Mesterszakács

 

 

 

Nagyon örülök annak, hogy igen nagy az érdeklődésetek a Tupperware ételek iránt ! Íme néhány új recept !

 

Wok-os tejfölös

Hozzávalók:

*1 kg csirkemell filé, olaj

*1 nagy vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma

*1- 1- 1 nagyobb sárga, piros, zöld színű paprika

*1 nagyobb paradicsom, 1 csokor petrezselyemzöld

* só, bors, vegeta, liszt, víz

* 1 nagy tejföl, 50 dkg gomba

Elkészítés:

A csirkemellet a Henteskéssel vékony csíkokra vágom.A vöröshagymát  és a fokhagymát nagyobb kockára, a paprikákat csíkokra, a paradicsomot gerezdekre, a gombát nagyobb szeletekre, a petrezselymet apróra vágom.

A Wokba kevés olajat hevítek fel,majd a csirkemell csíkokat beleteszem, egészen addig főzöm, amíg jó barnára nem pirul, ezután rádobom a paprikákat és a paradicsomot.

Amikor majdnem megpuhult a paprika, akkor hozzáteszem a hagymákat, a gombát, fűszerezem.

Addig a Maxi-Mix-be beleöntöm a tejfölt, adok hozzá 2 evőkanál lisztet, 3 dl vizet, jól összerázom.

Amikor a gomba megpuhult ( elég hamar ) , lehúzom a tűzről és hozzáadom a habarást, majd visszahelyezem a tűzre.Hozzáadom a petrezselyemzöldet, ízesítem, ha szükséges.Ha nagyon sűrű lenne a tejfölös szósz, akkor vízzel hígítom.

Tálalás:

A Wok-os tejfölöst Mediterrán tálba öntöm át tálalás előtt.Kifőtt tésztával, galuskával tálalom.

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tócsi Tupper módra

 

Nos, a tócsinak rengeteg neve van:tócsni, beré, lapcsánka, cicege, prósza, krumpliprósza, macok, harula,görhöny, lapótya.... és még sorolhatnám! :-)

Hozzávalók:

- 1 kg krumpli

- 15 dkg liszt, olaj

- só,  3-4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A krumplit az Univerzális zöldséghámozóval megpucoljuk, majd megtisztítjuk és a Konyhaművész Keverőtálba, Konyhaművész Szeletelőn lereszeljük, ízesítjük sóval, zúzott fokhagymával, majd a lisztet is hozzáadva alaposan elkeverjük.

A Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben bő, forró olajba evőkanállal halmokat rakunk,kissé eligazítjuk, kb. ujjnyi vastagságúra.Mindkét oldalát aranyságára sütjük.

Tálalás:

Tejföllel kínáljuk.

Megjegyzés:

Tésztájába tehetünk akár vegetát, borsot, ízlés szerint, de van aki 1 tojást is üt bele---mondjuk anyukám! :-)

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Töltött lángos Nono módra :-)

 

Gombás töltött lángos

 

Hozzávalók a tésztához:

-50 dkg liszt, olaj

-1 csomag élesztő

-2 dl víz, só

-10-15 dkg margarin, cukor

Hozzávalók a gombás töltelékhez:

-15 dkg gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma

-30 dkg kemény sajt

Igazából mindegy az arány, mert mindenki annyit tesz bele, amennyit csak akar!

Elkészítés:

A Konyhaművész Mini Keverőtálba teszek egy fél evőkanál cukrot, belemorzsolom az élesztőt, felöntöm annyi meleg vízzel, hogy ellepje, tetejére egy kis lisztet szórok, hagyom felfutni.

Az Óriás Kelesztőbe beleöntöm a lisztet, sózom, majd a margarint elmorzsolom benne, ezután hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt.

Jó alaposan megdagasztom egészen addig, amíg a tál falától és a kezemről el nem válik a tészta.Ha túl lágy lenne, akkor egy kis lisztet teszek hozzá, ha túl keménynek bizonyul még az elején a tészta, akkor meleg vizet öntök hozzá!

Ezután ráteszem a tetejét és hagyom megkelni a tésztát.A tészta akkor kel meg, amikor a teteje lepattan a tálról!

Közben elkészítem a tölteléket:A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítás után Kézi Aprítón apróra vágom, majd egy kevés olajon megpárolom a Mesterszakács Nyeles Serpenyőben, utólag hozzáadom a megtisztított, felszeletelt gombát.Az egészet összepárolom,hűlni hagyom.

A sajtot a Sajtkéssel kockára felvágom.

Amikor a tészta megkelt a Gyúrólapra borítom a tésztát, majd a Nyújtóval újjnyi vastagságúra kinyújtom.Majd kb. 10 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatom.---Lehet nagyobbal is, akkor a lángosunk is nagyobb lesz!

A Nyújtóval kinyújtom, de nem túl vékonyra, ezután a tészta közepére elhelyezek annyi gombát, sajt kockákat, hogy félbe tudjam hajtani, a széleit alaposan lenyomkodom, félreteszem megkelni, kb. 15 percre.

Ezután a Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben bő,forró olajban, mindkét oldalát aranysárgára sütöm.

Tálalás:

Tejföllel megkenve fogyasztom!

Megjegyzés:

Akkor lesz igazán jó a lángos tésztánk, ha már a hozzávalókat előző nap kivettük a hűtőből! Ha minden hozzávaló szobahőmérsékletű!

 

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Töltött lángos Nono módra :-)

 

Kolbászos, szalonnás lángos

 

 

Hozzávalók a tésztához:

-50 dkg liszt, olaj

-1 csomag élesztő

-2 dl víz, só

-10-15 dkg margarin, cukor

Hozzávalók a töltelékhez:

-30-35 dkg vegyesen Füstölt kolbász / császár szalonna / szalámi ---ízlés szerint

-30 dkg sajt, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma

Igazából mindegy az arány, mert mindenki annyit tesz bele, amennyit csak akar!

 

Elkészítés:

A Konyhaművész Mini Keverőtálba teszek egy fél evőkanál cukrot, belemorzsolom az élesztőt, felöntöm annyi meleg vízzel, hogy ellepje, tetejére egy kis lisztet szórok, hagyom felfutni.

Az Óriás Kelesztőbe beleöntöm a lisztet, sózom, majd a margarint elmorzsolom benne, ezután hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt.

Jó alaposan megdagasztom egészen addig, amíg a tál falától és a kezemről el nem válik a tészta.Ha túl lágy lenne, akkor egy kis lisztet teszek hozzá, ha túl keménynek bizonyul még az elején a tészta, akkor meleg vizet öntök hozzá!

Ezután ráteszem a tetejét és hagyom megkelni a tésztát.A tészta akkor kel meg, amikor a teteje lepattan a tálról!

Addig elkészítem a tölteléket:A hagymákat Kézi Aprítóval apróra vágom, majd kevés olajon megpárolom a Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben, ezután a Tupperware Konyhai Késsel felvágott szalonna kockákat és a kolbász karikákat beleteszem, néhány percig együtt sütöm, majd félreteszem hűlni.

A sajtot a Sajtkéssel kockára felvágom.

Amikor a tészta megkelt a Gyúrólapra borítom a tésztát, majd a Nyújtóval újjnyi vastagságúra kinyújtom.Majd kb. 10 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatom.---Lehet nagyobbal is, akkor a lángosunk is nagyobb lesz!

Ezután Nyújtóval kinyújtom ,de nem túl vékonyra, majd elhelyezek rajta annyi szalonna és kolbász keveréket, sajt kockákat,  hogy rátudjam hajtani a tészta másik felét, majs széleit alaposan lenyomkodom, félreteszem kelni kb. 15 percre.

Ezután a Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben bő,forró olajban, mindkét oldalát aranysárgára sütöm.

Tálalás:

Tejföllel megkenve fogyasztom!

Megjegyzés:

Akkor lesz igazán jó a lángos tésztánk, ha már a hozzávalókat előző nap kivettük a hűtőből! Ha minden hozzávaló szobahőmérsékletű!

 

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Töltött lángos Nono módra :-)

Káposztás lángos

 

 

Hozzávalók a tésztához:

-50 dkg liszt, olaj

-1 csomag élesztő

-2 dl víz, só

-10-15 dkg margarin, cukor

Hozzávalók a töltelékhez:

-1 nagy fej káposzta,1 evőkanál cukor

-só, bors, olaj

Elkészítés:

A Konyhaművész Mini Keverőtálba teszek egy fél evőkanál cukrot, belemorzsolom az élesztőt, felöntöm annyi meleg vízzel, hogy ellepje, tetejére egy kis lisztet szórok, hagyom felfutni.

Az Óriás Kelesztőbe beleöntöm a lisztet, sózom, majd a margarint elmorzsolom benne, ezután hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt.

Jó alaposan megdagasztom egészen addig, amíg a tál falától és a kezemről el nem válik a tészta.Ha túl lágy lenne, akkor egy kis lisztet teszek hozzá, ha túl keménynek bizonyul még az elején a tészta, akkor meleg vizet öntök hozzá!

Ezután ráteszem a tetejét és hagyom megkelni a tésztát.A tészta akkor kel meg, amikor a teteje lepattan a tálról!

Közben elkészítem a tölteléket:A káposztát megtisztítom, külső sérült leveleit leszedem, majd kettévágva torzsáját kiszedem. Akkora darabokra vágom el,( ehhez a "művelethez"jól bevált késem a Henteskés) hogy a Konyhai Malomba  beleférjen, majd ledarálom.

A káposztát sózom, borsozom ízlés szerint.Majd a Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben felhevítek egy kevéske olajat, teszek bele egy evőkanál cukrot, addig kevergetem, amíg a cukor nem kezd el gyöngyözni.Ezután öntöm hozzá a káposztát.Én nem szoktam kinyomkodni!Félreteszem kihűlni.

Amikor a tészta megkelt a Gyúrólapra borítom a tésztát, majd a Nyújtóval újjnyi vastagságúra kinyújtom.Majd kb. 10 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatom.---Lehet nagyobbal is, akkor a lángosunk is nagyobb lesz!

Ezután Nyújtóval kinyújtom ,de nem túl vékonyra, majd elhelyezek rajta annyi káposztát, hogy félbe tudjam hajtani, szélét alaposan lenyomkodom.

Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben bő,forró olajban, mindkét oldalát aranysárgára sütöm.

Megjegyzés:

Ezzel a lángos recepttel szoktam a tejfölös-sajtos lángost is elkészíteni!

 

A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajtos rakott palacsinta

Palacsinatészta:
1 tojás
20-25 dkg liszt
tej
szénsavas víz
só, olaj a sütéshez
Sajtkrém:
Ricotta sajt 1 doboz
Mozarella 1 nagyobb
Trapista sajt 20 dkg
1 ev. kanál tejfol
fűszerek az ízesítéshez izlés szerint
(só, bors)
Paradicsomszósz:
1 ev. kanál olaj
2 nagyobb paradicsom
1 kisebb hagyma
fűszerek az ízesítéshez izlés szerint
(só, bors, bazsalikom, cukor, ecet)

Tupper Mesterszakács Palacsintasütőben megsütünk kb. 15 db palacsintát, hagyományos palacsintatésztából cukor nélkül.
Sajtkrém elkészítése:

Összekeverjük a Ricotta sajtkrémet az összemorzsolt Mozarella sajttal és a reszelt Trapista sajttal. A krém lazításához adjuk hozzá 1 ev. kanál tejfölt, hogy kenhető állagú legyen. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Rétegezzük Szilikon sütőlapra: palacsinta, sajtkrém, palacsinta, sajtkrém...., a tetejére palacsinta kerüljön.

Paradicsomszósz: az vízszintes pengélyű hámozó recés oladalával meghámozunk 2 db nagyobb paradicsomot, kockára vágjuk, Mesterszakács serpenyőben apróra vágott hagymával együtt összepároljuk, hogy kissé sűrű állagú legyen. Ízlés szerint fűszerezzük: só, bors, bazsalikom, cukor, ecet.

Az elkészült rakott palacsintára paradicsomszószt kenünk, majd reszelt sajttal meghintjük.
Sütőbe helyezve az egészet 5-10 perc alatt 180 fokon átsütjük.

Megjegyzés:A sajtkrémeket helyettesíthetjük tejfölbe elkevert reszelt trapistával.1-2 gerezd áttört fokhagymával ízesítettem,mert nagyon szeretem.


A receptben használt eszközök:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.vatera.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://nadragszij.blog.hu/api/trackback/id/tr761851980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása