixbe öntöm a tejszínt és 3 dl vizet, hozzáadom a fűszereket, összerázzuk, majd a már kész keverékhez öntjük.Felforraljuk.

A megpuhult és lecsepegtetett tésztát a Tálalómester edényébe öntjük és összekeverjük a tésztát a sonkás-gombás keverékkel.Ráhelyezzük a fedelét és itt egészen tálalásig jó melegen marad a tésztánk.

Tálalás:

Tányérra szedve reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

 

Padlizsános penne

 

Hozzávalók:

*40 dkg penne tészta

* só, bors

* 1-1 nagy piros, sárga és zöld húsú paprika

* 2 zsenge padlizsán (kb. 30 dkg)

* 5-6 evőkanál olívaolaj

* 4 gerezd fokhagyma

* 2-3 ágacska friss kakukkfű

Elkészítés:

A tésztát a szokott módon a Tálalómesterben megfőzzük.

Közben a Tupperware Szeletelőkés segítségével a paprikákat megtisztitjuk, a padlizsánok mindkét végét levágjuk, és az így előkészített zöldségeket apró kockákra (1*1 cm) vágjuk.


Ezeket együtt a Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben, megforrósított olajra dobjuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, és kevergetve 3 percig pirítjuk.

Ezután kissé megsózzuk, megborsozzuk, a finomra vágott kakukkfüvet hozzáadjuk.

Végül a tésztát beleforgatjuk és már tálaljuk is.

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

 

 

 

www.vatera.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr701846845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása